Magazin
Villám csapott a Fehér Ház melletti parkba, négyen életveszélyben vannak
Betűméret:             

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba négy embert, miután villámcsapás érte őket a Lafayette parkban a Fehér Ház közelében.

A két nőt és két férfit egy fa közelében érte a villámcsapás csütörtök este. Azt egyelőre nem tudni, hogy ismerték-e egymást – írja a Newsweek.

Az áldozatokon a Fehér Ház titkosszolgálatának munkatársai és a parkőrök segítettek a mentők kiérkezéséig. Vito Maggiolo, a washingtoni tűzoltóság és sürgősségi mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy mind a négy ember kritikus, életveszélyes állapotban volt.

Az amerikai meteorológiai szolgálat csütörtökön zivatar miatt figyelmeztetést adott ki Washington DC területére, továbbá viharos szélre és jégesőre is figyelmeztettek. A szóvivő szerint a villámcsapásról este 6 óra 52 perckor kaptak jelzést Lafayette parkból.

Később egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a villám 100 méterre Andrew Jackson volt elnök szobrától történt. Majd hangsúlyozta, hogy viharban nem biztonságos a fák alatt menedéket keresni. (index.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
yoga11
2022. AUGUSZTUS 6. [ 19:32 ]

Van még lejjebb, mukika 😡?


mukica
2022. AUGUSZTUS 5. [ 17:56 ]

Elvétette...


Ma kezdődik a csillagászati ősz - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 23.
[ 8:26 ]
Szijjártó Péter aláírta a szerződést az Axiom Space nevű amerikai vállalattal, így immár végleges: Magyarország hosszú évtizedek után ismét embert küld a világűrbe. Erről a magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán számolt be. A kutatóűrhajós harminc napon keresztül végez majd kísérleteket a...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 10:14 ]
Az észak-bánáti városban az elmúlt hétvégén rendezték meg a hagyományos töknapokat, amelyen az idén is a tápiaszentmártoni (Magyarország) Kókai Tibor által termesztett tök nyerte el a rendezvénysorozat fődíját. A magyarországi termesztő idei, 865,5 kilós tökjével a saját, tavalyi rekordját szárnyalta túl, amikor is...
2023. SZEPTEMBER 18.
[ 15:51 ]
A Dictador lengyel italgyártó cég társ-vezérigazgatója nem más, mint egy mesterséges intelligenciával működő humanoid robot, amely a hét minden egyes napján dolgozik – most azt is elmondta, hogy miként. A Mika névre keresztelt robot a Reutersnek adott interjúban azt mondta, hogy a nap huszonnégy órájában, és a hét...
2023. SZEPTEMBER 18.
[ 7:39 ]
Beolvasás folyamatban