Gazdaság
Felfüggesztették a szabadúszók elleni adóügyi eljárásokat, amíg tartanak a tárgyalások a kormánnyal

Az Interneten Dolgozók Egyesülete (URI) ma közölte, hogy hivatalos értesítést kapott az Adóhivatal niši részlegétől, amely szerint felfüggesztenek minden adóügyi eljárást a szabadúszók ellen, akiknek az elmúlt öt évben külföldről érkezett a bevétele.

A felfüggesztés mindaddig érvényben marad, amíg tartanak a tárgyalások a kormánnyal. Az egyesület közleménye szerint más városokból is hasonló értesítéseket kaptak az Adóhivataltól.

Az URI korábban közölte, hogy a tárgyalások első követelése az volt, hogy „függesszék fel az adóellenőrzési eljárásokat, illetve az adóügyi határozatok meghozatalát és a végrehajtásokat, amely tarthatatlan a fizikai személyek számára, akiknek külföldről származik a bevétele”.

„Az első követelés teljesült, amíg tartanak a tárgyalások. Ez egy kis győzelem, amelyet közösen értünk el, és meggyőződésünk, hogy az egyesület jól végzi a munkáját, és minden interneten dolgozóról gondot visel”, áll az egyesület közleményében.

Miran Pogačar, az Interneten Dolgozók Egyesületének tagja a 021.rs-nek elmondta, hogy az állam részéről ez a tárgyalócsoport első lépése, és ez bizonyítja azt, hogy az állam is tárgyalni akar, ami sikernek számít.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy sor magyar beruházás valósulhat meg Szerbiában, főleg Vajdaságban a közeljövőben - hangsúlyozta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában. A több mint 100 millió eurós fejlesztéseket Szerbiában megvalósító cégeket a magyar állam 50 millió euróval támogatja. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 16:32 ]
A globális pénzügyi válság óta nem mért ütemben emelkedett tavaly a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a decemberrel zárult három hónapban átlagosan 5,1 százalékos volt a...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 11:17 ]
Észtország rekordszintű fejlődésének sok olyan tanulsága van, amelyet Magyarországnak is érdemes figyelembe vennie - írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a növekedés.hu oldalon hétfőn közzétett elemzésében. Matolcsy György azért tekinti példának Észtországot, mert a fejlettségi szintje az EU-átlag 64,6...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 14:50 ]
Beolvasás folyamatban