Vajdaság
Szabadka Polgári Mozgalma átadta önkormányzati listáját

Az egyedüli komoly ellenzéki erőt jelentheti Szabadkán a soron következő önkormányzati választásokon a Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma Polgári Csoport elnevezésű lista, amelyet a Magyar Mozgalom, a Metla 2020 polgári mozgalom és Szabadka Polgári Mozgalma indít közösen, hangzott el a lista hivatalos átadásán, vasárnap kora este.

A lista 36 nevet tartalmaz, s magyarok, szerbek, horvátok és bunyevácok is vannak rajta. Maglai Jenő alkalmi sajtótájékoztatóján is azt hangsúlyozta, hogy polgári listáról van szó. Elmondta, a kb. 1200 aláírást nem vásárolták, nem zsaroltak meg embereket, nem is szállították őket a gyárakból autóbuszokkal. Azok írtak alá a listát, akik úgy gondolták, hogy ezt a csapatot támogatni kell. Maglai emlékeztetett arra is, hogy a többi ellenzéki párt szinte teljesen eltűnt a politikai színtérről Szabadkán.

- Azt gondolom, elérkezett az ideje, hogy Szabadkán a dolgok megváltozzanak, hogy az SNS és a VMSZ piros lapot kapjon az elmúlt négy évért. A város csak akkor tud felemelkedni jelenlegi helyzetéből, ha megszűnik az a korrupció, ami átitatta a közintézményeket, a közvállalatokat és a városvezetést, valamint ha megszűnik a soha nem látott mértékeket öltött pártalapú foglalkoztatás – mondta Maglai.

A lista programját ismertetve elmondta, hogy elsősorban a már megkezdett projekteket fejeznék be, azokat, amelyeket az elmúlt négy évben a jelenlegi hatalom nem tudott befejezni. Megemlítette a palicsi fürdőkomplexum kiépítését, a Palicsi-tó szanálását, a Népszínház felújításának befejezését. Az első kaszárnya épületében egy műszaki-egyetemi kampuszt építenének ki, rendeznék az egykori Zorka gyár területét, ahol kis- és középvállalkozások kezdhetnék meg tevékenységüket, de rendbe tennék a városközpontot is. Javasolják, hogy a jelenlegi 14 közvállalatot vonják össze, s egy vezetés irányítsa azokat. Köztársasági szinten támogatják azokat az elképzeléseket, hogy szüntessék meg a vízlecsapolási illetéket, illetve, hogy a nyugdíjasok kapják vissza a tőlük elvett pénzeket.

Jelica Santrač, a Metla 2020 polgári mozgalom képviselője arról beszélt, hogy a három politikai mozgalmat az a rombolás késztette összefogásra, amit ebben a városban tapasztaltak. Tönkretették a gazdaságot, az ipart, a kultúrát... Elmondta, jelszavuk a „Szabadság, vagy félelem, válasszanak!” Szeretnének ugyanis véget vetni annak a nyomásnak is, ami a polgárokat a városvezetés részéről éri.

- Szabadkának gazdag kulturális hagyományai vannak, ezért ez a város nem érdemli meg, hogy olyan vezetése legyen, mint amilyen az elmúlt négy évben volt – jelentette ki Jelica Santrač.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szigorú biztonsági intézkedések közepette tartotta meg 14. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács. Szabadkán egy nappal az ülés előtt léptek életbe azok a korlátozó és biztonsági rendelkezések, amelyek szabályozzák, hogy miként lehet rendezvényeket tartani zárt térben. Lulić Emil, az MNT hivatalának vezetője az ülés...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:14 ]
Ülj le, ne ülj fel! mottóval szervezték meg Nagybecskereken tegnap este a tiltakozást a város központjában, így csatlakoztak a belgrádi és az újvidéki tiltakozó polgárokhoz, akik elégedetlenségüket fejezik ki az általános helyzet miatt, különös tekintettel a kijárási tilalom bevezetése ellen, továbbá amiatt, hogy...
2020. JÚLIUS 10.
[ 12:41 ]
A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) császármetszéssel megszült két asszony, akiknél kimutatták a koronavírust. Az újszülöttek jól vannak és a KCV szülészeti osztályán állandó felügyelet alatt állnak. Mindkét szülés rendben zajlott le, a kismamák állapota stabil. Tekintettel arra, hogy mindkét asszonynak...
2020. JÚLIUS 10.
[ 11:45 ]
Beolvasás folyamatban