Magazin
Szoknyahordással tüntetnek spanyol tanárok
Így vállalnak szolidaritást azzal a fiúval, akit tavaly azért rúgtak ki, mert szoknyát viselt órán

Több spanyol tanár is szoknyát kezdett el hordani, így vállalva szolidaritást azzal a fiúval, akit tavaly azért rúgtak ki, mert szoknyában jelent meg egy tanórán – írta meg a Bored Panda.

A performansz a Ruháknak Nincs Nemük mozgalom része, amelynek egyébként az a célja, hogy véget vessenek a sztereotip nemi normáknak az országban.

2021 május elején a 37 éves Manuel Ortega és a 36 éves Borja Velázquez kezdett el szoknyában járni az óráikra. Azután döntöttek így, miután az egyik ott tanuló fiút bántalmazás ért, mert animés pulóvert viselt. (mandiner.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
pontosító
2021. JÚNIUS 10. [ 9:28 ]

Igaza van azoknak a kommentelőknek akik kimondják: Az iskola tanít. Ott nincs helye sem divatbemutatónak sem politikai felvonulásnak. Régi vicc: Pistikét hazaküldi a tanító néni, hogy fürödjön meg, mert nagyon szagos. Anyukája visszaír a tanító néninek: Azért küldtem Pistikét iskolába, hogy tanítsa nem azért, hogy szagolgassa.


Lale
2021. JÚNIUS 9. [ 13:15 ]

Úgy látom éretlen ifjúnak vissza kellene térni az elemi iskolai tanokra, így a természeti és társadalmi szabályokra valamint erkölcsi oktatás is hiányzik. Talán az együgyűség enyhe kifejezés.


istván
2021. JÚNIUS 8. [ 22:40 ]

Érett Ifjú! A társadalom írott és íratlan viselkedési szabályok mentén működik. A tanintézmény nem szórakozóhely, -bár ott is vannak viselkedési normák-, az intézmény szabályainak keretei között viselkedhet a diák, de a pedagógusok is. Nem a társadalom "egy része" várja el a viselkedési - öltözködési szokásokhoz való igazodást, hanem a társadalom "egy része" kíván szembemenni a világban kialakult hagyományokkal, normákkal. Ha tagja vagy egy közösségnek, a közösség viselkedési /öltözködési/ szabályaihoz kell tartanod magad. Ez nem a szabadságjogok korlátozása. Ha a fiú most hirtelen lánynak érzi magát, és szoknyát vesz magára, akkor a lány-wc-ébe menjen, vagy a fiúkhoz. Testnevelés órára hol öltözzön át, fiúknál, vagy a lányoknál? Amíg nem változtat nemet, marad a nadrág az iskolai tartózkodása idején. Nem csak a hülyegyereket kell kirúgni, hanem a két hülye tanárt is.


Érett Ifjú
2021. JÚNIUS 8. [ 19:17 ]

Lale, a diák nem a transzszekszualitást népszerűsítette, csak vállalta önmagát, amire ön aligha képes. István, az eszme, ami mellet kiállok, az hogy mindenki az lehessen aminek született és ne keljen magára erőltetni azt, amit a társadalom egy része elvár tőle. A szabadság egyetlen határa, hogy ne sértse mások ugyanilyen szabadságát. Ha a fiú kényszerített más fiúkat, hogy szoknyát hordjanak, akkor pokolra vele, ha nem, akkor semmi közünk hozzá.


istván
2021. JÚNIUS 7. [ 20:27 ]

Érett Ifjú! Egy normális gondolkodású tanár nem megy órára feltűnést-keltő öltözékben, mert az megzavarja a figyelmét a gyerekeknek, mindenféle gondolatot szőnek, nem tudnak az előadásra koncentrálni. Ezt egy normálisan gondolkodó, pedagógiai ismeretektől távolálló laikusnak is tudnia kell. És nem kell maszatolni, a tanárok az eszme mellett állnak ki, meg te is! Ha holnap egy "ribanc kiscsaj" félmeztelenre vetkőzik valami ellen tiltakozásul, és úgy flangál az iskola folyosóján, vagy bemegy órára, és ez miatt kirúgják az iskolából, akkor a tanárok úgy vállaljanak szolidaritást, hogy meztelen felsőtesttel mennek órára?


Lale
2021. JÚNIUS 7. [ 12:45 ]

Megszólalt az együgyűség. Gondolkozás igen csak rövid távú.Az a diák ugyanis nem öncélúan hordott szoknyát hanem a transzexualitás népszerűsítésére.


Érett Ifjú
2021. JÚNIUS 6. [ 23:00 ]

A Tanárok nem egy eszme mellett álltak ki, hanem a diákjuk mellett, ezért Tanárok. A különbség jelentős, ezt még egy "normálisan gondolkodó embernek" is látnia kellene.


Pontosító
2021. JÚNIUS 6. [ 10:45 ]

Nem a ruha teszi az embert! Ősi közmondásunk bölcs üzenetet takar. Még akkor fogalmazták meg, amikor az elért tisztségek kimutatására, "felruházták" az arra jogosultat. Tehát, már ősidők óta voltak rossz példák és tapasztalatok. Tüntetőleg kiállni egy beteg eszme mellett és azt népszerűsíteni egy teljesen más dolog. Minden normálisan gondolkodó ember elítéli az ilyen eszméket, és azokat is akik ilyet terjesztenek. Én is.


Lale
2021. JÚNIUS 5. [ 12:34 ]

Így lehet maszatolni a dolgokat. A Skótoknak régi nemzeti viselet de nem flangálnak benne világszerte. Nem hordunk tollas fejdíszt mert az indiánok viselete. Egész más üzenete van a jelen esetnek. Az új világnézet (LMBTQ) terjesztése a cél. A természet ellenes kezd normálissá válni.


Pontosító
2021. JÚNIUS 4. [ 19:05 ]

Tessék megnézni az Igaz skótokat - mind szoknyába jár és keményeket ütnek. Aki nem hiszi járjon utána!


istván
2021. JÚNIUS 4. [ 18:11 ]

Azért kell valami "beütés" legyen a két pedagógusnak, ha ilyen módon vállalnak szolidaritást. Azt nem írta meg az "újság", hogy gatyát, vagy bugyit visel a két ürge. Ha bugyit, akkor, vállalhatnának tisztasági betét reklámarcot, az nagyon menő lenne ..., és ha bejönne, akár egészségügyi betétet, vagy tampont is népszerűsíthetnének.


mukica
2021. JÚNIUS 4. [ 17:43 ]

Azért a szőrös lábukat leborotváltathatták volna, így nem túl kívánatosak.


Pad
2021. JÚNIUS 4. [ 13:26 ]

Egyáltalán nem lep meg, hogy két szoknyás férfi látványától egy libsinek azonnal orgazmusa lesz :)


István István
2021. JÚNIUS 4. [ 13:02 ]

Ejnye-bejnye Ifjú! Biztos hogy érett vagy te?


Érett Ifjú
2021. JÚNIUS 3. [ 21:51 ]

Minden tisztelet ezeknek a Tanároknak.


mukica
2021. JÚNIUS 3. [ 19:44 ]

Eddig sem ők hordták a nadrágot...


A hétvégén tiszavirágzás - illusztráció
2021. JÚNIUS 14.
[ 14:00 ]
Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna. A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden...
2021. JÚNIUS 12.
[ 18:36 ]
A Horvátország északi részén fekvő Légrád települést a vidéki területekre jellemző elnéptelenedés fokozottan érinti, így az elhagyott házakat mindössze egy kunáért kínálja az önkormányzat, hogy új lakókat vonzzon a településre, ám a jutányos áron való vásárlásnak vannak bizonyos feltételei. Légrád egykor a...
2021. JÚNIUS 12.
[ 16:04 ]
Szombaton késő este markáns hidegfront éri el térségünket záporokkal, zivatarokkal, ekkor heves zivatarnak is megvan az esélye. A front előtt a térség nagy részén még száraz, nyári idő lesz csak helyenként lehet zápor, zivatar. Vasárnap a front mögött erős széllel mintegy 4-6 fokkal hűvösebb levegő érkezik...
2021. JÚNIUS 12.
[ 10:26 ]
Beolvasás folyamatban