Világ
Tivat: Ingyenes az elektromos autók töltése, de a parkolást megfizettetik

Átadták az elektromos autók első, nyilvános töltőállomását Tivatban, a város központjában.

A töltőállomást Slaviša Ognjanović, a tivati Parking Servis vállalat igazgatója adta át, és bemutatta azt is, hogy miként kell üzembe helyezni az elektronikus kártya segítségével.

Az állomást a horvát Telekom vállalat építette ki a montenegrói Telekommal együttműködve.

A Plugsurfing mobiltelefonos alkalmazáson keresztül mindenki, aki Európában elektromos autóval közlekedik, értesült róla, hogy Tivatban mostantól fel tudják tölteni járművüket.

„Ezzel a töltővel egy óra alatt mintegy 20 kilowatt energiával tölthető fel az autó eleme, ami a jármű típusától függően 300-350 kilométer megtételéhez elegendő”, mondta Ognjanović, majd hozzátette: ezzel a töltőállomással bővül a tivati Parking Servis által nyújtott szolgáltatások sora, és hozzájárulnak a város idegenforgalmának javításához is, hiszen a világon egyre többen használnak elektromos autókat.

A világon több mint öt millió elektromos autó van, ebből egy millió Európában.

A töltőállomáson egyszerre két autót is lehet tölteni, egyelőre ingyen, viszont a tivati Parking Servis által használt szoftver miatt az autótulajdonosoknak fizetniük kell a parkolásért amíg a járművüket töltik.

A terep előkészítésére, a töltők beszerzésére és üzembehelyezésére a Parking Servis vállalat több mint 7.000 eurót költött. Ognjanović elmondta, hogy újabb töltőállomásokat építetnének ki a közeljövőben, mégpedig a tivati reptér parkolójában. (investitor.me)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az országot 30 éve nem rázta meg ilyen erős, a Richter-skála szerinti 5,6-os rengés. Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, mintegy félszázan könnyebben megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve az utcákra és a parkokba menekültek. A lökések...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 22:05 ]
Az anarchista "black blocs" (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 18:22 ]
A visegrádi országok migrációs politikáját bírálta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szombaton Rómában, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, amelyen délután Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal. Giuseppe Conte egy órás felszólalásának elején rögtön a migráció kérdéséről...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 13:50 ]
Beolvasás folyamatban