Vajdaság
Megnyílt a szerb-magyar-román hármashatár
Betűméret:             

A hétvégén ideiglenesen ismét átjárható a szerb-magyar-román hármashatár, ami Rábé, Kübekháza és Óbéba találkozási pontja. A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió szervezésében tartott ünnepélyes megnyitón Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke elmondta, az Eurorégió napja a regionális, jószomszédi együttműködés, közösség ünnepe.

Juhász Bálint elmondta, ma az euroregionális együttműködés huszonhetedik évfordulóját ünnepeljük, ami többek között e határátkelő megnyitásához is vezetett.

„A Triplex Confinium nemcsak egy földrajzi hely, hanem közös történelmünk, a kulturális sokszínűség és a jószomszédi együttműködés jelképe is” – szögezte le Juhász, hozzátéve, ez a határátkelő javítja a határmenti régiókban elő emberek életét, hatással van a gazdasági fejlődésre is.

„Közös célunk, hogy pozitívan hassunk az itt élő ötmillió ember életére, s a jövőben is ezen fogunk dolgozni” – húzta alá a tartományi képviselőház elnöke.

Az eseményen részt vettek a magyarországi Kübekháza, a szerbiai Rábé és a romániai Óbéba képviselői és lakosai, valamint a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió képviselője is.

Az ünnepi beszédeket követően a három szomszédos település diákjai futóversenyen vettek részt.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2024. MÁJUS 27. [ 20:37 ]

Ez az egész cécó arra jó,hogy a politikusok fényképezkedjenek.


Karcsi Karcsi
2024. MÁJUS 26. [ 10:45 ]

A Rábé-Kübékháza határátkelő nyitva van már több éve... Igaz átépítés és kontérenek vannak...


Újabb szűrővizsgálatokat szerveznek vasárnap Kishegyesen, Topolyán és Pacséron is. Felnőttek és gyerekek megjelenését is várják, nem kell külön bejelentkezni, a vizsgálatok ingyenesek. A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházban 2024. június 16-án, vasárnap reggel 8 órától délután 5 óráig szűrővizsgálatokat...
2024. JÚNIUS 15.
[ 11:42 ]
A maga nemében egyedülálló épületkomplexum építését tervezik Temerinben, ahol egy épületben kap helyet a rendőrállomás, a szabálysértési bíróság és a tűzoltóság. A komplexumot arra a területre tervezik, ahol jelenleg a tűzoltóság van. A tervek szerint az épület több telek összevonásával épül majd fel, írja a...
2024. JÚNIUS 14.
[ 18:24 ]
Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját. Ezen a napon született ugyanis Karl Landsteiner osztrák-magyar tudós, az ABO vércsoportok felfedezője, aki 1930-ban Nobel-díjat kapott. A magyarkanizsai Vöröskereszt is ehhez a naphoz kapcsolódva...
2024. JÚNIUS 14.
[ 12:00 ]
Beolvasás folyamatban