Gazdaság
Mali: A világjárvány ellenére 2020-ban nőtt a kereskedelem Magyarországgal

A koronavírus-világjárvány ellenére 2020 első tíz hónapjában nőtt az árucsere-forgalom Szerbia és Magyarország között, jelentette ki ma Siniša Mali pénzügyminiszter a magyar nagykövettel folytatott megbeszélésén.

Mali a két ország gazdasági együttműködéséről és az őket összekötő infrastrukturális projektekről tárgyalt Pintér Attilával, tájékoztatott a minisztérium.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, Szerbia és Magyarország viszonya soha nem volt ilyen jó, amit a két országot összekötő nagy infrastrukturális projektek, valamint a magyar vállalatok szerbiai beruházásai is bizonyítanak.

A tárca közleménye szerint a találkozón szó esett a Belgrád–Budapest vasútvonal építéséről, valamint a Szabadka és Szeged közötti vasút korszerűsítéséről, ami nagyon fontos projekt az ország ezen részén élők számára.

Mali és Pintér a magyar vállalatok újabb szerbiai beruházásairól is tárgyaltak. Magyarország 25 millió euróval támogatott kilenc hazai céget, hogy Szerbiában fektessenek be.

Ezek a cégek logisztikai központokba, a gyógyszeriparba, a gyümölcs- és a fémfeldolgozó iparba ruháznak be, áll a közleményben.

Pintér Attila egyetértett abban, hogy a két ország kapcsolatai soha nem voltak ilyen jók, s elégedettségét fejezte ki, hogy egyre több magyarországi beruházó fekteti be Szerbiában a pénzét. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában, főleg Vajdaságban a közeljövőben - hangsúlyozta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában. A több mint 100 millió eurós fejlesztéseket Szerbiában megvalósító cégeket a magyar állam 50 millió euróval támogatja. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 16:32 ]
A globális pénzügyi válság óta nem mért ütemben emelkedett tavaly a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a decemberrel zárult három hónapban átlagosan 5,1 százalékos volt a...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 11:17 ]
Észtország rekordszintű fejlődésének sok olyan tanulsága van, amelyet Magyarországnak is érdemes figyelembe vennie - írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a növekedés.hu oldalon hétfőn közzétett elemzésében. Matolcsy György azért tekinti példának Észtországot, mert a fejlettségi szintje az EU-átlag 64,6...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 14:50 ]
Beolvasás folyamatban