Kultúra
Szabadka: Karácsonyváró műsorok advent kezdetén

A szabadkai magyar művelődési intézmények az advent ideje alatt gazdag programmal várnak kicsiket és nagyokat. Az első héten a programok többsége a Mikulás nappal kapcsolatos.

A VM4K Mikulás-váró ajándék gyanánt, december 5-én, 17 órai kezdettel a Kosztolányi Dezső Színház termében az Iszkiri gyerekzenekar koncertjét szervezi meg, amelyre azonban már a szervezők értesítése szerint minden jegy elfogyott.

Az adventi várakozás idején, december 20-áig a VM4K további ünnepi programsorozattal kedveskedik: péntekenként 18 órai kezdettel közös adventi készülődésre invitálnak minden érdeklődőt. Tea, forralt bor, mézeskalács és jó hangulat kíséretében kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket. Adventi koszorúkészítés, gyertyaöntés, karácsonyi kopogtató, karácsonyfa- és ablakdísz készítése szerepel a programban, mindez Árva Argita, Bús Elvira, Gubena Erika és Sebők Valéria szakmai vezetésével. Jelentkezni a VM4K Facebook-oldalán üzenetben, az office@vm4k.org.rs e-mail címen, továbbá a 024/672-110-es telefonszámon lehet.

A Népkör Magyar Művelődési Központ szombaton Mikulásváró Csudarumlit szervez, ami valójában a Baba-mama börze ünnepi kiadása lesz. Újszerű és használt baba- és gyermekruhák, könyvek, játékok, babaholmik cserjét és vásárát rendezik meg 9-től 12 óráig. Közben Nyitva van az Aranykapu címmel kötetlen játszóházas foglalkozásokat szerveznek kicsiknek és nagyoknak. Vidám dalokkal, közös énekkel hívogatják majd a Mikulást, aki valóban meg is látogatja majd a kicsiket. 9-től 11 óráig kézműves foglalkozást is terveznek: karácsonyi dekorációkészítés szerepel a programban. Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek egyikén: info@nepkor.rs vagy 024/557-033.

Ugyancsak szombaton délelőtt, 9-től 13 óráig a Népkörben Garaboly elnevezéssel bio- és háztáji termékek kóstolóját és kiállítását szervezik meg. A Garaboly szervezői számára a cél az, hogy az érdeklődők minél több helyi termelőt és megbízható forrásból származó terméket mutassanak be, s hogy utána telipakolva vigyék haza azt a bizonyos garabolyt. A Mikulás is ellátogat a rendezvényre és számos családi program vár mindenkit. Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltöztetik a Népkört és környékét, üzenik a szervezők. A bemutató mellett lehetőség lesz kézműves foglalkozásokon saját ajándéktárgyak készítésére, az ünnepi hangulatot pedig gyermek- és családi programok teszik teljessé.

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület egy irodalmi műsorral kedveskedik közönségének. Vasárnap 17 órakor az Argaro együttes mutatja be Ady Endre prózában, versben, énekben című műsorát. Az Argaro együttes tagjai: Jónás Gabriella színész-előadóművész, Torok Orsolya énekes, zenész, Miklenovics Aranka versmondó és Szabó Róbert pedagógus, dalszerző, zenész. A programmal a magyar irodalom kiemelkedő költőjére emlékeznek halálának 100 évfordulóján. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rudolf Pétert bízza meg a Vígszínház vezetésével Karácsony Gergely főpolgármester, aki a döntést Facebook oldalán tette közzé kedden. "A Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház...
2020. MÁRCIUS 24.
[ 18:12 ]
Tucatjával állnak le világszerte a filmstúdiók a produkciók gyártásával. Egyebek mellett A kis hableány élőszereplős változatának és Ridley Scott történelmi kalandfilmjének forgatása is későbbre csúszik. A Deadline.com értesülése szerint Rob Marshall a múlt héten kezdte volna A kis hableány felvételeit...
2020. MÁRCIUS 23.
[ 15:14 ]
Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be a Twitter közösségi portálon szombaton. A család tájékoztatása szerint az énekes előző este hunyt el otthonában szerettei körében. Egy ideje hospice-ellátásban részesült. Kenny Rogers legismertebb slágerei...
2020. MÁRCIUS 21.
[ 17:54 ]
Beolvasás folyamatban