Vajdaság
Pajtić: A szerb kormány a tartományra hárítja a válság terheit
Betűméret:             

Bojan Pajtić vajdasági kormányfő azzal vádolta meg a szerb kormányt, hogy gazdaságilag kibírhatatlan helyzetbe sodorta az országot, a válság terheit pedig az önkormányzatokra és a tartományra hárítaná.

„Aggodalomra ad okot, hogy a válság terheit megpróbálják áthárítani a helyi önkormányzatokra, és költségvetésük jelentős részétől fosztják meg őket, de a tartományt is” – mondta a hódsági (odžaci) Naše novine lapnak nyilatkozva Pajtić.

Szavai szerint a tartomány a programjai révén idén 4000 embernek teremt munkahelyet Vajdaságban, de ha tiszteletben tartanák az alkotmányos jogokat, és Vajdaság megkapná az alkotmányban garantált neki járó pénzt, 20 000 embernek tudnának munkát adni.

Pajtić elutasította az előrehozott tartományi választások kiírására vonatkozó követeléseket, illetve hangsúlyozta, 2016-ban lesznek választások.

„Az egyetlen módja annak, hogy korábban sor kerüljön a választásokra, az lenne, ha új alkotmányt hoznának, vagy ha a tartományi kormány elveszítené a többségét, ez azonban jelenleg nehezen elképzelhető” – hangsúlyozta a vajdasági kormányfő. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ég a nádas Csóka közelében - illusztráció
2024. MÁJUS 18.
[ 19:58 ]
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője pénteken este Topolyán járt. Megtekintette a TSC Labdarúgó Akadémiát, melyet 2018-ban Orbán Viktor jelenlétében nyitottak meg. A sportlétesítmény 2018-ban a magyar kormány támogatásának köszönhetően nyitotta meg kapuit. Deutsch elismerően szólt az ott folyó munkáról, az...
2024. MÁJUS 18.
[ 7:52 ]
A Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ az elmúlt években több beruházást is megvalósított, illetve több IPA-program sikeres lebonyolítója volt. Ezekről tájékozódott pénteki látogatása során Fejsztámer Róbert polgármester. A Petőfi Sándor utca 44-ben működik a fogyatékkal élő felnőtt...
2024. MÁJUS 17.
[ 15:22 ]
Május 25-én rendezik meg a XII. Vajdasági Vágtát - a szilvásváradi Nemzeti Vágta előfutamát, melynek helyszíne az idén is a szabadkai Lóversenypálya lesz. A hagyományos futamok mellett most először tartják meg a Szabadkai és a Paraszt Vágtát. Az idei egyik vágtát Pásztor István emlékére és tiszteletére rendezik,...
2024. MÁJUS 17.
[ 12:23 ]
Beolvasás folyamatban