Gazdaság
Egyre többen vásárolnak online Szerbiában

A koronavírus számos változást hozott, többek között az internetes vásárlás is népszerűbb lett. A karantén ideje alatt, ha akartunk, ha nem, kénytelenek voltunk online vásárolni, ami sok kérdést is felvetett. Nőtt a panaszok száma, de a termékvisszaküldéseké is. Mit kell tudnunk vásárlókként, mik a jogaink és kötelezettségeink?

Višnja Rakić, a kereskedelmi miniszter segédje azt mondta, a koronavírus előtti időszakhoz képest megugrott az online vásárlások száma.

„Korábban az emberek bizonyos termékeket vásároltak csak az interneten, de a koronavírus-járvány ideje alatt kibővült ezeknek a termékeknek a köre” – magyarázta Rakić.

A legfrissebb statisztikák szerint az online kereskedelem 45 százalékkal nőtt.

A vásárlóknak tudniuk kell, hangsúlyozta Rakić, hogy online vásárlás esetén a rendelt terméket 14 napon belül visszaküldhetik.

Az eladó az áru küldésekor köteles mellékelni egy elállási űrlapot is, amivel indoklás nélkül visszaküldhető a termék. A kereskedőnek 14 napja van arra, hogy visszafizesse a pénzt a vevőnek. (RTS)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus okozta válság nem hatott ki túlzottan a szerbiai mezőgazdaságra és nem voltak nagyobb problémák sem, közölte Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter, majd hozzátette: ami az élelmet, vagyis a gabonát, a zöldséget és a gyümölcsöt illeti, Szerbia „nyugodt lehet” az elkövetkező két évben. A Pink...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:47 ]
A mezőgazdasági miniszter a napokban nyilatkozta, hogy 8-9 tonnás hektáronkénti átlagtermés várható Szerbiában kukoricából. A közép-bácskai első terméseredmények elmaradnak ettől, de nem kizárt, hogy a középkorai és a későbbi érésű fajták még megnövelik az átlagot. A felvásárlási ár egyelőre valamivel 15 felett...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:04 ]
Az OECD a korábbi, júniusi előrejelzéséhez képest kisebb globális gazdasági visszaeséssel számol elsősorban amiatt, hogy az első hat hónapban a becsültnél jobban teljesített Kína és az Egyesült Államok a gazdaság élénkítését célzó óriási költségvetési kiadások hatására. A jelentés Magyarországgal...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 14:49 ]
Beolvasás folyamatban