Vajdaság
Hat lista az önkormányzati választásokon Magyarkanizsán
Betűméret:             

A Községi Választási Bizottság a kitűzött határidőn belül hat választási listát hitelesített az április 24-i önkormányzati választásokra. A községi önkormányzat honlapján (www.kanjiza.rs) megjelentetett listák a következők:

1. Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik

Listavezető Crkvenjakov Gizella szakmenedzser, a Szerb Haladó Párt (SZHP) községi szervezetének elnöke. Miloš Kravić magyarkanizsai vállalkozó a második, Nebojša Rakić magyarkanizsai menedzser pedig harmadik a teljes, 29 fős listán.

2. Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István

A teljes lista élén Fejsztámer Róbert közgazdász, az önkormányzat Gazdasági, pénzügyi és fejlesztési főosztályának vezetője áll. Őt dr. Bimbó Mihály okleveles szakállatorvos, Magyarkanizsa jelenlegi polgármestere és Veselinov Ibolya horgosi óvónő, a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója követi.

3. UKROK – Községi összefogás – Tandari polgári csoport

A választási listát, amelyen 29 képviselőjelölt neve szerepel, Tandari Zoltán magyarkanizsai vállalkozó vezeti. Mögötte a második helyen Bacskulin István horgosi borászmérnök, a harmadikon pedig Slađana Ilić magyarkanizsai mezőgazdasági technikus áll.

4. Vajdasági Tolerancia nemzeti kisebbségi politikai pártkoalíció

A Vajdasági Párt köré tömörülő koalíció 13 nevet tett az önkormányzati listára, polgármester jelöltje nincs. Listavezető Harmath Miklós magyarkanizsai vállalkozó, második Bicskei Zsolt völgyesi földműves, a harmadik pedig Sarnyai Bakos Ibolya magyarkanizsai nyugdíjas.

5. Magyar Mozgalom – Mostantól másként – Halász Mónika

A listavezető Halász Mónika, magyarkanizsai környezetvédő mérnök, polgármesterjelölt, jelenleg a Községi Tanács mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási megbízottja. A második helyen dr. Josip Lepeš magyarkanizsai egyetemi tanár szerepel, a harmadik pedig Ladócki György építőipari dolgozó, ugyancsak Magyarkanizsáról. A lista nem teljes, 23 képviselőjelölt neve szerepel rajta.

6. Aktív Szerbia – Dr- Dušan Janjić

A mindössze 10 tagú listát Fehér Róbert magyarkanizsai közgazdász vezeti, a többiek mind horgosiak. A második helyen Kolompár György lakatos, a harmadikon Petrović Ágnes óvónő nevét találhatjuk.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szent Flórián ünnepe Muzslyán - illusztráció
2024. MÁJUS 4.
[ 23:11 ]
Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is jelen volt a parlamentben, ahol megválasztották Szerbia új kormányát, valamint ahol a miniszterelnök és a kormány tagjai letették az esküt. A tizennegyedik összetételben ülésező szerb parlament első rendkívüli ülésén megválasztották Miloš Vučevićet a Szerb...
2024. MÁJUS 2.
[ 20:35 ]
A kishegyesi focipályán gyűltek össze május elsején azok, akiket a szeles idő nem riasztott el. A Kishegyesi Kismotoros Banda szervezésében babgulyást főztek, a bevételt a helyi templom orgonájának felújítására ajánlották fel. Harmincezer dinárt sikerült összegyűjteni. A pénzt a napokban adják át a helyi plébánián....
2024. MÁJUS 2.
[ 14:40 ]
Egy ember meghalt egy súlyos közlekedési balesetben, amely valamivel éjfél után történt Pancsova közelében. A pancsovai rendőrség az N1-gyel közölte: a férfi egyedül volt az autóban, amikor a jármű felborult, ehhez pedig valószínűleg az vezetett, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. A sofőrt...
2024. MÁJUS 2.
[ 11:09 ]
Beolvasás folyamatban