Vajdaság
Magyar állami kitüntetéseket adtak át Palicson

Magyar állami kitüntetéseket vehetett át ma Palicson Gyurkovics Hunor, Vass Zoltán és Csányi Erzsébet.

Az elismeréseket még tavasszal ítélték oda a magyar nemzeti ünnep alkalmából, de a járványhelyzet miatt az átadásra csak most került sor.

Gyurkovics Hunor grafikus- és festőművész a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át, jelentős művészi alkotómunkája, valamint értékes pedagógiai tevékenysége elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott Vass Zoltán, a Vajdasági Magyar Cserkésszövetség volt vezetőtisztje, a vajdasági magyar cserkészet újraindítását és fejlesztését szolgáló munkája elismeréseként.

A vajdasági magyar református közösség keretében végzett több évtizedes szolgálata elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Csányi Erzsébetet, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettesét.

A Kárpát-medence minden pontján vannak olyanok, akik a magyarság érdemeit szolgálják – mondta ünnepi beszédében Csallóközi Eszter. Magyarország szabadkai főkonzulja hozzátette, az állami kitüntetések egyértelműen a nemzet összetartozását erősítik.

Az ünnepségen Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is részt vett.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megtartotta negyedik rendes ülését az augusztusban megalakult új községi képviselő-testület. A jelenlevő 27 tag összesen 25 napirendi pontról döntött. Az ülés egy perces csenddel kezdődött Sóti Ferenc, a Zentai Gazdakör közelmúltban elhunyt elnökének tiszteletére és emlékére. A napirendi pontok közül az elsők...
2020. OKTÓBER 30.
[ 17:12 ]
A Vajdasági Klinikai Központban rohamosan nő az ambuláns vizsgálatok és a kórházi kezelést igénylő koronavírusos páciensek száma, tájékoztatott az intézmény. Mint közölték, nagyon gyors tempóban telnek meg a Vajdasági Klinikai Központ kapacitásai, amely megterheli eszközforrásait. Minden arra utal, hogy Szerbia...
2020. OKTÓBER 30.
[ 9:49 ]
Három párt, illetve koalíció alkotja a vajdasági tartományi kormányt a következő négy évben, a tartományi elnököt és a titkárokat csütörtökön szavazta meg a vajdasági parlament. Június 21-én parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választást tartottak Szerbiában. Mindhárom szinten a Szerb Haladó Párt...
2020. OKTÓBER 29.
[ 17:05 ]
Beolvasás folyamatban