Vajdaság
Pásztor: A színház és a politika szót tud érteni a vajdasági magyar társulatok jövőjéről

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke egy héttel ezelőtt egyeztetésre hívta a vajdasági magyar színházi társulatok vezetőit és a Magyar Nemzeti Tanács (VMSZ) elnökét. A mai megbeszélést Pásztor sikeresnek értékelte.

„Ma délután a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) székházában, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével és a vajdasági magyar színházi társulatok vezetőivel, tartalmas, előremutató, nyitott légkörű, rengeteg kérdést érintő kétórás sikeres tárgyalást folytattam” – írta a pártvezető Facebook-oldalán.

Hozzátette, „bebizonyosodott, hogy még, ha más perspektívából is tekintünk a dolgokra, a színházi vezetők és a politika képviselői igenis szót tudnak érteni olyan fontos dolgokról, mint a vajdasági magyar színházi társulatok jövője”.

A beszélgetést két hét múlva folytatják „a társulatok középtávú jövőképéről, amelyet a társulati vezetők dolgoznak ki és prezentálnak majd”, zárta bejegyzését Pásztor.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2021. SZEPTEMBER 9. [ 14:57 ]

Egy színésznél sohasem tudni mikor játszik szerepet...


Pontosító
2021. SZEPTEMBER 9. [ 9:49 ]

Elvileg az MNT nem politikai szervezet! Csakhogy a VMSZ kisajátította és kisöpörte azokat akik nem (Vée)meszesek.


Érett Ifjú
2021. SZEPTEMBER 8. [ 20:39 ]

A baj az alapoknál van: politikai szervezetek (sajnos az MNT is az) nem kellene, hogy alapítói jogokat gyakoroljanak klturális intézményekben. Csakhogy, a világnak ezen a részén ez sem úgy működik, ahogy kellene.


Pontosító
2021. SZEPTEMBER 8. [ 14:32 ]

Garai Úrnak igaza van. Ám a jelenség nem az új idők hozadéka. Aki kételkedik olvassa el Petőfi Sándortól a Következőket: - Kutyák dala - Farkasok dala


Garai László
2021. SZEPTEMBER 7. [ 8:08 ]

A társulatok 'szabadságot' akarnak (alapító add a zsozsót és kuss!), a forradalmiság meg az, hogy EZUTÁN IS legyen bebetonozva a társulatigazgató, rendező pozíciója. Szabadságot kiáltanak, miközben hitbizományt követelnek.


Béla
2021. SZEPTEMBER 6. [ 19:41 ]

Undor....


Egy perc néma hallgatással és koszorúval emlékeztek ma Szabadkán, a Sárga ház előtt a 80 évvel ezelőtti borzalmakra, amikor Bácska Magyarországhoz való visszacsatolása után az épületbe zárták azokat, akikről azt vélték, hogy az új rendszer ellenségei. A megemlékezést Margareta Bašaragin, az újvidéki Női...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:40 ]
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága mintegy 100 mesekönyvet küldött a Vajdaságba, és Szőke Annát, a Brunszvik Teréz Óvodapedagógusok Egyesületének elnök asszonyát bízták meg, hogy juttassa el oda a könyvcsomagot, ahol a legnagyobb szükség van...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 18:29 ]
Körmöci Károly 1947-ben született Magyarkanizsán. Középiskolai tanulmányait Törökkanizsán végezte, majd a szabadkai Közgazdasági Főiskolán szerzett diplomát. Volt községi képviselő, a községi végrehajtó tanács tagja, majd alelnöke. 1996 és 2000 között a végrehajtó bizottság elnöki posztját töltötte be, ezt...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban