Magazin
A közösségi távolságtartás miatt nem engedték be egy kávézóba az új-zélandi kormányfőt

Nem engedték be egy wellingtoni kávézóba Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőt és élettársát szombaton, mivel a közösségi távolságtartás szabályai miatt a vendéglátóhely már zsúfolt volt.

Az új-zélandi kormány csütörtökön lazított a közösségi távolságtartás számos rendelkezésén, megnyitva a kávézókat, mozikat, bevásárlóközpontokat két hónappal az után, hogy a legszigorúbb intézkedéseket rendelték el a csendes-óceáni országban az újkoronavírus-járvány feltartóztatására.

A járvány kezeléséért hazájában nagy tisztelettel övezett Ardern és Clarke Gayford be akart térni reggelizni az új-zélandi főváros egyik kávézójába, ahol azonban közölték velük, hogy túlságosan tele vannak. Néhány perccel később, amikor egy asztal szabaddá vált, az egyik alkalmazott utánuk szaladt, és a pár visszatérhetett – adta hírül az új-zélandi média.

Clarke Gayfor magát hibáztatta Facebook-bejegyzésében, mondván ő a felelős a történtekért, mivel nem foglalt asztalt. „Nagyon kedves volt tőlük, hogy utánunk szaladtak, amikor lett szabad hely. A kiszolgálás A+-t érdemel” – írta.
A kávézónál a várakozás a vírus elleni korlátozások miatt van.

„A miniszterelnök azt tartja, hogy mindenki máshoz hasonlóan maga is vár” – közölte a miniszterelnöki sajtóiroda az új-zélandi közszolgálati televízióval.

Új-Zélandnak sikerült feltartóztatni a járvány terjedését még az előtt, hogy az nagy terhet rótt volna az ország egészségügyi ellátására. Vasárnapig 1149 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván és 21 Covid-19 beteget. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ibrahimović szobra marad Malmőben - illusztráció
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:25 ]
A legősibb és legnagyobb maja építményt fedezték fel régészek légi távérzékeléses módszerrel a mexikói dzsungelben. A Mexikó délkeleti részén, Tabasco államban talált hatalmas, négyszögletes alapú építmény az i.e. 1000 és 800 közötti időszakban készült. A későbbi, ismert maja piramisoktól eltérően nem...
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:56 ]
„Fotótér” néven új tartalomszolgáltatást indít az Országos Széchényi Könyvtár 2020. június 4-én. Az első két gyűjtemény, amelyet a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából közzéteszünk, összesen tízezer képből áll, és az első világháború, valamint a Trianon utáni Erdély...
2020. JÚNIUS 4.
[ 15:35 ]
Görögországba elfogadták azt az intézkedéscsomagot, amelyek a már ismert szabályzatokat tartalmazza, de új korlátozásokat is bevezettek a nyaralási idény előtt. A legújabb rendelkezések szerint nem csak az egy helyen tartózkodók számát korlátozzák, hanem a napernyők és az alattuk lévő nyugágyak közötti távolságot...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:27 ]
Beolvasás folyamatban