Világ
Boszniába az idén 40 százalékkal kevesebb migráns lépett be

Bosznia-Hercegovinába az idén eddig valamivel több mint 11 ezer illegális migráns lépett be, negyven százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év első nyolc hónapjában - közölte az al-Dzsazíra hírügynökség balkáni irodája internetes oldalán kedden.

Az ügynökség Selmo Cikotic boszniai belügyminiszter nyilatkozatára hivatkozik, amelyben a tárcavezető közölte: a hatóságok kézben tartják a migránshelyzetet az országban. Hozzátette, hogy tavaly nehezebb volt a helyzet, mert akkor az év első hónapjában több mint 18 ezren léptek be illegálisan a nyugat-balkáni országba. A belügyminiszter szerint az, hogy kevesebb illegális bevándorló érkezett az országba, nem jelenti, hogy csökkent volna a migrációs nyomás, csupán a koronavírus-járvány miatt lassult le a beáramlás.

A tárcavezető szerint a legnagyobb gondot továbbra is az jelenti, hogy legalább ötszáz határőrre lenne még szükség, állomány hiányában ugyanis nehezen védhető a Szerbiával, valamint Montenegróval közös határ.

A rendőrségi adatok szerint az illegális bevándorlók legtöbbje Afganisztánból, Pakisztánból, Bangladesből és Marokkóból érkezett.

A migránsválság kezdetén a Közel-Keletről és Afrikából érkezők elkerülték Boszniát, miután azonban Magyarország lezárta határait az illegális bevándorlók előtt, a migránsok más útvonalakat kerestek. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Trump és Biden egymást bírálták - illusztráció
2020. SZEPTEMBER 22.
[ 8:34 ]
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus hétfőn felszólította Oroszországot, hogy adja át azokat a ruháit, amelyeket életveszélyes rosszullétekor viselt. A Németországban lábadozó Navalnij ezt honlapján tudatta. "Mielőtt megengedték volna (az orosz hatóságok), hogy Németországba vigyenek, leszedték rólam az...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 19:21 ]
Az amerikai-kanadai határnál vasárnap este letartóztattak egy nőt, aki a gyanú szerint levélben küldött ricint a Fehér Házba - jelentette vasárnap éjjel több amerikai médium is. A nőt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a kanadai határon, a New York államban fekvő Buffalo mellett vették őrizetbe az amerikai...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 7:03 ]
Már 30 929 163 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 959 528, a gyógyultaké pedig 21 159 457 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfői összesítése szerint. Egy nappal korábban 30 685 001 esetet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig...
2020. SZEPTEMBER 21.
[ 7:00 ]
Beolvasás folyamatban