Magazin
Temerin: Megtartották a 18. Dél-bácskai Tökfesztivált
Betűméret:             

Megtartották a 18. Dél-bácskai Tökfesztivált Temerinben. A napos időnek és a hetipiacnak köszönhetően sokan megfordultak a rendezvénynek otthont adó Május elseje utcában, ahol szebbnél szebb kompozíciók, kézműves alkotások kaptak helyett. Az idén összesen 5 óriástök, 23 kolbásztök és 5 sütőtök méretett meg.

A tartományi mezőgazdasági titkárság idén is támogatta a rendezvényt. „Titkárságunk felismerte, hogy ez a tradicionális fesztivál milyen jelentőséggel bír, éppen ezért évről évre támogatjuk a temerini, és más hasonló rendezvényeket is. Az idei évre előirányzott keretösszeg 10 millió dinár, ami már szétosztásra került, de biztos vagyok benne, hogy ez a támogatás a jövőben is akadálymentes lesz" – mondta el beszédében Ótott Róbert, titkárhelyettes.

Az idén a legméretesebb tök Milos Dinjaškié, termése 268 kilogrammot nyom. A második díjat Toma Matild Magdolna, a harmadikat pedig Toma Valéria érdemelte ki.

A kolbásztökök versenyében Pece Éva termése bizonyult a leghosszabbnak (273 centiméteresre nőtt), a második Varga István, a harmadik pedig Pece Andrea. A sütőtök kategóriát Jánosi Márton nyerte meg.

A temerini fesztivál a hétvégi országos nagykikindai tökverseny előselejtezőjének minősül. „Meggyőződésem, hogy a temerini verseny első három helyezettje Nagykikindán is labdába tud rúgni, és mint ahogyan a kikindaiaktől hallottuk, ha Temerinben nem lenne ez a verseny, ott sem lenne elég versenytök" – mutatott rá Snejder Sándor, a Kertbarátkör elnöke.

A rendezvény keretében az idén is megtartották az iskolás gyermekeknek a témával kapcsolatos rajzkiállítását, kihirdették a legszebb konyhakertek vetélkedő eredményeit, s a járókelők megkóstolhatták a tökös rétest, a görhét, valamint az ízletes birkapaprikást.

Ádám Csilla

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Autó ütközött csütörtökön a londoni miniszterelnöki hivatalnak otthont nyújtó Downing Street kerítésének. A Scotland Yard csütörtök este bejelentette, hogy nem kezeli terrorizmussal összefüggő cselekményként az incidenst, a gépkocsi vezetőjét, akit a helyszínen őrizetbe vettek, szándékos károkozással és közúti...
2023. MÁJUS 26.
[ 1:17 ]
Európa számos országban tevékenykedő, nyugat-balkáni drog és lőfegyverek illegális kereskedelmével foglalkozó bűnszervezet felszámolása során a csoport 37 tagját állították elő - tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol csütörtökön. A közlemény...
2023. MÁJUS 25.
[ 21:50 ]
A hétvégén, pontosabban pénteken és szombaton kerül megrendezésre a X. Magyarkanizsai Bornapok a város főterén, a Kisparkban. A rendezvény, mint minden évben, most is teret ad a környékbeli borászatok bemutatkozásának, remek zenei programjával pedig a borozók jó hangulatáról is gondoskodik. Bodnár Ivettet, a magyarkanizsai...
2023. MÁJUS 25.
[ 14:43 ]
Beolvasás folyamatban