Kultúra
Megnyílt a 64. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár

Vasárnap este hivatalosan megnyílt a 64. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár, amelyen 500 kiállító gyűlt össze, közülük több mint hatvanan külföldiek. A vásárt Milovan Vitezović, a Szerbiai Irodalmárok Egyesületének elnöke nyitotta meg.

„A kutatások szerint 5000 középkori szerb írás van a világban, mi pedig kérni fogjuk azok visszaszállítását az országba. Egy nap ki fogjuk állítani ezeket az írásokat” – mondta Vitezović beszédében.

A belgrádi könyvvásár idei díszvendége Egyiptom, amelynek nevében a Kairói Nemzetközi Könyvvásár igazgatója köszöntötte a vendégeket. Elmondta, Egyiptom ősi civilizáció, amely hisz a könyv erejében.

Vladan Vukosavljević művelődési és tájékoztatási miniszter szintén köszöntötte a megjelenteket, s hangsúlyozta, Egyiptom a tehetséges emberek országa, amely hatalmas kincset adott a világkultúrának. Hozzátette, Szerbia és Egyiptom kultúrális együttműködésre fog törekedni.

A 64. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár október 27-ig várja a látogatókat 500 kiállítóval, hazai és külföldi kiadók terméseivel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel. A szerbiai kiadókon kívül a boszniai Szerb Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, Marokkó, Algéria, Tunézia, Németország, Fehéroroszország, Svájc és Albánia képviselteti magát. (Tanjug, RTV)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Átadták az idei Hazám-díjakat - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 14:43 ]
Nagy volt az érdeklődés tegnap este a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület által szervezett táncházban a temerini moziteremben. A szervezők célcsoportja az óvodások és a kisiskolások voltak. A hangulatról a Berbence zenekar gondoskodott, Lukács Imre tánctanár közreműködésével. Előbb az óvodásokat vezették be...
2019. NOVEMBER 15.
[ 20:14 ]
A Zentai Városi Múzeumban a Hommage címmel nyílt kiállítás, melyen vajdasági kortárs alkotók művei szerepelnek. A művészek eredeti munkái elsősorban Benes József életművére és motívumaira reflektálnak, de a kiállítás létrehozásának célja volt az is, hogy megvizsgálják a nagy elődök hatását a kortárs...
2019. NOVEMBER 15.
[ 16:22 ]
A Google és az izraeli Nemzeti Könyvtár együttműködése révén az internetre kerül a könyvtárból a zsidó kultúrát képviselő százhúsz ezer könyv - jelentette a Kolhaír, a jeruzsálemi városi újság. Az új együttműködés révén díjmentesen olvashatóvá válnak világszerte az eddig csak a könyvtárban olvasható...
2019. NOVEMBER 15.
[ 15:50 ]
Beolvasás folyamatban