Szerbia
Eltűnt egy kisgyermek, a Pronadji me riasztórendszer működésbe lépett, vagy mégsem?
Betűméret:             

Ma 13 óra körül eltűnt egy nem egészen kétéves kislány a Bor közeli Banjsko polje településen. A bejelentést követően alig fél óra múlva megkezdődött a keresése, de a Pronadji me riasztórendszeren keresztül nem mindenki kapott értesítést.

A gyermek eltűnésének körülményei furcsák, és kérdés, hogy egy két éven aluli gyermek hogyan tűnt el ilyen rövid idő alatt nyomtalanul, de fontos, hogy most minél több bori ember kövesse a rendőrség utasításait – mondta Igor Jurić, a rendszer beindításának egyik kezdeményezője az N1-nek.

A nem egészen kétéves Danka Ilić az első információk szerint ma 13 óra körül tűnt el házának udvaráról a bori Banjsko polje településen, és a bejelentést követő fél órán belül megkezdődött a keresése. “Egy ilyen fiatal korú gyermek közvetlen életveszélyben van. A rendszer beindult, a médián keresztül értesülünk, de fontos, hogy kövessék a rendőrség utasításait, mert minden információ életmentő lehet” – mondta Igor Jurić.

Létrehozása óta először aktiválták a Pronađi me (Találj meg) rendszert, ami a nemzetközileg is alkalmazott Amber alert szerbiai változata.

Értesüléseink szerint azonban a rendszer nem küldött mindenkinek értesítést, holott ünnepélyes beiktatásának napján a hatóságok erről beszéltek.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Anonym
2024. ÁPRILIS 1. [ 18:59 ]

Baleset érhette, amit leplezni próbálnak. A fiam pont ugyanilyen idős volt, amikor felmászott az ablakpárkányra és kilépett az ablakon, kívül, a külső szegélyen állt. Az utolsó pillanatban rántottam vissza! Kívül betonjárda volt, ha rázuhan, meghal. Éppen főztem és a krumplit pucoltam, főtt a csirkepörkölt. Ez után bezártam kulcsra az összes ablakot, nem mertem egyet sem nyitva hagyni. A gyerek a radiátor gombján mászott fel,a szobában csak szőnyeg volt. Bales


Lazio
2024. MÁRCIUS 27. [ 14:08 ]

Az anya elég gagyi mesét adott elő az eltűnés körülményeiről a szerb nyelvű sajtó közlése szerint.


Alfonz
2024. MÁRCIUS 27. [ 12:34 ]

Ennyi keresés után nem találják, azt a lehetőséget nem vették figyelembe, hogy esetleg valaki elrabolta? Aktív jármű ellenőrzés stb, bár ennyi idő után ha elrabolták , már eldugták valahol. Tanulságos, egy kétéves kisgyermeket egyedül hagyni eléggé felelőtlen, igaz nem tudjuk a pontos eltűnésének körülményeit.


Fabó Edit
2024. MÁRCIUS 27. [ 9:21 ]

Mi otthon megkaptuk az értesítést.


Nyolcan megsérültek Lazarevac község területén, amikor egy autóbusz leszaladt az útról, erősítette meg a közlekedési rendőrség az RTS-nek. A baleset reggel 7 óra 30 perc körül történt az Aranđelovac felé vezető úton, Mali Crljeni közelében. A sérülteket a lazarevaci mentők szállították be a sürgősségi...
2024. JÚNIUS 11.
[ 12:13 ]
Marko Đurić szerb külügyminiszter szerint az európai parlamenti választások megmutatták, hogy nagy különbségek vannak az EU-tagországok nemzeti politikái között, és ezekben az országokban a polgárok némileg eltérő politikát szeretnének az európai intézményekben. Đurić elmondta, hogy Szerbia alaposan elemzi az...
2024. JÚNIUS 11.
[ 10:08 ]
Szerbiában évente több mint százan halnak meg közlekedési balesetben a biztonsági öv becsatolásának elmulasztása miatt. Ez a szabályszegés az egyik legnagyobb probléma a közlekedésbiztonság terén – mondta hétfőn Ivica Dačić belügyminiszter. A közlekedésbiztonsági ügynökség kutatásának eredményei szerint a...
2024. JÚNIUS 10.
[ 19:50 ]
Beolvasás folyamatban