Vajdaság
Karácsonyi kavalkád Horgoson
Betűméret:             

Karácsonyi kavalkád címmel szerveztek programot advent negyedik vasárnapján Horgoson. Azokra gondolva, akik még nem vásároltak meg minden ajándékot, kézműves vásárt rendeztek helyi termelők és alkotók termékeiből, munkáiból a művelődési házban.

Sós Nóra programszervező elmondta, hogy 12 kiállító árusítja portékáját.

- Kaphatóak filcből és textilből készült tárgyak, figurák. Van mézeskalács, puszedli, illetve méz. Kapható tészta és mák, forralt bort is lehet kóstolni, aminek a receptúrájáért Farkas Károly Mórahalmon első díjat nyert. A karácsonyfára vásárolható szaloncukor, vannak levendulából készült termékek, továbbá ékszerek, kovácsolt tárgyak. A fogyatékkal élők napközijének, a Bárkának a védenceit is lehet támogatni, mégpedig úgy, hogy a kézzel készült díszeiket megvásárolják.

Sós Nóra elmondta, hogy rendszeressé kívánják tenni a karácsonyi kavalkádot, de évközben is szerveznek vásárokat a különféle rendezvényeken, hogy népszerűsítsék a helyi kézművesek termékeit.

Horváth Hilda, a Magyarkanizsai József Attila Könyvtár könyvtárosa elmondta, hogy ők is csatlakoztak a rendezvényhez egy rendhagyó könyvvásárral.

- Nagyszámú adománykönyvet kaptunk, s ezeket szétválogattuk. Amely kiadványokból már van elegendő példány, azokat díszesen becsomagoltuk, s áruba bocsájtottuk. Vannak szépirodalmi könyvek, gyermekkönyvek, szakkönyvek… Mindenki annyit ad értük, amennyit gondol. A csavar pedig az, hogy ez zsákbamacska. Nem tudni, mit rejt a csomagolás. Irodalmi idézetekkel is elláttuk a csomagokat, sokan az alapján választanak. Reméljük, hogy kellemes meglepetés lesz sokaknak szenteste, amikor felbontják ezeket az ajándékokat. A bevételből természetesen új könyveket fogunk vásárolni, olyanokat, amelyek még nincsenek meg a könyvtárban.

A Karácsonyi kavalkád keretében este meggyújtják Horgos adventi koszorúján a negyedik gyertyát, a budapesti Bahorka társulat pedig Téli mese című előadására várja a gyerekeket.

Folyamatban van a kőttes-verseny. Nevezni hagyományos, de újszerű bejglikkel is lehet. A kalácsokat december 22-én 15 óráig lehet átadni a művelődési házban. A legjobbak jutalomban részesülnek. Az eredményhirdetés december 23-án, 17 órakor lesz a Karácsonyi kavalkád ünnepi záróműsorán. A csütörtöki műsorban fellépnek az óvodások, betlehemes játékkal készülnek az iskolások, illetve bemutatják alkalmi produkcióikat a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület tagjai is. A záró rendezvényre is szeretettet várnak mindenkit Horgoson.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közvélemény-kutatást és családi programokkal megtűzdelt közösségi pikniket szervez Magyarkanizsa önkormányzata május 18-án, szombaton 16 órától a Népkertben, amelynek célja a Nagypark jövőbeli tartalmának közös kialakítása. Az önkormányzat célja, hogy a jelenlegi park látogatottsága növekedjen, annak területe új,...
2024. MÁJUS 15.
[ 14:32 ]
A tartományi kormány mai ülésén úgy döntött, hogy az Árutartalékok Igazgatóságán keresztül élelmiszerrel támogatja a szociálisan veszélyeztetett lakosokat Vajdaság 37 községében. 45 ezer élelmiszercsomagot osztanak szét, összesen 88,4 millió dinár értékben. A hatékonyabb munkavégzés érdekében állandó...
2024. MÁJUS 15.
[ 12:05 ]
Szerbiában a magyar kisebbség a jogai teljes tiszteletben tartása mellett tudja megélni magyarságát, ezért példaértékűnek számít Európában - hangsúlyozta Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos kedden Szabadkán, ahova a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) meghívására látogatott...
2024. MÁJUS 15.
[ 0:26 ]
Beolvasás folyamatban