Vajdaság
Miért mosolyog a Dnevnik székházának ablakából a szerb kormányfő óriásposztere?
Betűméret:             

A legnagyobb múlttal rendelkező vajdasági médiaház ablakából mától Aleksandar Vučić kormányfő óriási képe mosolyog az arra járókra, írja az Autonomija portál.

Noha a pártvezér képével üzenik, hogy a párt büszke új székhelyére, a Szerb Haladó Pártban nem kívánták kommentálni a beköltözést Vajdaság legrégebbi médiaházába.

Az Autonomija portál magyarázatot kért a párt helyi szervezetétől, de nem kapott. Falakba ütköztek akkor is, amikor a Dnevnik Rt. igazgatójához, Svetozar Karanovićhoz fordultak. Az igazgató állítólag évi szabadságát tölti, míg a fő- és felelős szerkesztő, Dragan Milivojević előbb azt mondta, hajlandó a beszélgetésre, de később már nem jelentkezett a telefonhívásokra.

Nedim Sejdinović, a Vajdasági Független Újságírók Egyesületének munkatársa úgy véli, az a tény, hogy a média és egy politikai párt osztozik a helyiségeken, egyértelműen azt az üzenetet közvetíti, miszerint az adott médium nyíltan a hatalom pártjára állt.

“Mondhatjuk azt, hogy most a Dnevnik székháza is hasonlít magára a Dnevnik napilapra, amely szerkesztéspolitikáját tekintve rendkívül közel áll a hatalomhoz. Ami azonban igazán megrémít, az az, hogy az újvidéki polgárok nem látnak abban semmi furcsát, hogy a Dnevnik épületének ablakából a kormányfő tekint le rájuk a párt szimbólumainak társaságában”, véli Sejdinović.

A Szerb Haladó Párt voltaképpen már hónapok óta a Dnevnik székházában “lakik”, de a nyilvánosság erről csak a kormányfő mosolygó képének elhelyezése után szerzett tudomást. A párt csak a számos bérlők egyike, akik a sajtószékház épületét bérlik, ám az hétpecsétes titok, hogy ezt milyen feltételek között teszik, fizetnek-e érte és ha igen, mennyit.

Az adott helyen a havi bérleti díj általában 5 és 10 euró között mozog, négyzetmérenként. Kérdés azonban, hogy a Szerb Haladó Párt valóban fizet-e az amúgy nem túl rózsás anyagi helyzetben lévő Dnevniknek. Az egyszer hatalomra kerülő politikai pártok ugyanis általában nagyon alacsony, szinte jelképes összegért bérlik a város tulajdonában lévő helyiségeket, s ez akkor sem szokott változni, ha az adott párt ellenzékbe szorul, írja az Autonomija portál.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević szerb kormányfő ma azt mondta, hogy Újvidék az épülőfélben lévő két új híddal többé nem lesz ugyanaz a város, és egy új, jobb dimenzióba lép. „Az újvidékiek generációkon át álmodoztak erről, mi pedig remélem, abban a helyzetben vagyunk, hogy ezt megvalósítsuk”, mondta Vučević, aki Goran...
2024. MÁJUS 16.
[ 16:40 ]
Magyarkanizsa önkormányzata folytatja a támogatások odaítélését a 2023-as energiahatékonysági pályázatra vonatkozóan a Bányászati és Energetikai Minisztérium utólag megítélt újabb támogatásának köszönhetően lakóépületek, családi házak és lakások energiahatékonyságának növelésére. Az önkormányzati...
2024. MÁJUS 16.
[ 12:39 ]
Összesen 38-an vehették át diplomájukat szerda kora este a magyarkanizsai városháza nagytermében, miután sikeresen befejezték az Ingyenes informatikai képzés nőknek elnevezésű képzést. A tanfolyam érdekessége az volt, hogy habár elsősorban különböző életkorú nőknek szánták, férfiaknak is lehetőségük volt...
2024. MÁJUS 16.
[ 8:24 ]
Beolvasás folyamatban