Magazin
Botrány rázta meg Szlovéniát: Az FBI egy tíz évvel ezelőtti iráni ügyben nyomoz
Szerbek is belekeveredhettek az ügybe

Az amerikai kormány gépe a ljubljanai Jože Pučnik repülőtéren landolt, a lapértesülések szerint pedig az iráni pénzmosás ügyében nyomoznak az amerikaiak.

A média szerint 20 FBI nyomozó érkezett Szlovéniába, hogy kivizsgálja Irán 2009 és 2011 közötti pénzügyi visszaéléseit, amelyhez állítólag a szerb kormánynak is köze volt.

Szombaton szivárgott ki a hír, hogy az amerikai kormány repülője leszállt a ljubljanai Jože Pučnik reptéren. A találgatások először arról szóltak, hogy Melania Trump, az USA first ladyje érkezett látogatóba, viszont a legutóbbi értesülések szerint már arról a nyomozásról van szó, amelyben az NLB (Nova ljubljanska banka) bankban, 2009 és 2011 között történt iráni pénzmosás ügyét akarják kivizsgálni.

A több felől érkező értesülések arra utalnak, hogy az amerikaiak megkezdték annak kivizsgálását, hogy Szlovénia milyen mértékben keveredett bele az iráni botrányos pénzmosásba, amelyet a szlovén kormány képviselői folyamatosan tagadtak, közölte a nyomozószervekre hivatkozva a szlovén Nova 24 TV.

A televízió a nem hivatalos értesülésekkel kapcsolatos kérdéseit továbbította a kormányfő kabinetjének is, jelentette a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rekordmennyiségű, több mint 22 kilónyi heroint találtak a pénzügyőrök egy brit autóban Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök átalakítás nyomait fedezték fel a belépésre...
2020. JANUÁR 23.
[ 9:05 ]
Két személy meghalt, egy pedig súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely ma 6 óra 30 perc körül történt az Ibari főúton, Tavnik településnél. A montenegrói rendszámú Volkswagen Golf típusú autó, amely Kraljevo irányából érkezett, egy teherautó előzésébe közben egy autóbusszal ütközött az Ibári...
2020. JANUÁR 22.
[ 10:46 ]
Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese szerdán az amerikai ABC televíziónak a feleségével együtt adott érzelmes interjúban tárta fel, hogy Parkinson-kórban szenved. A 71 éves rocklegenda elmondta: a betegséget tavaly áprilisban diagnosztizálták nála, s mára már annyira elhatalmasodott rajta, hogy már...
2020. JANUÁR 21.
[ 23:06 ]
Beolvasás folyamatban