Gaia - ökológiai rovat
Környezettudatos gondolkodás és magatartás
Háromszáz fát adományoz Milánónak Giorgio Armani
Betűméret:             

Egy nagy erdősítési projekt keretében 300 fát adományoz Milánó városának az olasz divatpápa, Giorgio Armani. Divatcége ezzel a zöldterületek kialakítását támogatja, a tervek szerint a városba összesen 110 ezer fát ültetnek.

A 86 éves Armani elmondta, hogy így szeretné megköszönni mindazt, amit a várostól kapott. Tervei szerint hasonló kezdeményezéseket fog támogatni Londonban, New Yorkban és Tokióban is.

Armani 2010-ben már anyagilag támogatta egy Milánó központjában lévő tér átalakítását a zöldfelület kiépítésének finanszírozásával.

"Ezek olyan konkrét kezdeményezések, amelyek emberibbé teszik a várost" - mondta Armani a Corriere della Sera című milánói napilapnak adott, pénteken megjelent interjújában.

Armani a koronavírus miatti korlátozások idejét Lombardiában tölti, a Pavia megyében lévő kis faluban, Broniban lévő nyaralójában.

"Hiányzik Milánó és a korábbi zsúfolt életem. A természet azonban itt, Broniban békét és biztonságot ad nekem. A környezet iránti elkötelezettségnek az életprogramunk részének kellene lennie" - mondta a világhírű divattervező.

Milánóban 2009-ben kezdődtek a fatelepítési projektek. Akkoriban 90 ezer fát ültettek Claudio Abbado sztárkarmester számára a városban. Ez volt ugyanis a karmester által kért szokatlan "honorárium": ennek fejében tért vissza 2009 áprilisában 23 év után a milánói Scala élére. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Bangladesben, amely a 2023-as listán a világ legszennyezettebb levegőjű országának számított, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megszabott határérték 15-szöröse volt tavaly a levegő szállópor-koncentrációja a svájci IQAir légtisztasági vállalat legújabb, immár hatodik éves jelentése alapján. A WHO...
2024. MÁRCIUS 19.
[ 15:16 ]
Legkevesebb három ember halálát okozták tornádók és viharok az Egyesült Államok középső államaiban, a sérültek száma pedig több mint hetven - közölték szombaton hivatalosan. A viharzóna péntekre virradóra csapott le Ohio, Kentucky, Arkansas és Indiana államok több részére. Ohio fővárosától, Columbustól...
2024. MÁRCIUS 16.
[ 17:34 ]
A tervek szerint a szerbiai autópályákon 16 pihenőhelyet „zöld oázissá” alakítanak, aminek köszönhetően megduplázódik az elektromos töltőállomások száma az ország területén, jelenleg 120-150 ilyen van, jelentette be ma Boris Ćorović, a Szerbiai Jármű- és Alkatrészimportőrök Szövetségének főtitkára. A...
2024. MÁRCIUS 16.
[ 12:09 ]
Beolvasás folyamatban