Világ
Tivat: Ingyenes az elektromos autók töltése, de a parkolást megfizettetik

Átadták az elektromos autók első, nyilvános töltőállomását Tivatban, a város központjában.

A töltőállomást Slaviša Ognjanović, a tivati Parking Servis vállalat igazgatója adta át, és bemutatta azt is, hogy miként kell üzembe helyezni az elektronikus kártya segítségével.

Az állomást a horvát Telekom vállalat építette ki a montenegrói Telekommal együttműködve.

A Plugsurfing mobiltelefonos alkalmazáson keresztül mindenki, aki Európában elektromos autóval közlekedik, értesült róla, hogy Tivatban mostantól fel tudják tölteni járművüket.

„Ezzel a töltővel egy óra alatt mintegy 20 kilowatt energiával tölthető fel az autó eleme, ami a jármű típusától függően 300-350 kilométer megtételéhez elegendő”, mondta Ognjanović, majd hozzátette: ezzel a töltőállomással bővül a tivati Parking Servis által nyújtott szolgáltatások sora, és hozzájárulnak a város idegenforgalmának javításához is, hiszen a világon egyre többen használnak elektromos autókat.

A világon több mint öt millió elektromos autó van, ebből egy millió Európában.

A töltőállomáson egyszerre két autót is lehet tölteni, egyelőre ingyen, viszont a tivati Parking Servis által használt szoftver miatt az autótulajdonosoknak fizetniük kell a parkolásért amíg a járművüket töltik.

A terep előkészítésére, a töltők beszerzésére és üzembehelyezésére a Parking Servis vállalat több mint 7.000 eurót költött. Ognjanović elmondta, hogy újabb töltőállomásokat építetnének ki a közeljövőben, mégpedig a tivati reptér parkolójában. (investitor.me)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ismét több tízezren vonultak utcára Hongkongban vasárnap, hogy tiltakozzanak a kiadatással kapcsolatos, "parkolópályára tett" törvénytervezet, valamint a város Peking-barát kormányzata ellen, illetve követeljék a demonstrálókkal szembeni rendőrségi intézkedések független kivizsgálását - írta internetes...
2019. JÚLIUS 21.
[ 19:11 ]
Rendben, incidensek nélkül zajlik az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában, a Központi Választási Bizottság (CVK) honlapján közzétett adatok alapján az országos részvételi arány helyi idő szerint 16 órakor átlépte a 36 százalékot A legmagasabb részvételt (42 százalék) eddig Csernyihiv megyében mérték, a...
2019. JÚLIUS 21.
[ 17:29 ]
Erdőtüzek pusztítanak Portugália középső részén, a helyi média vasárnapi híradásai szerint több mint ezer tűzoltó vesz részt a lángok oltásában, de nehezíti dolgukat az erős szél. A lángok oltása közben nyolc tűzoltó megsérült. Ugyanakkor a mentők összesítése szerint 12 civilt is elláttak, egyet közülük...
2019. JÚLIUS 21.
[ 16:22 ]
Beolvasás folyamatban