Vajdaság
Új nyílászárók a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában
Betűméret:             

Befejeződött a nyílászárók felújításának első szakasza a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.

A felújításhoz szükséges pénzösszeget az iskola a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyerte el, tudtuk meg ma Bognár Beátától, az iskola igazgatónőjétől, a nyílászárók átadásának ünnepségén.

- A több mint 3 millió dinárból 105 ablakot tudtunk kicserélni, s ezzel sokkal jobb munkafeltételeket biztosíthatunk a tanulóknak és a dolgozóknak is – fejtette ki Bognár Beáta.

Mint mondja, az iskola tervei között szerepel többek között a nyílászárók cseréjének folytatása, a kazán lecserélése, az iskola homlokzatának és padlásterének szigetelése.

Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár elmondta, a nyílászárók felújításának támogatása egy volt a nyolc pályázat közül, melyet a Titkárság hirdetett meg idén.

- Szeretnénk támogatni az egész tartomány területén azokat a munkálatokat, amelyekre szükség van az oktatási intézmények épületeinek felújítása során. Ezenkívül nyitott a pályázatunk a középiskolások utaztatásának támogatására, a kisebbségi oktatási projektumok pénzelésére, a toleranciát és a nyelvhasználatot támogató pályázatunk is.

A tartományi titkárság pályázatai március elejéig nyitottak az önkormányzatok és intézmények előtt, amelyek közül Nyilas Mihály az oktatási intézményeknek nyújtott több mint 150 millió dináros támogatást emelte ki, amely az intézményekben zajló munkálatokat segíti elő.

Engi Ksenia

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli az Európai Régiók Intézete (IRE). A Salzburgban rendezett ünnepségen Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is részt vett. A képviselőház közleménye szerint Juhász gratulált dr. Franz Schausbergernek, az Európai Régiók Intézete alapítójának és elnökének...
2024. OKTÓBER 20.
[ 20:19 ]
Magyarkanizsa ma, október 20-án ünnepli a község napját, amikor is arra emlékeznek, hogy 1686-ban ezen a napon szabadult fel a környék a török uralom alól. Idén négy napig tartottak a helytörténeti-, művelődési- és sportprogramok, a fő esemény viszont a községi képviselő-testület díszülése volt, amelyen vasárnap...
2024. OKTÓBER 20.
[ 16:01 ]
Az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek meg Horgoson. 1956-ban az aránytalan túlerővel szemben egyedül maradt ország több napon át folytatott szabadságharca végül elbukott. A véres következmények ellenére nem a kudarc, nem a sötétség, nem a hallgatás kapcsolódott 1956-hoz, hanem a szabadság, az...
2024. OKTÓBER 19.
[ 20:28 ]
Beolvasás folyamatban