Vajdaság
Megkezdődött az Újvidéki Kikötő rekonstrukciója és korszerűsítése

Megkezdődtek az Újvidéki Kikötő rekonstrukciójának és korszerűsítésének munkálatai, amelybe a DP World vállalat 30 millió eurót fektet be - jelentette be az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium. Új függőleges rakpartot, konténerterminált és gabonasiló építenek.

Két éven belül megépül az első konténerterminál a Dunának ezen a részén, ami rendkívül fontos a logisztika és a gazdaság fejlődése szempontjából – áll a közleményben.

Szintén kilenc, összesen 40 ezer köbméter kapacitású siló is épül, amelyek a történelem során először kínálnak az agráripar fejlődése szempontjából kiemelt jelentőségű raktározási szolgáltatást.

„Az Újvidéki Kikötő további fejlesztése, valamint Szerbia gazdasága egészének érdekében együttműködést alakítottunk ki a világ egyik legnagyobb kikötői üzemeltetőjével, a DP World vállalattal. Több mint félmilliárd eurós folyami infrastrukturális beruházást készítettünk elő. Befektetünk Gombos, Prahovo, Szávaszentdemeter (Sremska Mitorvica) és Belgrád kikötőinek fejlesztésébe is” – jelentette be Tomislav Momirović építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter az ünnepségen.

Hozzátette, befejeződtek a dunai munkálatok és a Đerdap 1 rekonstrukciója, és megkezdődött a Đerdap 2 újjáépítése. Ezenkívül Prahovo mellett megkezdődik a második világháborúban elsüllyedt német flotta kiemelése is a Dunából pár hónapon belül.

A DP World Novi Sad vezérigazgatója, Claudio Negreanu hangsúlyozta: mindent megtesz azért, hogy beváltsa azt az ígéretét, amelyet néhány évvel ezelőtt tett, amikor Újvidékre érkezett, vagyis hogy Szerbiában az Újvidéki Kikötő kiemelt fontosságú lesz.

"Tapasztalataim azt mutatják, hogy még soha nem volt ilyen nehéz megőrizni a régi, de bevált áruszállítási módokat, és azokat új módszerekkel kombinálni, amivel az áruk gyorsan, hatékonyan és fenntarthatóan eljuthatnak a különböző piacokra és ügyfelekhez" - mondta Negreanu.

Hozzátette, az Újvidéki Kikötő történetének legnagyobb beruházását hajtják végre.

A város és az ország számára is egyaránt fontos ez a projekt, mert a beruházás tovább fejleszti a vidék lehetőségeit – hangsúlyozta Miloš Vučević, Újvidék polgármestere.(Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A nagybecskereki Vojvodina szállóban rendezték meg a Szerbiai Katolikus Egyház szervezésében azt a szimpóziumot, amelynek a témája a romos templomok jövője volt. Az összejövetelen dr. Német László nagybecskereki megyéspüspök elmondta, arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogyan is oldható meg ez a probléma, hiszen a...
2022. MÁJUS 12.
[ 19:11 ]
A Magyar Nemzeti Tanács szervezésében szakmai megbeszélést tartottak ma az aracsi pusztatemplom konzerválásáról és fejlesztéséről, ahol összegezték a középkori épületen végzett eddigi revitalizációs munkálatok eredményeit. A pusztatemplom helyreállításának és állagmegóvásának összetettségéről szólva...
2022. MÁJUS 11.
[ 22:07 ]
Az Újvidék és Belgrád közötti gyorsvasút március 19-i megnyitásától április 27-ig több mint 90 ezer jegy kelt el Újvidéken. Ezt az információt Miloš Vučević újvidéki polgármester közölte. „Újvidéken adták el a legtöbb jegyet. Információim szerint április 27-ig több mint 90 ezer jegyet adtak el Újvidéken....
2022. MÁJUS 11.
[ 19:12 ]
Beolvasás folyamatban