Közlemények
A Versünnep Fesztivál 2024. évi kiírása diákoknak vers- és prózamondás kategóriában
Betűméret:             

A Versünnep Alapítvány 2024-ben is várja az általános iskolák alsós és felsős diákjainak, valamint a középiskolásoknak a jelentkezét a Diákseregszemlére vers- és prózamondás kategóriában.

Felhívjuk a vetélkedő iránt érdeklődők figyelmét, hogy 2024-ben Radnóti Miklós (1909-1944) halálának 80., Hervay Gizella (1934-1982) születésének 90. és Sziveri János (1954-1990) születésének 70. évfordulójára emlékezünk.

A vajdasági elődöntőt 2024. május 25-én, szombaton, 10 órai kezdettel tartjuk meg Csókán, a Művelődési Ház nagyháztermében. Az esemény szervezője a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület.

Benevezni csak magyar, klasszikus vagy kortárs alkotó versével vagy prózájával lehet, ajánlottan, de nem kötelezően a kiemelt évfordulók szerzőitől.

A kiválasztott mű előadási ideje nem haladhatja meg az 5 percet.

Az elődöntő legjobbjai részvételi jogot nyernek a seregszemle döntőjére, amelyet Budapesten rendeznek meg.

A vajdasági elődöntőre 2024. május 23-áig lehet jelentkezni a moraferencmme70@gmail.com e-mail-címen.

A jelentkezésben tüntessék fel a versenyző adatait (név, osztály, helység, iskola vagy művelődési egyesület), a felkészítő tanár vagy a kísérő nevét és elérhetőségét (telefon vagy e-mail), a választott mű szerzőjét, címét és időtartamát.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hamis az állítás, és semmiféle valóságalapja nincs annak, amit egy ismeretlen személy a TikTokon terjeszt arról, hogy az önkormányzati választások után bizonyos összeghatárig befagyasztják a lakossági bankbetéteket Magyarországon - szögezte le csütörtöki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ez az alaptalan...
2024. ÁPRILIS 25.
[ 15:38 ]
A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsa pályázatot hirdet a 2025-ben sorra kerülő LXI. Gyöngyösbokréta és a XLVIII. Durindó Fesztivál megrendezésére. A pályázatot azok a bánsági vagy szerémségi művelődési szervezetek nyújthatják be, amelyek eleget tudnak tenni az alábbi feltételeknek: megfelelő...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 13:53 ]
Megjelent a Csoóri Sándor Program pályázati kiírása. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a program keretében az idén is 2,5 milliárd forintot biztosít a népi kultúra közösséget teremtő műfajai számára - közölte a szaktárca kedden az MTI-vel. A közleményben kiemelik, hogy kormány kiemelt figyelmet...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 15:45 ]
Beolvasás folyamatban