Vajdaság
Nagybecskerek: A vidéki nők nemzetközi napját ünnepelték
Betűméret:             

Nagybecskereken a Szabadság-tér a falusi nőké volt ma, ahol Vajdaság 37 községéből, 26 nemzetiséget képviselve, 215 női szervezet mutatkozott be.
Az idei, immár nyolcadszor megtartott rendezvényt Nagybecskerek városának önkormányzata szervezte, a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság támogatásával.
A megnyitón elsőként Dijana Milović, a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Predrag Vuletić, tartományi titkár mondott üdvözlő beszédet, melyben kiemelte, hogy a nő a család összetartója, a gazdaság oszlopa, továbbá elismerően szólt a falusi nők tevékenységéről.
A rendezvényt Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta, ez egy jó bemutatkozási alkalom, ahol a hölgyek meg tudják mutatni tevékenységüket, tudományukat, és a régi hagyományokat átadhatják a fiatalabb nemzedékeknek.
A rendezvényen az ünnepi kalácsok is versenybe szálltak, a zsüri tagjai között volt Aleksandar Vulin munkaügyi miniszter is, aki a legszebb süteményekért járó díjakat átadta az arra érdemes hölgyeknek.
Az ünnepségen a miniszter elmondta, hogy a gyermekes családok támogatására vonatkozó új törvénnyel azt is előirányoznák, hogy azok a nők is kapjanak pénzbeli támogatást, anyasági járulék címén, akik falun gazdálkodnak, gazdaságot vezetnek. Ez mindenképpen nagy lépés lenne a falun élő és dolgozó nők életminőségének javítása érdekében - mondta Aleksandar Vulin miniszter.
A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a vidéken élő nőkre jobban odafigyeljenek az illetékesek, hiszen legtöbb esetben azt a tényt mellőzik, hogy ezek az asszonyok a kemény munkájuk mellett találnak időt a kreatív tevékenységre, a hagyományok továbbéltetésére is.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Branko Ćurčić, a tartományi kormány alelnöke és Nenad Ivanišević tartományi gazdasági titkár ma összesen 7,3 millió dinár értékben adott át szerződést 40 kedvezményezett női vállalkozónak, ebből 6 millió dinárt a beruházásokra és 1,3 millió dinárt a folyó költségekre, közölte a tartományi kormány. A...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:34 ]
Halálosan megfenyegették a közösségi oldalakon Christopher Hill amerikai nagykövetet és Dinko Gruhonjić professzort, miután a nagykövet tegnap ellátogatott az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karára. Amint arról az Autonomija portál beszámolt, a közösségi oldalakon azt írták, hogy „Golyót mindkettőnek” és...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:03 ]
Szerdától Szabadkán egy hétre lezárják a forgalom elől a Rudics utca egy részét. A Matko Vuković utcai körforgalomtól a gimnázium előtti körforgalomig lesz az utca lezárva az ivóvízhálózaton folyó javítási munkálatok miatt. A közelmúltban csőtörés volt az utcában, az egyik fővezeték sérült meg. A kiömlő víz...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 13:53 ]
Beolvasás folyamatban