Gazdaság
Bemutatták a Hello Kanizsa telefonos turisztikai alkalmazást

Magyarkanizsa önkormányzata a turisztikai fejlesztések sorában elindította a Hello Kanizsa mobilapplikációt, amely egy internetes adatbázisba gyűjti és felhasználóbarát módon tálalja az idegenforgalmi szolgáltatók közérdekű adatait és a község látnivalóit.

Az applikáció kedd délelőtt mutatta be Újvári Zsombor, a Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja és Tomin Zoran, környezetvédelemmel megbízott tanácstag.

Magyarkanizsa önkormányzata az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az idegenforgalomra. Az elmúlt nyár is bizonyította, hogy a magyarkanizsai Tisza-partnak, a községnek létjogosultsága van a turisztikai ágazatban, mondta Újvári Zsombor.

- Az elmúlt néhány év alatt a Hello Kanizsa-brand keretében létrejött egy honlap a http://hellokanjiza.rs címen. Itt az idegenforgalmi tartalmak, szolgáltatók, látványosságok, nevezetességek vannak felsorolva. Az oldal tartalma folyamatosan frissül, munkatársaim azon dolgoznak, hogy minden nap friss információk kerüljenek a weblapra. Hogy egyszerűbb legyen az információk elérése, kezelése, az önkormányzatunk már egy mobiltelefonos applikációval is rendelkezik, amelyre párhuzamosan ugyancsak felkerültek ezek a tartalmak. A telefonos alkalmazás szabadon letölthető a Google Play áruházból. Hello Kanizsa néven kell ott keresni. Mindez érdekes lehet a helybeli polgároknak, de az ide látogató turistáknak is. A városban a különböző intézmények ajtajain ki lesznek ragasztva majd Hello Kanizsa feliratú matricák, levonók. Ezeken QR-kódok is találhatóak lesznek, azok pedig egy linken a Play áruházban oda mutatnak, ahonnan a programok ingyenesen letölthetőek.

A program két nyelven, magyarul és szerbül lesz elérhető. Fényképeket lehet megtekinteni a létesítményekről vagy szolgáltatókról, emellett megmutatja az odavezető legrövidebb útvonalat akár gyalogosan, akár autóval. Lehet értékelni a szolgáltatást, de az intézmények hivatalos honlapjára is rá lehet kattintani.

- Biztos vagyok benne, hogy az applikációt a polgárok és a turisták örömmel használják majd. Kérünk mindenkit, ha információik vannak, amivel frissíteni tudjuk az alkalmazás adattárát, vagy bármilyen észrevételük, építő jellegű kritikájuk van, akkor jelentkezzenek. Elérhetnek bennünket a ww.hellokanjiza.rs honlapon - mondta Újvári Zsombor.

Tomin Zoran környezetvédelemmel megbízott tanácstag, aki az előző önkormányzati ciklusban a turizmussal foglalkozott, a sajtótájékoztatón elmondta, hogy hasonló kezdeményezés már a korábbi összetételben is volt, de a projektet nem tudták befejezni, viszont beépítették annak eredményeit a Hello Kanizsa alkalmazásba. Elmondta, hogy Vajdaságban Magyarkanizsa volt az első, ahol ilyen applikáció megjelent, bár már kezdték más községekben is felismerni a turisztikai kínálat ilyen fajta népszerűsítésének a fontosságát.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 7,4 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbiaknál, az egy hónappal korábbi szintet 0,3 százalékkal haladták meg, az év egészében pedig átlagosan 5,1 százalékkal nőttek az előző évhez képest - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az...
2022. JANUÁR 14.
[ 10:08 ]
Minden negyedik állás elveszett a német gasztronómiai ágazatban a válság előttihez képest, elsősorban az alacsony fizetési kategóriákban, és visszaesett az utánpótlásképzés is a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint. A részmunkaidős foglalkoztatást is beleértve 2021 első...
2022. JANUÁR 14.
[ 10:06 ]
A TikTok videomegosztó portál legnagyobb sztárja majdnem kétmillió dollárral többet keresett tavaly, mint a világ egyik legnagyobb olajvállalatának vezetője egy évvel korábban - jelentette pénteken az Axios amerikai hírportál. A lap a The Wall Street Journal című politikai gazdasági napilap összesítésére hivatkozva...
2022. JANUÁR 14.
[ 8:34 ]
Beolvasás folyamatban