Vajdaság
Zentai jótékonysági akció: Önnek egy csoki, másnak hatalmas boldogság

Egy csoki - egy üzenet - ezzel a címmel hívta életre jótékonysági akcióját a zentai Tiszavirág Kajak Klub, immáron negyedik éve. Az összegyűjtött adományokat a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai - Hematológiai, valamint a Zentai Közkórház gyermekosztályának ajándékozzák, így meglepve őket Mikulás alkalmából.

Az akció ötlete Opauszki Pétertől, a klub fiatal sportolójától származik. Öt évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak nála, és nyolc hónapig a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai osztályán kezelték. A nehéz időkben a legnagyobb motivációja és támogatása a kajakos csapat volt. Ezt követően úgy gondolta, hogy valahogyan szeretné a társadalom felé viszonozni mindazt a jót, amit a kórházi napok alatt kapott.

– Következő évben megkérdeztem a kajakosokat, hogy lenne-e kedvük eljönni velem a kórházba egy kis vidámságot vinni a gyógyuló gyerekek életébe, mindennapjaiba. Természetesen tetszett számukra az ötlet- meséli. - Nagyon sokan akartak ehhez a jó cselekedethez csatlakozni, évről évre egyre többen. Úgy gondoltuk, hogy ezt valahogy meg kell oldani, hogy mindenki, aki szeretne, segíthessen.

Fehér Csaba, a kajakosok edzője elmondta, hogy a klubtagok nagyon lelkesen vesznek részt a jótékonysági akcióban.

– Az első években sokaknál a szocializáció és a felnőtté válás első lépcsőfokaként szoktuk emlegetni, mert valóban nem egyszerű bemenni egy onkológiai osztályra és a beteg gyermekek közt feltalálni magatokat - magyarázta az edző. - Nagyon sokan az első pillanatban imádták, és szerettek volna részt venni, a társadalom felé pedig jó visszajelzés, hiszen egy picit részesének érezheti magát, hogy tudunk segíteni, egy picit boldogabbá tenni az ünnepeket.

Az idei évben november 18. és 21. között várják a csokikat a klub székhelyénél (Tiszavirág sétány 9., az egykori Pingvin óvoda épülete) kihelyezett dobozba. Emellett jó állapotú játékokat, könyveket is adományozhatnak. A klub tagsága mindenkit arra kér, hogy az ajándékokat egy-egy kedves és bátorító üzenettel hagyják a dobozban.

Kállai G. Nikoletta
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében Magyarkanizsán is rendkívüli helyzetet hirdettek, lévén, hogy a Nagykikindai Közegészségügyi Intézet utolsó jelentése alapján a községben jelenleg 78 aktív fertőzött van, és a fertőzöttek száma növekvő tendenciát mutat. „A rendkívüli helyzet a kedvezőtlen...
2020. NOVEMBER 28.
[ 7:22 ]
Csütörtökön késő este, valamivel 22 óra után kiraboltak egy töltőállomást Pancsován. A 013info nem hivatalos értesülései szerint a fegyveres támadó berontott az épületbe, megfenyegette az ott dolgozót, majd a kasszában található pénz egy részével eltűnt a sötétben. A rablás során senki nem sérült meg. A...
2020. NOVEMBER 27.
[ 16:19 ]
Online tartotta meg ülését a kishegyesi községi képviselő-testület. Döntöttek a költségvetés újraelosztásáról is. A büdzsé tervezett kerete most 1,04 milliárd dinárt tesz ki, ami 21 milliós bővülést jelent. Az ülést követően Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a...
2020. NOVEMBER 27.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban