Magazin
Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban
Betűméret:             

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és anyagi károkat szerdán London belvárosában.

Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt.

A szerda délutánig elhangzott hatósági beszámolók szerint a Household Cavalry - vagyis a brit hadsereg egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság - öt lova szabadult el és vágtatott végig a londoni belvároson, levetve lovasaikat.

Az egység a Buckingham-palota - III. Károly király első számú londoni hivatala - közelében, a Belgravia városrészben végzett gyakorlatokat, amikor a lovak valószínűleg egy építkezés zajától megijedve megvadultak.

A hétfős lovas alakulat az uralkodó júniusban esedékes hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour rendezvényeinek előzetes próbáira készült.

Az egységből elszabadult öt ló London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodortak el és járművekben - köztük egy városnéző buszban - okoztak jelentős károkat.

A londoni mentőszolgálat szerda délutáni beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani; állapotukról egyelőre nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

A sérültek között van az egyik katona, akit lova levetett hátáról.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők állítottak meg.

Az incidens közben legalább két ló is megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A brit hadsereg ismertetése szerint a Household Cavalry különösen nagytermetű, erős lovakból válogatja állományát, mivel az alakulat lovai rendszerint nehéz menetfelszerelésű katonákkal a hátukon vesznek részt hosszú ideig tartó ceremóniákon. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az enyhe tél hatására jelentősen megnőtt a kullancsok száma a természetben, ami fokozott óvatosságot követel meg mindenkitől, aki szabadidős tevékenysége során zöld területekre látogat. Ráadásul új, vidékünkön eddig ismeretlen fajok is megjelentek. A Magyar Kullancsszövetség elnöke, Kapiller Zoltán az InfoRádióban...
2024. ÁPRILIS 28.
[ 8:09 ]
A madárinfluenza vírusának töredékeit fedezték fel a kereskedelmi forgalomban kapható tejminták körülbelül egyötödében Amerikában, derül ki az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) országos reprezentatív vizsgálatából. A Bloomberg beszámolója szerint, bár a vírus nyomainak jelenléte a tejben nem feltétlenül...
2024. ÁPRILIS 27.
[ 10:10 ]
Több mint 113 ezren léptek be Velencébe csütörtökön, de csak töredékük vette meg a fejenkénti öteurós belépőjegyet - közölte Velence polgármesteri hivatala a városban bevezetett fizetős belépési rendszer első napján. A hivatal adatai szerint a reggel fél kilenctől délután négy óráig tartó fizetős...
2024. ÁPRILIS 26.
[ 0:20 ]
Beolvasás folyamatban