Közlemények
Felhívás a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételre

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához (gimnáziumokhoz, szakgimnáziumokhoz, szakképző intézményekhez és művészeti oktatást folytató középiskolákhoz, melyek bármely fenntartásban működnek), valamint a hazánkkal szomszédos országok magyar tannyelvű, azonos iskolatípusú és évfolyamú középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a 14-19 éves (9-12. évfolyam) tanulóik számára a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyen való részvételt.

A verseny időpontja: 2020. március 6-7.

A verseny helyszíne: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ

(2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.)

A verseny anyaga:

A.) Egy kötelezően választható Arany János ballada a következők közül:

  • V. László
  • Tengeri-hántás
  • Rozgonyiné

B.) Egy szabadon választott Arany János ballada

A legeredményesebb versenyzőket a zsűri arany – ezüst – bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazza, a 6 darab különdíjast pedig értékes tárgynyereményekkel jutalmazza. Különdíjak: Ballada Értő Tolmácsolásáért Különdíj, Szép Magyar Beszédért különdíj, Magas Szintű Felkészülésért Különdíj, Nagykőrös Város Polgármesterének Különdíja, Közönség Különdíja, Legeredményesebb Határon Túli Versenyző Különdíja.

A versenyre jelentkezés feltétele:

- hiánytalanul kitöltött nevezési lap és

- a nevezési díj átutalásáról szóló bizonylat megküldése a következő elérhetőségek valamelyikére:

Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ

levelezési cím: 2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.

e-mail: jelentkezes@korosikultura.hu

A nevezési lap letölthető és további részletes információ kérhető a www.korosikultura.hu honlapon.

Nevezési határidő: 2020. február 3. (hétfő)

A tanulók nevezési díja: br. 2.000 Ft / fő

A nevezési díj magában foglalja a 2020. március 6- i péntek esti gálaelőadás tiszteletjegyét, szállást egy éjszakára, péntek esti vacsorát, szombati reggelit és ebédet.

FIGYELEM!

A kísérőknek (pedagógusoknak, felkészítő tanároknak, szülőknek, stb.) a szállást, illetve az étkezést (pénteki vacsora, szombati reggeli és ebéd) a szervezők foglalják le, de ezek költségét saját maguknak kell kifizetni a helyszínen. A kísérőknek a gálaestre a belépés ingyenes, de részvételi szándékukat jelezni kell a Nevezési lap mellékletén található táblázatban a szállás- és étkezési igényükkel együtt.

A nevezési díj átutalással 10915008-00000003-71320006 UniCredit Bank - bankszámlaszámra fizethető be (számlatulajdonos: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ). Megjegyzésbe kérem, írják bele: Nevezési díj.

A rendezvény kiemelt támogatói:

Nemzeti Kulturális Alap

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Nagykőrösi Arany János Társaság

További információ:

Juhász Nándor, igazgatóhelyettes

Tel.: 06-53/550-044, 06-20/433-87-45

Nagy Nóra, rendezvényszervező

Tel.: 06-20/398-70-14

E-mail: jelentkezes@korosikultura.hu

Szakmai referens:

Makai Katalin, főiskolai docens

Tel.: 06-20/488-00-58

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem a mi ünnepünk - illusztráció
2020. NOVEMBER 25.
[ 13:20 ]
A horgosi Művelődési Ház rajzpályázatot hirdet Terülj, terülj, asztalkám címmel a településen élő óvodás és iskolás gyermekek számára. Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, így kíváncsiak vagyunk, hogy gyermekszemmel mi kerül az ünnepi asztalra. A pályázat részletei: Korcsoportok: óvodás kisiskolás...
2020. NOVEMBER 19.
[ 10:59 ]
Klaus Johannis román elnök kihirdette a román Trianon-törvényt, mely emléknappá nyilvánítja június 4-ét. Sértő és fájó, hogy december elseje után lett egy újabb hivatalos nap Romániában, amikor államilag támogatottan megalázzák a magyarokat szülőföldjükön. A Trianon-törvény, mely emléknappá teszi Erdély...
2020. NOVEMBER 19.
[ 9:34 ]
Magyarország nemzeti könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) legújabb, Régi Ritka című digitális tartalomszolgáltatása révén tovább bővül azon különleges dokumentumok köre, amelyek között otthon, a kanapén ülve is kényelmesen böngészhetünk. A Régi Nyomtatványok Tára anyagából épülő, folyamatosan...
2020. NOVEMBER 18.
[ 14:31 ]
Beolvasás folyamatban