GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. szeptember 19. [11:42]

Vajszka: Megtalálták a bennégett gyermekek holttestét

Vajszka: Megtalálták a bennégett gyermekek holttestét
Fotó: Dnevnik
A kiégett ház

A Vajszkán leégett házban hétfőn dél körül megtalálták a másik két gyermek, egy kétéves fiú és egy nyolchónapos kislány holttestét, írja a Večernje novosti.

A kisfiú, Nikola holttestét az ajtónál találták meg, ezért azt feltételezik, hogy megpróbált kijutni a házból, a nyolchónapos Isidora holttestét pedig az ágy mellett, a földön találták meg. A legidősebb testvér, a négyéves kislány élettelen testét szombaton találták meg, emlékeztet a Novosti.

A boncolás megállapította, hogy a négyéves kislány megfulladt a füstben, a feltételezések szerint ez okozta a két kisebb gyermek halálát is. A tűz okát továbbra is kutatják.

A szülők korábban azt nyilatkozták, hogy nem tudják mi okozhatta a tüzet, de a villanyvezetékekre gyanakszanak.

„Azon a reggelen mielőtt munkába indultam, kávét főztem”, emlékezett vissza az édesapa, aki elmondta, hogy ekkora odajött hozzá a kétéves kisfia, aki azt kérte, hogy öntsön neki tejet, nem sokkal később pedig a négyéves kislánya is ugyanezt kérte. „Nem akarták, hogy bekapcsoljam nekik a tévét, hogy rajzfilmet nézzenek. A legkisebb akkor még aludt”, monda Z.R., az apa.

Z.R. ezután munkába indult, valamivel később pedig felesége jelentette neki, hogy ég a házuk, amelyet egy évvel ezelőtt vettek bérbe, és hogy mindhárom gyermekük a házban volt.

„Olyan gyorsan jöttem, amilyen gyorsan csak tudtam. Megpróbáltam bemenni, de nem tudtam bejutni a füst és a tűz miatt. Amikor betörtem az ablakot, még nagyobb tűz csapott fel. A tűzoltóknak mondtam, hogy előbb az első szobában oltsák el a tüzet, mert ott voltak a gyerekek. Ha rám hallgattak volna, talán megmenthettem volna, ha mindhármukat nem is, de legalább az egyiküket”, nyilatkozta az édesapa.

„Sosem hagytam őket magukra. Mindig magammal vittem őket, vagy áthívtam a bátyámat, hogy vigyázzon rájuk, amíg nem térek vissza”, mesélte a szerencsétlenül járt gyermekek édesanyja a belgrádi lapnak.


Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka - hirdetési banner
2017. október 23. [5:57]

A hétvégén az 1956-os eseményekre emlékeztek Zentán. A Városháza oszlopcsarnokában dr. Rajki Márton emléktáblájánál hajtottak fejet vasárnap a város elöljárói, a pártok... >>

2017. október 22. [20:39]

Vajdaságban az '56-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának központi megemlékezését hétfőn 16 órától a palicsi Nagyparkban tartják az '56-os... >>

2017. október 22. [16:47]

A muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat ma ünnepelte a 25. születésnapját, ebből az alkalomból összegyűltek a cserkészek, hogy kicsit visszapillantsanak... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.20 dinár
1 dollár 101.27 dinár
100 forint 38.69 dinár
100 dinár 258.44 forint
Heti kérdés
Támogatja-e Katalónia függetlenségét?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka