Vajdaság
Vajdaságban ezután nem lesz oktatás szombaton
Betűméret:             

Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár meghozta a Vajdaságban működő általános és középiskolák 2015/2016. tanévi munkanaptárára vonatkozó rendeleteket, amely szerint ezután szombati napokon nem lesz tanítás.

A tartományi titkárság közleménye szerint nem csak a munkaszombatokra vonatkozó negatív kommentárok miatt döntöttek így, hanem azért is, mert a szombati tanításnak soha nem volt pedagógiai hatása.

A vajdasági iskolákban alkalmazott munkanaptár az iskolaév kezdetét és végét illetően megegyezik a többi szerbiai iskolában érvényes naptárral.

A következő iskolaév 2015. szeptember 1-jén, kedden kezdődik majd, s Vajdaságban december 23-án ér véget, majd a téli szünet 2016. január 14-éig tart. A valamivel hosszabb második félévben két rövidebb szünetet iktatnak majd be.

„Reméljük, hogy a következő iskolaévben nem lesznek váratlan akadályok és nehézségek a tervek meg programok realizálása során, így a tanügyi dolgozók a diákokkal együtt további korrekciók nélkül tudják majd végigkövetni a munkanaptárat“ – fogalmazott Nyilas Mihály.

A titkár értékelése szerint a naptárak kidolgozása során Vajdaság sajátosságait is szem előtt tartották, amit a tartományban élő számos nemzetiség és vallási közösség jelenléte határoz meg.

Az iskolai naptár rugalmas, lehetővé teszi az összes vallási közösség ünnepeinek tiszteletben tartását, illetve a nemzeti közösségek számára, továbbá a helyi környezet, tehát az iskola számára fontos további dátumok megünneplését is, írja az RTV.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević szerb kormányfő ma azt mondta, hogy Újvidék az épülőfélben lévő két új híddal többé nem lesz ugyanaz a város, és egy új, jobb dimenzióba lép. „Az újvidékiek generációkon át álmodoztak erről, mi pedig remélem, abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt megvalósítsuk”, mondta Vučević, aki Goran...
2024. MÁJUS 16.
[ 16:40 ]
Magyarkanizsa önkormányzata folytatja a támogatások odaítélését a 2023-as energiahatékonysági pályázatra vonatkozóan a Bányászati és Energetikai Minisztérium utólag megítélt újabb támogatásának köszönhetően lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonyságának növelésére. Az önkormányzati...
2024. MÁJUS 16.
[ 12:39 ]
Összesen 38-an vehették át diplomájukat szerda kora este a magyarkanizsai városháza nagytermében, miután sikeresen befejezték az Ingyenes informatikai képzés nőknek elnevezésű képzést. A tanfolyam érdekessége az volt, hogy habár elsősorban különböző életkorú nőknek szánták, férfiaknak is lehetőségük volt...
2024. MÁJUS 16.
[ 8:24 ]
Beolvasás folyamatban