Szerbia
A Fidesz EP-képviselőcsoportjának közleménye: Elég volt az európai baloldal Szerbiát érő támadásaiból!
Betűméret:             

Az Európai Parlament mai ülésén elfogadta a választásokat követő szerbiai helyzetet értékelő határozatát. Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású európai parlamenti képviselője a szavazás kapcsán elmondta, hogy az Európai Parlament balliberális többsége rosszindulatát és frusztráltságát nem leplezve szavazta meg a Szerbiát elítélő dokumentumot. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hangsúlyozta: a Szerbiát támadó és kioktató, alaptalan bírálatokat tartalmazó határozat ismét azt bizonyítja, hogy szuverenista erők győzelme esetén, az Európai Parlament baloldali többsége nem tartja tiszteletben a demokratikus választások végeredményét.

„Azt gondolom, az Európai Parlament nagyon rossz üzenetet küld Szerbia felé azzal, hogy nem bízik az ország hatósági szerveinek szakértelmében és határozatával nemzetközi vizsgálatot követel a decemberi választások kapcsán felmerülő esetleges szabálytalanságok kivizsgálására. A választások egy szuverén állam belügyét képezik. Szerbia polgárai pedig nagy többséggel a nemzeti-konzervatív oldalnak szavaztak bizalmat és ezt az Európai Parlament balliberális többségének is tiszteletben kellene tartania.” - emelte ki Deli.

„Rendkívül aggasztó, hogy a határozat elfogultsága és leplezetlen rosszindulata immár olyan mérteket öltött, ami veszélyesen mély sebeket ejthet Szerbia és az Európai Parlament közötti kapcsolatokban, amelyeket a közelmúlt balliberális túlkapásai már egyébként is megtépáztak. A kölcsönös bizalom helyreállításához valószínűleg csak az uniós választásokat követően megalakuló, új összetételű Európai Parlamenttel kerülhet majd sor” - zárta Deli.

Gál Kinga szerint a szerb kormánnyal és a választások lebonyolításával szemben megfogalmazott alaptalan bírálatok ismét azt bizonyítják, hogy az Európai Parlament baloldali többsége nem tudja elfogadni a szuverenista erők győzelmét és nem tartja tiszteletben a választók többségének akaratát, a demokratikus választások végeredményét.

“Az európai baloldal rögvest jogállamisági aggályokat fogalmaz meg és támadást intéz, ha a választások kimenetele nem felel meg az elvárásainak. Ez színtiszta kettős mérce és a demokratikus alapelvek megcsúfolása. Ideje véget vetni annak a gyakorlatnak, hogy a balliberálisok szuverén államokat és annak polgárait oktatják ki demokráciából, miközben a valódi jogsértések felett szemet hunynak” – húzta alá a Fidesz EP-képviselője.

Gál Kinga hozzátette: a határozatban megjelenő alaptalan bírálatok ráadásul rombolják az EU és Szerbia viszonyát, ezzel alapvetően megrendítve az ország integrációját és az uniós intézményekbe vetett bizalmat is. “Ez a bomlasztó magatartás káros Európa egészének, ezért változásra van szükség a júniusi EP-választáson” – hangsúlyozta a politikus.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Az
2024. FEBRUÁR 12. [ 15:44 ]

Az utaztatásos, lakcímes megoldást Karácsonygeri budapesti megválasztása alkalmával játszották el Alfonz. Nagyon is ismerik a megoldást.


Béla67
2024. FEBRUÁR 8. [ 22:50 ]

Druszám: politikust az általa képviselt érdekről. Alfonz, én nem nézném ennyire zöldfülűnek a FIDESZ-es képviselőket, de néhány ötletet biztosan szívesen fogadnának. Rájár mostanában a rúd a "független vizsgáló bizottságokra", csak bírja az EU költségvetés a rengeteg plusz megrendelést. Még be sem fejezték az amerikai elnökválasztás, a macedón, bolgár stb. parlamenti választások vizsgálatát és jelentését az EP balos, szelektíven izguló képviselői számára, már is itt van a következő feladat. Előre izzad a tenyerem, amikor az áhított jelentéseket egy időben lapozgathatja át a nyilvánosság.


Béla
2024. FEBRUÁR 8. [ 18:59 ]

Madarat tolláról,embert barátjáról.


Alfonz
2024. FEBRUÁR 8. [ 17:59 ]

A FIDESZ is figyelhetne jobban, tanulhatna, hogyan kell utaztatással, egy lakcimen akár 30 személyt is hirtelen nyilvántartani és szavaztatni. Ha ezt helyesli valaki, az Szerbia normálisan gondolkodó lakossága ellen van. Sajnos a FIDESZ sok mindent nem akar tudomásul venni, pl. azt sem, mi történik itt a délvidéken a magyar lakossággal? Aki valami rosszat mond "véletlenül", akkor az mindjárt Szerbia ellen van. Szemléletváltásra és nem "rövidlátásra" van szükség tisztelt FIDESZ-es képviselők.


Szerbia tiszteletben tartja a nemzetközi jogot és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) minden tagországának területi integritását, így Ukrajnáét is, kiáll Kijev mellett, ugyanakkor továbbra sem vezet be szankciókat Oroszország ellen - jelentette ki Miloš Vučević szerb miniszterelnök hétfőn Belgrádban, ahol találkozott...
2024. MÁJUS 13.
[ 22:16 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő ma Belgrádban találkozott Várhelyi Olivérrel, az Európai Unió szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával. Várhelyi a közös sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, reméli, hogy az Európai Bizottság következő mandátumában Szerbia csatlakozhat az Európai...
2024. MÁJUS 13.
[ 20:17 ]
Szerbia nagykövete hamarosan visszatér Kijevbe – jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök Belgrádban a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott tárgyalását követően. A szerb elnök Instagram profilján azt írta, hogy jó és nyílt beszélgetést folytatott Kulebával, aki vasárnap érkezett Belgrádba Olena...
2024. MÁJUS 13.
[ 17:49 ]
Beolvasás folyamatban