Vajdaság
Szervezők: Nem lesz "újnáci fellépő" a törökbecsei fesztiválon
Betűméret:             

Erdmann Ferenc, a törökbecsei Aracs 95 egyesület elnöke, az azonos elnevezésű zenei fesztivál szervezője cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint az eseményen fellép a nemzeti radikális Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak nemzeti rock stílusú zenekar énekese.

„Mi ezt biztosan nem engedjük meg, de különben is, ez nem egy nyilvános koncert, sem nyilvános rendezvény, hanem csak az egyesület tagjainak szervezett rendezvény. A fesztiválon népzene és szórakoztató zene és hasonló szól majd, de a Romantikus Erőszakhoz még csak hasonló zenekarokat sem hívunk meg” – mondta el Erdmann a Beta hírügynökségnek.

Hozzátette, nem tudja, ki közölte a Romantikus Erőszak zenekar fellépéséről szóló információt, de rámutatott arra, hogy a fesztivál kezdete előtt már a korábbi években is voltak hasonló híresztelések.

Saša Šućurović, Törökbecse községi elnöke azt mondta, Törökbecse mindig is multietnikus közeg volt, amely tiszteletben tartotta minden nemzeti közösség jogait, és – mint fogalmazott – kész csoda, hogy ilyen rendezvények megszervezésére tesznek kísérletet ebben a községben.

„Érdeklődtünk a belügyminisztériumnál is, de náluk nincs bejelentve ez az esemény, éppen ezért nem tudjuk, hogy egyáltalán meg lesz-e a tartva. A helyi önkormányzat nem vett részt ebben és semmilyen hivatalos közleményt nem kaptunk, reméljük, nem kerül sor ilyen rendezvényre” – mondta el Šućurović a Beta hírügynökségnek.

Mint ismeretes, az újvidéki Antifasiszta Akció (AFA) korábban közleményt adott ki, amelyben Sziva Balázsnak, a „magyar neofasiszta mozgalom vezető személyiségének, a Romantikus Erőszak neonáci zenekar énekesének” Törökbecsére bejelentett fellépésére figyelmeztet. Közleménye szerint a fellépésre "a Jobbik magyar ultranacionalista párthoz közel álló személyek" szervezésében megvalósuló táborban kerül sor, amely augusztus 19-én kezdődik.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban