Magazin
Új viselkedési szabályzat van érvényben a görög strandokon, tilosak a bulik

Görögországba elfogadták azt az intézkedéscsomagot, amelyek a már ismert szabályzatokat tartalmazza, de új korlátozásokat is bevezettek a nyaralási idény előtt.

A legújabb rendelkezések szerint nem csak az egy helyen tartózkodók számát korlátozzák, hanem a napernyők és az alattuk lévő nyugágyak közötti távolságot is.

A görög strandokon ezer négyzetméteren legfeljebb 40 személy tartózkodhat, a napernyők között pedig legalább 4 méter távolságnak kell lennie. Az előírások szerint a napernyő árnyéka is legalább egy méterre kell, hogy legyen a másik napernyőtől.

Egy napernyő alatt csupán két nyugágyat helyezhetnek el, azok között pedig másfél méteres távolságnak kell lennie. Ez a szabály egyedül a kisgyermekes családokra nem vonatkozik.

Tilosak azok a csapatsportok, amelyekben a játékosok közvetlenül érintkezhetnek egymással, de az éttermek és más szolgáltatások munkáját is korlátozzák.

A zene teljes mértékben tilos, valamint a bulik szervezése is, továbbá nem lehet hosszabb ideig tartózkodni a kávézókban és éttermekben.

A nyaralóknak lehetőségük lesz termékeket rendelni a nyugágyaikhoz, viszont csak a kávé, az üdítő és az ehhez hasonló italok fogyasztása lesz engedélyezett, írja a görög sajtó. (Novosti)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Apró, egzotikus békát fedeztek fel egy walesi élelmiszerbolt banánjai között, a rejtőzködő kétéltű több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából - írta a BBC hírportálja hétfőn. A carmarthenshire-i Llanelli város Asda szupermarketének egy éles szemű dolgozója vette észre a hüvelyknyi állatot június 29-én....
2020. JÚLIUS 6.
[ 11:51 ]
Rózsaszínűvé változott egy gleccser az olasz Alpokban. Kutatók szerint a furcsa jelenséget algásodás okozza, az algák elszaporodása pedig az éghajlat-változás, a globális felmelegedés egyik tünete. A lombardiai Gavia-hágó háromezer méter magas pontján kutatók tanulmányozzák az esetet. "Az alga nem veszélyes,...
2020. JÚLIUS 6.
[ 7:36 ]
Karanténba került az egész násznép egy tolnai lagzi után. A vőlegény testvére Ausztriából jött haza, nála lett pozitív a koronavírus tesztvizsgálat. Őt korábban már ellenőrizték, de valószínű még nem tudta az eredményt, ezért jöhetett haza, írja az atv.hu. Egy tolnai szállodában tartották a múlt szombaton a...
2020. JÚLIUS 4.
[ 16:35 ]
Beolvasás folyamatban