Vajdaság
Zenta: Újabb karriertervezési és életvezetési tanácsok a fiataloknak
Betűméret:             

Újabb karriertervezési és életvezetési tanácsokkal gazdagodhattak a fiatalok az elmúlt napokban a zentai BeeHome Közösségi Házban, ahol szerdán a szabadkai, csütörtökön pedig a zentai középiskolások számára tartottak összejövetelt a nagysikerű Karriertervező elnevezésű rendezvénysorozat keretében.

A szerdai esemény vendégei fiatal vállalkozók voltak, Lengyel István, a Réel Chocolate csokoládégyártó üzem tulajdonosa, Pintér Vörös Nóra, a Manufaktura kozmetikai termékeket gyártó vállalkozás tulajdonosa, Sztantity Szebasztián, az Árok & Árok Kft. résztulajdonosa és Török Ákos, a Jusoft Informatikai Kft. igazgatója, akik a házigazda, Bózsó Izabella kérdéseire válaszolva meséltek a szabadkai diákoknak pályaválasztásukról, vállalkozásuk elindításáról, a vállalkozói lét szépségeiről és nehézségeiről, valamint sok egyéb olyan kérdéskörről is, amelyek meghatározóak lehetnek a fiatalok jelenének, illetve jövőjének alakulását illetően.

Csütörtökön este újra a zentai középiskolás diákokat látták vendégül a BeeHome Közösségi Házban, ahol Kiss Zsolt villamosmérnök, Máriás Endre újságíró, okleveles andragógus, okleveles kulturális mediátor, Ótos Annabella fotográfus és Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, muzeológus adtak hasznos karriertervezési és életvezetési tanácsokat a fiataloknak, valamint Bózsó Izabella, az est házigazdája kérdéseire válaszolva meséltek karrierjük alakulásáról, az önmegvalósítás és a folyamatos megújulás jelentőségéről, illetve arról is, miért fontos, hogy az ember merjen küzdeni az álmai megvalósításáért és megpróbálja kihasználni a kínálkozó lehetőséget.

– Nagy öröm számunkra, hogy már nemcsak Zentán, hanem más településeken is egyre többen figyelnek fel a Karriertervezőre, ami egy olyan rendezvénysorozata a BeeHome Közösségi Háznak, amelyet éppen a középiskolás diákok kezdeményezésére hívtunk életre, ugyanis ők kerestek meg bennünket azzal, hogy szeretnének közelebbről is megismerkedni különböző szakmákkal és példaértékű életpályákkal – hangsúlyozta Máriás Endre, a BeeHome Közösségi Ház egyik alapítója, hozzátéve, a kezdetektől fogva arra törekednek, hogy a rendezvénysorozat keretében olyan kötetlen, jó hangulatú beszélgetéseket szervezzenek a fiataloknak, amelyek során nemcsak egy-egy szakmával kapcsolatban juthatnak hasznos információkhoz, hanem az egyetemista léttel, az itthoni továbbtanulással és az itthon történő érvényesülési lehetőségekkel kapcsolatban is. Mint mondta, abban bíznak, hogy mind több településen ismerik majd fel ennek a programsorozatnak a jelentőségét, és ennek köszönhetően egyre több helyen szerveznek hasonló összejöveteleket a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.

A Karriertervező elnevezésű rendezvénysorozat az Adai Színtársulat Kulturális Egyesület, az Intellektus Civil Szervezet és a Zentai Gimnázium szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és Zenta község önkormányzata támogatásával valósul meg.

H. A.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ma, március 28-án megkezdődött a tavaszi szünidő a vajdasági iskolák diákjai számára. A szünidő április 3-án, szerdán ér véget. A többi, szerbiai tanuló április 29-től, hétfőtől május 6-ig lesz tavaszi vakáción, és május 7-én térnek vissza az iskolapadokba. Ez egyben az utolsó szünidő is az idei tanév...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:42 ]
A topolyai Žibelben megkezdődött a másodlagos szennyvíztisztító próbaüzeme. Újabb lépésként tekinthetünk erre, ami a környezetszennyezés megszűnte irányában lett meglépve. Az Európai Unió, Valamint Svájc és Svédország kormánya támogatásának köszönhetően, a szerbiai környezetvédelmi minisztériummal...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:41 ]
Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak ma reggel egy sztapári házban, nem messze Zombortól. Az N1 nem hivatalos információi szerint ma reggel 6 óra körül egy nő (39) és egy férfi (46) holttestét találták meg. A nyomozás még folyamatban van. A sajtójelentések szerint gyilkosságról és öngyilkosságról van szó,...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:38 ]
Beolvasás folyamatban