Magazin
II. Erzsébet a brit királyi család legnépszerűbb tagja

Az uralkodó, II. Erzsébet a brit királyi család legnépszerűbb tagja a YouGov tekintélyes közvélemény-kutató intézet felmérése szerint. A 93 éves királynő tetszési mutatója 72 százalékos.

A Daily Mail című brit tömeglapban pénteken ismertetett kutatás eredményei szerint az 1952 óta uralkodó II. Erzsébetet unokája, a 34 éves Harry sussexi herceg követi 71 százalékos népszerűséggel. Tavaly Harry herceg végzett az első helyen 77 százalékos tetszési mutatóval.

A harmadik legnépszerűbb, 69 százalékkal Harry 37 éves bátyja, Vilmos. Cambridge hercegének népszerűsége négy százalékponttal javult az előző évihez képest.

Idén a negyedik helyen Vilmos neje, Katalin hercegnő áll a tavalyival megegyező, 64 százalékos tetszési indexszel.

Az ötödik legnépszerűbb Fülöp, Edinburgh hercege, II. Erzsébet 98 éves férje, aki már visszavonult a közéletből, nemrégiben azonban autóbalesete volt, ami miatt egy időre ismét a figyelem középpontjába került.

Harry herceg felesége, Meghan hercegnő hat százalékpontot veszített népszerűségéből, és 49 százalékkal a hatodik helyre került.

Nem sokkal lemaradva tőle, 48 százalékkal Harry és Vilmos apja, Károly walesi herceg, a trónörökös került a hetedik helyre.

Az első tízbe a királynő lánya, Anna hercegnő, az ő lánya, Zara Phillips, valamint az uralkodó Eduárd nevű fiának felesége, Sophie, Wessex grófnője került be.

Károly herceg neje, Kamilla cornwalli hercegnő kiszorult a királyi család tíz legnépszerűbb tagja közül, a 11. helyen áll. Eduárd herceg a 12., Eugénia hercegnő a 13. A tizenötös rangsor végén II. Erzsébet András nevű fia, York hercege és idősebb lánya, Eugénia nővére, Beatrice áll.

A kutatás 2018 júniusa és 2019 júniusa között, kilencezer ember megkérdezésével készült.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2019. AUGUSZTUS 17. [ 12:30 ]

Már megint egy önjelölt szerkesztő. Pedig mint a neve is mondja: Olvasó.


Mattheus
2019. AUGUSZTUS 17. [ 12:27 ]

Ezt úgy mondják, Olvasó társam, hogy az ön számára teljesen érdektelen. Erre pedig senki sem kíváncsi. Miért beszél nagyképűen mindenki nevében? Ön lenne a megtestesült közízlés? Ha nem érdekli az írás, hát ne olvassa. Én elolvastam például. Látom, ön is, ha már kimondta a "szentenciát".


olvasó
2019. AUGUSZTUS 17. [ 5:22 ]

Istenem, már megint egy teljesen érdektelen cikk a brit királyi család személyi kultuszáról!


A koronavírus szót nem használhatja az állami média, és az utcán sem szabad most már kimondani. Avagy: amiről nem beszélünk, az nincs is. Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 18:43 ]
A rendőrség letartóztatta a szabadkai S. N-t (39) rablás, kábítószer birtoklása és a kijárási tilalom megszegése miatt. Azzal gyanúsítják, hogy a 17 és 5 óra közötti időszakban feltört két személygépkocsit, ahonnan mobiltelefont illetve három napszemüveget lopott el. A rendőrség a feltört járművek közelében...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 14:03 ]
Magyarcsernyén a Belügyminisztérium munkatársai szabálysértési eljárást indítottak egy 15 éves kiskorú fiú és egy másik kiskorú (12 éves lány) édesanyja ellen, akik megszegték a kijárási tilalmat. A rendőrség tegnap este az utcán sétálgatva talált a két fiatalra. A lány édesanyja ellen kötelességmulasztás...
2020. ÁPRILIS 1.
[ 13:56 ]
Beolvasás folyamatban