Vajdaság
EP-választások: Több mint hetvenezer levélcsomagot küldtek ki Vajdaságba
Betűméret:             

A Nemzeti Választási Iroda 70.768 levélcsomagot küldött ki Vajdaságba, jelentette ki Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a Pannon RTV-nek.

A levelek kézbesítése hétfőn kezdődött meg. A személyes átvétel a belgrádi és a szabadkai külképviseleten május 13-tól lehetséges - nyilatkozta Pálffy Ilona.

68.893 - ennyien regisztráltak Szerbiából a májusi európai parlamenti választásokra - nyilatkozta a Pannon Presszó műsorában Pálffy Ilona, a magyarországi Nemzeti Választási Iroda elnöke. Hozzátette: a végleges szám valamivel nagyobb, mert e-mailben is lehetett értesítési címet megadni. A választási iroda így összesen 70.768 levélcsomagot küldött ki Vajdaságba. Regisztrálni már nem lehet, a határidő lejárt. A levelek kézbesítése hétfőn kezdődött meg.

Pálffy Ilona elmondta, „a levélcsomagot arra a címre küldjük, amit a regisztráció során a választópolgár megadott, és külön van 1800 olyan állampolgár Szerbiában, akik személyes átvételt kértek, nekik vagy Szabadkára vagy Belgrádba küldjük ki, ott kell átvenni. Szabadkán 1850-en, Belgrádban pedig 40-en kérték a személyes átvételt. A személyes átvételre pedig jövő héten, hétfőtől kerülhet sor, tehát május 13-ától már lehet átvenni a külképviseleten.”

A levélszavazatokat a kitöltésük után postán kell feladni a Nemzeti Választási Iroda címére, a válaszboríték benne van a levélcsomagban. Személyesen Szabadkán vagy Belgrádban is le lehet adni a a külképviseleteken. A választás napján a borítékunkat átvihetjük Magyarországra is, hogy ott adjuk át.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az áldozat három évig nem vette fel a szociális segélyt, ez vált gyanússá. Kiderült, hogy a férfi már nem él, a saját fia gyilkolta meg. Az elkövető a 37 éves J. M., a borzalom pedig Szabadkán, a Szerb sor egyik házában történt még 2021-ben. Apa és fia összeszólalkozott, végül a veszekedés leszámolásba torkollott:...
2024. JÚNIUS 11.
[ 9:23 ]
Az európai parlamenti választások után a Fidesz-KDNP-nek 11 képviselője lesz az EP-ben. Ezzel az eredménnyel a listán nyolcadik helyen álló Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa, a párt alelnöke is bejut az Európai Parlamentbe. A szakpolitikus közösségi oldalán fejezte ki köszönetét dr. Pásztor...
2024. JÚNIUS 10.
[ 12:17 ]
A hajnali órákban ismét vihar vonult végig Vajdaságon. Míg hajnali 4 óra körül villámlással, erős esővel indult a vihar, mire elérte Felsőhegyet és Zentát, már jég is társult hozzá. A közösségi oldalon megosztott képek szerint a jég nem volt túl nagy, borsónagyságú lehetett, ám bőségesen kaptak belőle az arra...
2024. JÚNIUS 9.
[ 16:34 ]
Beolvasás folyamatban