Sport
KÉZILABDA: Magabiztos svéd bemutatkozás Magyarkanizsán
Betűméret:             

Tízgólos győzelemmel rajtolt a VII. OTP Bank Kanizsa Kupa nemzetközi férfi kézilabdatornán a hétszeres, sorozatban háromszoros svéd bajnokcsapat, a Kristianstad. Ellenfele a torna másik újonca, a Dragan Đukić irányította Székelyudvarhelyi KC gárdája volt. A Bajnokok Ligájában szereplő skandinávok semmit sem bíztak a véletlenre, nagy vehemenciával küzdöttek a most épülő, újoncokkal teletűzdelt román csapat ellen, és meggyőző fölénnyel nyerték a találkozót.

A mérkőzést megelőzően két tornán kívüli párharcot is láthatott a magyarkanizsai sportcsarnok közönsége. Az első összecsapáson a horvát Nexe 33:24-re verte a török Nilüfer Bursa gárdáját, majd a belgrádi Partizan nyert 34:30 arányban a magyar második liga bajnoka, az Algyő ellen.

A két bemutató mérkőzés után tartották meg a torna ünnepélyes megnyitóját. A felvonult csapatokat,a szakvezetőket és a szurkolókat a szerb nemzeti himnusz elhangzása után elsőként Dukai Ferenc, a szervezőbizottság elnöke köszöntötte. Magyarkanizsa önkormányzata és polgárainak nevében Miloš Kravić, a községi képviselő testület elnöke kívánt sportszerű küzdelmeket és kellemes magyarkanizsai tartózkodást a torna résztvevőinek, majd a tartományi kormány nevében Nyilas Mihály kormányalelnök kívánt nagyszerű mérkőzéseket, jó felkészülést és további sikeres szereplést nekik hazájuk bajnokságában, illetve az európai kézilabda porondon.

A megnyitón résztvevők ezt követően egyperces néma felállással adóztak a közelmúltban elhunyt Pióker Sándor emlékének. A szegediek népszerű Piki bácsija minden mérkőzésére elkísérte a MOL-Pick Szeged gárdáját, az idei magyarkanizsai tornán azonban már nem szurkolhat kedvenc csapatának.

A megnyitó végén a szervezők köszönőlevelet adtak át néhány médiaháznak a magyarkanizsai nemzetközi torna során eddig kifejtett tevékenységükért.

A torna programján szombaton déltől helybeli utánpótlás csapatok bemutató mérkőzései szerepelnek. A kupaküzdelmek 18 órakor folytatódnak. Elsőként a B csoportban a Kristianstad–Nilüfer Bursa mérkőzésre kerül sor, 20 órakor pedig kezdődik az A csoport rangadója, a MOL-Pick Szeged–Nexe összecsapás.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Belgrád közelében lévő Surčinban hivatalosan is megkezdődött a szerb Nemzeti Stadion építése, és ebből az alkalomból Aleksandar Vučić, szerb elnöke közölte, hogy 2028-ban ebben a stadionban játsszák majd az Európa Liga döntőjét. De azt is felvetette, hogy Szerbia a jövőben bejelentkezhet az olimpiai játékok...
2024. MÁJUS 2.
[ 13:22 ]
A TSC legyőzte a Partizant, mégpedig idegenben. A TSC szerezte meg a vezetést az első félidőben, a 29-ik percben Aleksandar Ćirković volt a gólszerző. A vendégek nem ünnepelhettek hosszan, mert 6 perccel a találatuk után Bibras Natcho góljával kiegyenlített a házigazda. Jóval többet birtokolta a labdát a TSC, és a...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 22:23 ]
Jovana Arsić aranyérmet szerzett női egypár evezősben a Szegeden zajló evezős Európa-bajnokságon 8 perc, 23 másodperc és 42 százados eredményével. Az ezüstérmet a német Alexandra Foster szerezte meg (8:28.16), míg a harmadik a cseh Alice Prokešová (8:34.97). Jovana Arsić tavaly a belgrádi olimpiai kvalifikációs vb-n...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 17:02 ]
Beolvasás folyamatban