Vajdaság
Az AFANS a magyarkanizsai EMI-tábor betiltását követeli
Betűméret:             
Az újvidéki AFANS (Újvidéki Antifasiszta Akció) szervezet azt kérte a hivatalos szervektől, hogy tiltsák be – ahogyan fogalmaztak – “a magyar fasiszták háromnapos magyarkanizsai fesztiválját”, amely, megítélésük szerint a fasizmust és a nacionalizmust hirdeti.
Az AFANS emlékeztetett a fesztiválon történt tavalyi incidensekre, valamint arra is, hogy a résztvevők egy részének nem engedélyezték az országba való belépést a határon történt incidens miatt.
A szervezet azt állítja, az idei fesztivált a magyar kormány pénzeli a szélsőjobboldali Jobbik támogatásával, továbbá, hogy a rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács “intézményes támogatását” is élvezi.
A közlemény megemlíti, megengedhetetlen, hogy a hatóságok és az egész állami apparátus jóváhagyja az ilyen rendezvényeket megtartását, illetve, hogy “fasiszta összejöveteleket legálisan megtarthassanak a tévesen értelmezett multikulturalizmus leple alatt”.
“Ahogyan nem akarjuk a Obrazt, az 1389 mozgalmat, a Vér és becsületet (Krv i čast), a Nemzeti Arcvonalat (Nacionalni stroj) látni az utcáinkon, iskoláinkban, egyetemeinken és munkahelyeinken, ugyanúgy nem akarunk fasisztákat sem importálni más országokból”, áll az Újvidéki Antifasiszta Akció közleményében.
Az Egyesült Magyar Ifjúság idén hatodik alkalommal rendezi meg Délvidéki ifjúsági táborát Magyarkanizsán, július 8-a és 10-e között. (Beta, B92)
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Branko Ćurčić, a tartományi kormány alelnöke és Nenad Ivanišević tartományi gazdasági titkár ma összesen 7,3 millió dinár értékben adott át szerződést 40 kedvezményezett női vállalkozónak, ebből 6 millió dinárt a beruházásokra és 1,3 millió dinárt a folyó költségekre, közölte a tartományi kormány. A...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:34 ]
Halálosan megfenyegették a közösségi oldalakon Christopher Hill amerikai nagykövetet és Dinko Gruhonjić professzort, miután a nagykövet tegnap ellátogatott az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karára. Amint arról az Autonomija portál beszámolt, a közösségi oldalakon azt írták, hogy „Golyót mindkettőnek” és...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:03 ]
Szerdától Szabadkán egy hétre lezárják a forgalom elől a Rudics utca egy részét. A Matko Vuković utcai körforgalomtól a gimnázium előtti körforgalomig lesz az utca lezárva az ivóvízhálózaton folyó javítási munkálatok miatt. A közelmúltban csőtörés volt az utcában, az egyik fővezeték sérült meg. A kiömlő víz...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 13:53 ]
Beolvasás folyamatban