Világ
Tivat: Ingyenes az elektromos autók töltése, de a parkolást megfizettetik

Átadták az elektromos autók első, nyilvános töltőállomását Tivatban, a város központjában.

A töltőállomást Slaviša Ognjanović, a tivati Parking Servis vállalat igazgatója adta át, és bemutatta azt is, hogy miként kell üzembe helyezni az elektronikus kártya segítségével.

Az állomást a horvát Telekom vállalat építette ki a montenegrói Telekommal együttműködve.

A Plugsurfing mobiltelefonos alkalmazáson keresztül mindenki, aki Európában elektromos autóval közlekedik, értesült róla, hogy Tivatban mostantól fel tudják tölteni járművüket.

„Ezzel a töltővel egy óra alatt mintegy 20 kilowatt energiával tölthető fel az autó eleme, ami a jármű típusától függően 300-350 kilométer megtételéhez elegendő”, mondta Ognjanović, majd hozzátette: ezzel a töltőállomással bővül a tivati Parking Servis által nyújtott szolgáltatások sora, és hozzájárulnak a város idegenforgalmának javításához is, hiszen a világon egyre többen használnak elektromos autókat.

A világon több mint öt millió elektromos autó van, ebből egy millió Európában.

A töltőállomáson egyszerre két autót is lehet tölteni, egyelőre ingyen, viszont a tivati Parking Servis által használt szoftver miatt az autótulajdonosoknak fizetniük kell a parkolásért amíg a járművüket töltik.

A terep előkészítésére, a töltők beszerzésére és üzembehelyezésére a Parking Servis vállalat több mint 7.000 eurót költött. Ognjanović elmondta, hogy újabb töltőállomásokat építetnének ki a közeljövőben, mégpedig a tivati reptér parkolójában. (investitor.me)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A török elnök a UNESCO tiltakozásával sem törődve elrendelte a világhírű épület mecsetté alakítását. Recep Tayyip Erdogan török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására, röviddel azt követően, hogy a török legfelsőbb közigazgatási bíróság a...
2020. JÚLIUS 11.
[ 8:06 ]
A délszláv háborúban nyolcezer bosnyák férfi és fiú lemészárlásával járó népirtás továbbra is nyitott seb Európa szívében - jelentette ki Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédságpolitikai és bővítési biztosa az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésének a srebrenicai mészárlás 25. évfordulója...
2020. JÚLIUS 10.
[ 17:21 ]
Bejelentette a koronavírus-járvány miatti vészhelyzet további meghosszabbítását Giuseppe Conte miniszterelnök pénteken, megalapozottnak nevezve, hogy a korábban július 31-ig elrendelt vészhelyzetet év végéig fenntartsák Olaszországban. Giuseppe Conte a sajtóban megjelent híreket erősítette meg. A római kormány a...
2020. JÚLIUS 10.
[ 17:10 ]
Beolvasás folyamatban