Kultúra
Szabadka: Karácsonyváró műsorok advent kezdetén

A szabadkai magyar művelődési intézmények az advent ideje alatt gazdag programmal várnak kicsiket és nagyokat. Az első héten a programok többsége a Mikulás nappal kapcsolatos.

A VM4K Mikulás-váró ajándék gyanánt, december 5-én, 17 órai kezdettel a Kosztolányi Dezső Színház termében az Iszkiri gyerekzenekar koncertjét szervezi meg, amelyre azonban már a szervezők értesítése szerint minden jegy elfogyott.

Az adventi várakozás idején, december 20-áig a VM4K további ünnepi programsorozattal kedveskedik: péntekenként 18 órai kezdettel közös adventi készülődésre invitálnak minden érdeklődőt. Tea, forralt bor, mézeskalács és jó hangulat kíséretében kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket. Adventi koszorúkészítés, gyertyaöntés, karácsonyi kopogtató, karácsonyfa- és ablakdísz készítése szerepel a programban, mindez Árva Argita, Bús Elvira, Gubena Erika és Sebők Valéria szakmai vezetésével. Jelentkezni a VM4K Facebook-oldalán üzenetben, az office@vm4k.org.rs e-mail címen, továbbá a 024/672-110-es telefonszámon lehet.

A Népkör Magyar Művelődési Központ szombaton Mikulásváró Csudarumlit szervez, ami valójában a Baba-mama börze ünnepi kiadása lesz. Újszerű és használt baba- és gyermekruhák, könyvek, játékok, babaholmik cserjét és vásárát rendezik meg 9-től 12 óráig. Közben Nyitva van az Aranykapu címmel kötetlen játszóházas foglalkozásokat szerveznek kicsiknek és nagyoknak. Vidám dalokkal, közös énekkel hívogatják majd a Mikulást, aki valóban meg is látogatja majd a kicsiket. 9-től 11 óráig kézműves foglalkozást is terveznek: karácsonyi dekorációkészítés szerepel a programban. Előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek egyikén: info@nepkor.rs vagy 024/557-033.

Ugyancsak szombaton délelőtt, 9-től 13 óráig a Népkörben Garaboly elnevezéssel bio- és háztáji termékek kóstolóját és kiállítását szervezik meg. A Garaboly szervezői számára a cél az, hogy az érdeklődők minél több helyi termelőt és megbízható forrásból származó terméket mutassanak be, s hogy utána telipakolva vigyék haza azt a bizonyos garabolyt. A Mikulás is ellátogat a rendezvényre és számos családi program vár mindenkit. Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltöztetik a Népkört és környékét, üzenik a szervezők. A bemutató mellett lehetőség lesz kézműves foglalkozásokon saját ajándéktárgyak készítésére, az ünnepi hangulatot pedig gyermek- és családi programok teszik teljessé.

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület egy irodalmi műsorral kedveskedik közönségének. Vasárnap 17 órakor az Argaro együttes mutatja be Ady Endre prózában, versben, énekben című műsorát. Az Argaro együttes tagjai: Jónás Gabriella színész-előadóművész, Torok Orsolya énekes, zenész, Miklenovics Aranka versmondó és Szabó Róbert pedagógus, dalszerző, zenész. A programmal a magyar irodalom kiemelkedő költőjére emlékeznek halálának 100 évfordulóján. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Népzene zengett tegnap este a topolyai színházteremben, ahol a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ szervezésében tartottak másodszor farsangi népzenei találkozót 13 hazai és külföldi csoport és szólista részvételével. „Ha valakiben felmerülne a kérdés, miért is vagyunk itt, kik vannak itt, és szükségünk...
2020. FEBRUÁR 17.
[ 13:22 ]
Súlyosan elcsúfították Banksy szülővárosának adott Valentin-napi falfestményét alig 48 órával azután, hogy a mű megjelent az angol város egyik házának tűzfalán. A rejtőzködő művész legutóbbi munkáját egy fejkendős, csúzlizó kislányról, aki vörös virágokat lő a magasba, csütörtök este fedezték fel...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 17:12 ]
A kishegyesi helyi közösség épületének a tetőterében, majd pedig a bácsfeketehegyi színházteremben is hatalmas sikert aratott Az ének megmarad című versszínházi előadás. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének műhelyében készült műsorban díjazott versmondók, képzett táncos és többszörösen díjazott...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 8:48 ]
Beolvasás folyamatban