Magazin
Eladásra kínáltak néhányat az ellopott drezdai ékszerek közül

Ismeretlenek kínáltak eladásra két olyan ékszert egy izraeli biztosítási cégnek, amelyek a múzeumként működő drezdai uralkodói palota kincstárából tűntek el, amikor tavaly novemberben betörtek az intézmény Grünes Gewölbe elnevezésű épületrészébe, írja a DPA hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Zvika Nave, a CGI biztosítási cég üzletvezetője elmondta, hogy az e-mailben jelentkező ismeretlenek 9 millió eurót kértek bitcoinban a lengyel Fehér Sas-rend melltűjéért és száz fehér gyémánttal kirakott vállbojtért. A CGI azt állítja, hogy hetek óta foglalkoznak a Grünes Gewölbe biztonsági intézkedéseinek és a betörés körülményeinek vizsgálatával, a múzeum azonban nem tud ilyen megbízásról.

Az üzletvezető elmondta, hogy minden információt átadtak a drezdai államügyésznek. Természetesen semmi nem garantálja, hogy tényleg a rablók jelentkeztek, lehet szó egyszerű hoaxról is. A közlemény kitér arra is, hogy az e-mail küldői nem lekövethetőek.

Mint arról portálunk is beszámolt, tavaly novemberben betörtek a szász uralkodók palotájának világhírű kincstárába, ahonnan közel egymilliárd euró értékben loptak el ékszereket. A szász tartományi rendőrség szerint alaposan megtervezett akcióról lehetett szó. Feltételezhetően négyen követték le a bűncselekményt, akik az ablakon át, a nyílt utcáról jutottak be a Grünes Gewölbe épületébe, és célzottan az ékszerterem felé indultak, főként gyémántokat és briliánsokat loptak.

A három ellopott ékszergarnitúráról Marion Ackermann, a szász állami műgyűjtemények főigazgatója az eset után azt mondta, hogy a kollekciók a 18. századból származnak, és bár a tárgyak egyenkénti értéke nem kiemelkedő, együtt Európában egyedülálló gyűjteményt alkotnak, és felbecsülhetetlen értéket képviselnek. A tárgyakat pont az ismertségük miatt nehéz lesz értékesíteni, ezért fennáll a veszélye, hogy a rablók végül megsemmisítik őket, és a drágaköveket külön adják el. A Grünes Gewölbét a betörés óta fegyveres őrök őrzik éjjel-nappal, a világhírű kincstár azóta sem nyitott ki.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Visszavonul a brit külügy főegerésze - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 16:08 ]
Esetem az UNIQA Biztosítóval - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 18:55 ]
Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába. A gondatlanság miatt kis híján megfulladt egy hatéves brit kislány. A cég elnézést kért és vizsgálja az eset körülményeit. A Daily Mail beszámolója szerint az eset a Londontól 55 kilométerre délre fekvő Aldershot...
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 13:13 ]
Csaknem 27 évet töltött börtönben egy férfi a délnyugat-kínai Csianghszi tartományban, mire kiderült, hogy ártatlanul ítélték el - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán csütörtökön. Csang Jü-huant 1995 januárjában mondták ki bűnösnek két kiskorú fiú meggyilkolásában....
2020. AUGUSZTUS 6.
[ 9:09 ]
A nőnek a felvétel szerint nem esett baja, de a pusztítás mérete is jól látható a videón. A CBS News hírcsatorna Twitter-oldala közzétett egy videót, amin egy menyasszonyt épp esküvői fotózása közben éri a bejrúti robbanás. A nő a felvétel elején még vidáman mosolyog a kamerába, ám amikor a videó készítője...
2020. AUGUSZTUS 5.
[ 21:31 ]
Beolvasás folyamatban