Magazin
Eladásra kínáltak néhányat az ellopott drezdai ékszerek közül

Ismeretlenek kínáltak eladásra két olyan ékszert egy izraeli biztosítási cégnek, amelyek a múzeumként működő drezdai uralkodói palota kincstárából tűntek el, amikor tavaly novemberben betörtek az intézmény Grünes Gewölbe elnevezésű épületrészébe, írja a DPA hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Zvika Nave, a CGI biztosítási cég üzletvezetője elmondta, hogy az e-mailben jelentkező ismeretlenek 9 millió eurót kértek bitcoinban a lengyel Fehér Sas-rend melltűjéért és száz fehér gyémánttal kirakott vállbojtért. A CGI azt állítja, hogy hetek óta foglalkoznak a Grünes Gewölbe biztonsági intézkedéseinek és a betörés körülményeinek vizsgálatával, a múzeum azonban nem tud ilyen megbízásról.

Az üzletvezető elmondta, hogy minden információt átadtak a drezdai államügyésznek. Természetesen semmi nem garantálja, hogy tényleg a rablók jelentkeztek, lehet szó egyszerű hoaxról is. A közlemény kitér arra is, hogy az e-mail küldői nem lekövethetőek.

Mint arról portálunk is beszámolt, tavaly novemberben betörtek a szász uralkodók palotájának világhírű kincstárába, ahonnan közel egymilliárd euró értékben loptak el ékszereket. A szász tartományi rendőrség szerint alaposan megtervezett akcióról lehetett szó. Feltételezhetően négyen követték le a bűncselekményt, akik az ablakon át, a nyílt utcáról jutottak be a Grünes Gewölbe épületébe, és célzottan az ékszerterem felé indultak, főként gyémántokat és briliánsokat loptak.

A három ellopott ékszergarnitúráról Marion Ackermann, a szász állami műgyűjtemények főigazgatója az eset után azt mondta, hogy a kollekciók a 18. századból származnak, és bár a tárgyak egyenkénti értéke nem kiemelkedő, együtt Európában egyedülálló gyűjteményt alkotnak, és felbecsülhetetlen értéket képviselnek. A tárgyakat pont az ismertségük miatt nehéz lesz értékesíteni, ezért fennáll a veszélye, hogy a rablók végül megsemmisítik őket, és a drágaköveket külön adják el. A Grünes Gewölbét a betörés óta fegyveres őrök őrzik éjjel-nappal, a világhírű kincstár azóta sem nyitott ki.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rekordmennyiségű, több mint 22 kilónyi heroint találtak a pénzügyőrök egy brit autóban Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök átalakítás nyomait fedezték fel a belépésre...
2020. JANUÁR 23.
[ 9:05 ]
Két személy meghalt, egy pedig súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely ma 6 óra 30 perc körül történt az Ibari főúton, Tavnik településnél. A montenegrói rendszámú Volkswagen Golf típusú autó, amely Kraljevo irányából érkezett, egy teherautó előzésébe közben egy autóbusszal ütközött az Ibári...
2020. JANUÁR 22.
[ 10:46 ]
Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak a feleségével együtt adott érzelmes interjúban tárta fel, hogy Parkinson-kórban szenved. A 71 éves rocklegenda elmondta: a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála, s mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már...
2020. JANUÁR 21.
[ 23:06 ]
Beolvasás folyamatban