Vajdaság
Zentai jótékonysági akció: Önnek egy csoki, másnak hatalmas boldogság
Betűméret:             

Egy csoki - egy üzenet - ezzel a címmel hívta életre jótékonysági akcióját a zentai Tiszavirág Kajak Klub, immáron negyedik éve. Az összegyűjtött adományokat a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai - Hematológiai, valamint a Zentai Közkórház gyermekosztályának ajándékozzák, így meglepve őket Mikulás alkalmából.

Az akció ötlete Opauszki Pétertől, a klub fiatal sportolójától származik. Öt évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak nála, és nyolc hónapig a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai osztályán kezelték. A nehéz időkben a legnagyobb motivációja és támogatása a kajakos csapat volt. Ezt követően úgy gondolta, hogy valahogyan szeretné a társadalom felé viszonozni mindazt a jót, amit a kórházi napok alatt kapott.

– Következő évben megkérdeztem a kajakosokat, hogy lenne-e kedvük eljönni velem a kórházba egy kis vidámságot vinni a gyógyuló gyerekek életébe, mindennapjaiba. Természetesen tetszett számukra az ötlet- meséli. - Nagyon sokan akartak ehhez a jó cselekedethez csatlakozni, évről évre egyre többen. Úgy gondoltuk, hogy ezt valahogy meg kell oldani, hogy mindenki, aki szeretne, segíthessen.

Fehér Csaba, a kajakosok edzője elmondta, hogy a klubtagok nagyon lelkesen vesznek részt a jótékonysági akcióban.

– Az első években sokaknál a szocializáció és a felnőtté válás első lépcsőfokaként szoktuk emlegetni, mert valóban nem egyszerű bemenni egy onkológiai osztályra és a beteg gyermekek közt feltalálni magatokat - magyarázta az edző. - Nagyon sokan az első pillanatban imádták, és szerettek volna részt venni, a társadalom felé pedig jó visszajelzés, hiszen egy picit részesének érezheti magát, hogy tudunk segíteni, egy picit boldogabbá tenni az ünnepeket.

Az idei évben november 18. és 21. között várják a csokikat a klub székhelyénél (Tiszavirág sétány 9., az egykori Pingvin óvoda épülete) kihelyezett dobozba. Emellett jó állapotú játékokat, könyveket is adományozhatnak. A klub tagsága mindenkit arra kér, hogy az ajándékokat egy-egy kedves és bátorító üzenettel hagyják a dobozban.

Kállai G. Nikoletta
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az egészségház napját ünnepelték Topolyán. Dr. Hadzsy János a topolyai egészségház névadója 173 évvel ezelőtt, 1851 áprilisában született. 2005 óta ezen a napon ünneplik az egészségügyi intézmény napját. Dr. Illés Csilla, az intézmény igazgatónője az egészségház udvarában található Hadzsy-szobornál...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 12:27 ]
Topoly község önkormányzata ebben az évben támogatást irányzott elő a költségvetésben a civil szervezeteknek és sportegyesületeknek. Összesen 119 benyújtott projektet támogatnak, a teljes keret 34,4 millió dinárt tesz ki. A kultúra területén 55 projekt, összesen 15,5 millió dináros támogatásban részesül, a...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:49 ]
A 2024/2025-ös tanévben újabb 20 jogászhallgató nyerheti el a Magyar Nemzeti Tanács által meghirdetett jogászösztöndíjat, írja a pannonrtv.com. A feltételek nem változtak: azok a gólyák igényelhetik, akik még nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel és első alkalommal iratkoznak be valamelyik Szerbiában működő...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
Beolvasás folyamatban