Vajdaság
Szabadka Polgári Mozgalma átadta önkormányzati listáját
Betűméret:             

Az egyedüli komoly ellenzéki erőt jelentheti Szabadkán a soron következő önkormányzati választásokon a Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma Polgári Csoport elnevezésű lista, amelyet a Magyar Mozgalom, a Metla 2020 polgári mozgalom és Szabadka Polgári Mozgalma indít közösen, hangzott el a lista hivatalos átadásán, vasárnap kora este.

A lista 36 nevet tartalmaz, s magyarok, szerbek, horvátok és bunyevácok is vannak rajta. Maglai Jenő alkalmi sajtótájékoztatóján is azt hangsúlyozta, hogy polgári listáról van szó. Elmondta, a kb. 1200 aláírást nem vásárolták, nem zsaroltak meg embereket, nem is szállították őket a gyárakból autóbuszokkal. Azok írtak alá a listát, akik úgy gondolták, hogy ezt a csapatot támogatni kell. Maglai emlékeztetett arra is, hogy a többi ellenzéki párt szinte teljesen eltűnt a politikai színtérről Szabadkán.

- Azt gondolom, elérkezett az ideje, hogy Szabadkán a dolgok megváltozzanak, hogy az SNS és a VMSZ piros lapot kapjon az elmúlt négy évért. A város csak akkor tud felemelkedni jelenlegi helyzetéből, ha megszűnik az a korrupció, ami átitatta a közintézményeket, a közvállalatokat és a városvezetést, valamint ha megszűnik a soha nem látott mértékeket öltött pártalapú foglalkoztatás – mondta Maglai.

A lista programját ismertetve elmondta, hogy elsősorban a már megkezdett projekteket fejeznék be, azokat, amelyeket az elmúlt négy évben a jelenlegi hatalom nem tudott befejezni. Megemlítette a palicsi fürdőkomplexum kiépítését, a Palicsi-tó szanálását, a Népszínház felújításának befejezését. Az első kaszárnya épületében egy műszaki-egyetemi kampuszt építenének ki, rendeznék az egykori Zorka gyár területét, ahol kis- és középvállalkozások kezdhetnék meg tevékenységüket, de rendbe tennék a városközpontot is. Javasolják, hogy a jelenlegi 14 közvállalatot vonják össze, s egy vezetés irányítsa azokat. Köztársasági szinten támogatják azokat az elképzeléseket, hogy szüntessék meg a vízlecsapolási illetéket, illetve, hogy a nyugdíjasok kapják vissza a tőlük elvett pénzeket.

Jelica Santrač, a Metla 2020 polgári mozgalom képviselője arról beszélt, hogy a három politikai mozgalmat az a rombolás késztette összefogásra, amit ebben a városban tapasztaltak. Tönkretették a gazdaságot, az ipart, a kultúrát... Elmondta, jelszavuk a „Szabadság, vagy félelem, válasszanak!” Szeretnének ugyanis véget vetni annak a nyomásnak is, ami a polgárokat a városvezetés részéről éri.

- Szabadkának gazdag kulturális hagyományai vannak, ezért ez a város nem érdemli meg, hogy olyan vezetése legyen, mint amilyen az elmúlt négy évben volt – jelentette ki Jelica Santrač.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nagybecskereken a városháza előtti Szabadság téren gyűltek össze a környék motorosai, hogy hivatalosan is megnyissák számukra az idényt. A cél az, hogy felhívják magukra a közlekedésben szereplő autósok figyelmét, hogy a szép időnek köszönhetően megnő a motorosok száma az utakon, és a közlekedés résztvevői legyenek...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 15:13 ]
A közlekedési rendőrök szombaton este Bácskossuthfalván, a szokásos közlekedési ellenőrzés keretében megállítottak egy tehergépjárművet. A sofőrről hamarosan kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. Ezt erősítette meg az alkoholszonda is, ami 2,18 ezrelékes véralkoholszintet mutatott ki. A teherautót azonnal...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:33 ]
A szabadkai rendőrség egy 17 éves fiút vett őrizetbe, miután marihuánát és amfetamint talált nála, de a házkutatás során egy hangtompítóval ellátott maroklőfegyver is előkerült. A rendőrök a fiú lakásának átkutatása során kb. 1 kilogram marihuánát, kisebb mennyiségű amfetamint és négy digitális, a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 10:46 ]
Beolvasás folyamatban