Magazin
Botrány rázta meg Szlovéniát: Az FBI egy tíz évvel ezelőtti iráni ügyben nyomoz
Szerbek is belekeveredhettek az ügybe

Az amerikai kormány gépe a ljubljanai Jože Pučnik repülőtéren landolt, a lapértesülések szerint pedig az iráni pénzmosás ügyében nyomoznak az amerikaiak.

A média szerint 20 FBI nyomozó érkezett Szlovéniába, hogy kivizsgálja Irán 2009 és 2011 közötti pénzügyi visszaéléseit, amelyhez állítólag a szerb kormánynak is köze volt.

Szombaton szivárgott ki a hír, hogy az amerikai kormány repülője leszállt a ljubljanai Jože Pučnik reptéren. A találgatások először arról szóltak, hogy Melania Trump, az USA first ladyje érkezett látogatóba, viszont a legutóbbi értesülések szerint már arról a nyomozásról van szó, amelyben az NLB (Nova ljubljanska banka) bankban, 2009 és 2011 között történt iráni pénzmosás ügyét akarják kivizsgálni.

A több felől érkező értesülések arra utalnak, hogy az amerikaiak megkezdték annak kivizsgálását, hogy Szlovénia milyen mértékben keveredett bele az iráni botrányos pénzmosásba, amelyet a szlovén kormány képviselői folyamatosan tagadtak, közölte a nyomozószervekre hivatkozva a szlovén Nova 24 TV.

A televízió a nem hivatalos értesülésekkel kapcsolatos kérdéseit továbbította a kormányfő kabinetjének is, jelentette a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Még mindig nem kevesen vannak azok, akik úgy vélik, a koronavírus csak "kitaláció", valakik, politikusok, üzletemberek, akárkik, kitalálták, hogy céljaikat elérjék. Van, aki meggyőzhető ennek ellenkezőjéről, van, aki továbbra is kitart az összeesküvés-elmélet mellett. És van, akinek ez az életébe is...
2020. JÚLIUS 14.
[ 9:18 ]
Épségben találta meg a francia Alpokban egy helyi kávézó tulajdonosa azokat az 1966-ból származó indiai lapokat, amelyek egy annak idején a Mont Blanc térségében lezuhant repülőgépről származtak, és az elmúlt több mint 50 évben egy gleccser jege őrizte őket. Az újságok, amelyek éppen Indira Gandhi, India mindmáig...
2020. JÚLIUS 13.
[ 20:08 ]
Több száz rendőr mozgósításával, helikopterek és nyomkövető kutyák bevetésével keresnek a Fekete-erdőben egy férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a németországi hegyvidéken. A hatóságok hétfőn arra kérték a térség lakóit, hogy lehetőleg maradjanak otthon. Az illető vasárnap reggel került...
2020. JÚLIUS 13.
[ 15:02 ]
Beolvasás folyamatban