Magazin
Nagybecskerekre látogattak a Vajdasági Baráti Egyesület tagjai
Betűméret:             

Háromnapos kirándulásra érkezett Nagybecskerekre a Vajdasági Baráti Egyesület mintegy 70 tagja. Mint Simon Vilmos elnök elmondta, amióta létezik az egyesület, tíz év alatt minden évben más-más helyszínre, hazalátogatnak a tagok.

- Szeretnénk, hogyha azok a gyerekek is, akik már az anyaországban születtek, megismernék Vajdaságot. Olyan helyszíneket nézünk végig, mind Bácskában, mind Bánságban, és reméljük, majd Szerémségben is, amelyek fontosak a helyi magyarság számára, és olyan kulturális és történelmi helyszínek, amelyeket meg kell látogatni. Nagybecskereken először járunk, Bánátban már jártunk, Törökbecsén, de a Dél-Bánságban még nem, és nagyon sok jó barát van itt, akivel találkozunk, és akik segítenek bennünket, hogy minél szebb három nap legyen, úgyhogy nagyon várjuk a programokat. Bejárjuk a belvárost, ellátogatunk a Császár-tóra, ott fogunk hajózni. Lesz egy Aratóbál Muzslyán, ezt nagyon várjuk, illetve arató verseny is lesz, úgyhogy mindannyian készülünk rá. Sokan még ilyet nem láttak. Úgyhogy ez némiképp a hagyományoknak az átadása is a fiatalabb generációnak - mondta Simon Vilmos.

A mai nap folyamán ellátogattak a nagybecskereki városházára, a székesegyházat is megtekintették, a színház épületében is voltak, a református templomban is jártak, és a Szathmáry Karolina Leánykollégiumot is megtekintették.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Garai László
2024. JÚLIUS 6. [ 15:25 ]

Az EU zászlaaja mit keres ott? Ugyanilyen "szimpátiával" ki lehetne tenni az Orosz Föderáció lobogóját is.


Csorba Béla
2024. JÚLIUS 6. [ 8:38 ]

A nagybecskereki magyarok jogérvényesítéséről mindent elmond, hogy az öt kitűzött zászló között még véletlenül sem találjuk a magyart. Mi más ez, mint diszkrimináció? Ráadásul ellenkezik a törvény szellemével is.


Július 11-én és 12-én reggel nyolc és délután négy óra között aszfaltozási munkálatok miatt teljes mértékben lezárják a forgalmat az adai Tisza hídtól Padé bejáratáig vezető útszakaszon, így az adott időszakban az Arankán átvezető hídon sem lehet majd közlekedni – tette közzé a csókai Max Rádió.
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:44 ]
A belügyminisztérium közlekedésrendészeti igazgatóságának munkatársai ma 11 óra 30 perc körül leállították és kizárták a forgalomból a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) R. M.-et (23). A fiatal férfi 195 kilométeres óránkénti sebességgel haladt Suzuki típusú motorkerékpárjával Laćarak település azon...
2024. JÚLIUS 10.
[ 17:44 ]
Joe Biden amerikai elnök feje fölött gyülekeznek a sötét fellegek, ugyanis már nem csak a republikánusok és néhány demokrata tisztviselő, hanem hírességek is ajánlják, rosszabb esetben követelik, hogy lépjen vissza az újrázástól. Legutóbb még a jelenkor egyik legolvasottabb szerzője, a híresen Trump-ellenes Stephen King...
2024. JÚLIUS 8.
[ 20:23 ]
Beolvasás folyamatban