Vajdaság
Mirović cáfolja Pásztort: A programot a választások abszolút győztese írja
Betűméret:             

Igor Mirović, a Szerb Haladó Párt (SNS) alelnöke cáfolta, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselőivel folytatott megbeszélésen tárgyaltak volna arról, hogy a Vajdasági Szociáldemokrata Ligát (LSV) is bevennék a tartományi hatalomba.

„Az SNS és a VMSZ képviselőinek találkozóján, mint ahogy azt Pásztor úr is állította, szó volt a tartományi kormány programjáról, de azt a választások abszolút győztesének, az SNS-nek kell megírnia. Vajdaság alkotmányjogi helyzetéről és a különböző törvényekről pedig szó sem volt, hiszen előbb az SNS-nek kell állást foglalnia az ügyben, és csak utána azoknak a pártoknak, amelyek sokkal kisebb arányban élvezik a polgárok bizalmát", véli Mirović.

A haladók alelnöke szerint a tárgyaláson nem beszéltek a koalíció kibővítéséről, főként nem az LSV-ről, amely elvesztette a választásokat.

„Pásztor úr a Vajdasági Magyar Szövetség nevében a találkozó végén azt tanácsolta, hogy a részleteket ne tárjuk a nyilvánosság elé, mert a tárgyalások még csak most kezdődtek, ezért meglepődtünk, hogy megszegte a szavát", tette hozzá Mirović.

Pásztor István, a VMSZ elnöke reggel az RTS-nek kijelentette, hogy jó lenne, ha a Liga is részese lenne a parlamenti többségnek, de erről még nem tárgyaltak. (021)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szent Flórián ünnepe Muzslyán - illusztráció
2024. MÁJUS 4.
[ 23:11 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is jelen volt a parlamentben, ahol megválasztották Szerbia új kormányát, valamint ahol a miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A tizennegyedik összetételben ülésező szerb parlament első rendkívüli ülésén megválasztották Miloš Vučevićet a Szerb...
2024. MÁJUS 2.
[ 20:35 ]
A kishegyesi focipályán gyűltek össze május elsején azok, akiket a szeles idő nem riasztott el. A Kishegyesi Kismotoros Banda szervezésében babgulyást főztek, a bevételt a helyi templom orgonájának felújítására ajánlották fel. Harmincezer dinárt sikerült összegyűjteni. A pénzt a napokban adják át a helyi plébánián....
2024. MÁJUS 2.
[ 14:40 ]
Egy ember meghalt egy súlyos közlekedési balesetben, amely valamivel éjfél után történt Pancsova közelében. A pancsovai rendőrség az N1-gyel közölte: a férfi egyedül volt az autóban, amikor a jármű felborult, ehhez pedig valószínűleg az vezetett, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. A sofőrt...
2024. MÁJUS 2.
[ 11:09 ]
Beolvasás folyamatban