Média
Jó Pajtás (2023. május 18.): Az erdő gombáit vesszük szemügyre
Betűméret:             

A Jó Pajtás legújabb számában az erdő gombáit vesszük szemügyre. Kétoldalas poszterünkön a gombák felépítését, fejlődését és felhasználási módjukat szemléltetjük. Félreértésből verekedés – szerinted milyen módszerekkel érvényesíthetjük harc nélkül az akaratunkat? Eztfilózdki! című rovatunkban erre keressük a választ.

Hogyan képzeled el magad tíz év múlva? Az óbecsei Petőfi Sándor iskola tanulóit arról faggattuk, miként látják önmagukat a jövőben. Céltudatos diákok, kiemelkedő eredmények – tartalmas riportban számolunk be a csantavéri Hunyadi János iskola nyolcadikosainak sikereiről.

Miféle gépkígyókat küld a NASA a Holdra? Tudományos rovatunkban többek között erre is fény derül. A vidrák Ausztrália és az Antarktisz kivételével az egész világon megtalálhatók. Élő természet című rovatunkban az európai és a tengeri vidrát mutatjuk be.

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat amikor szakítunk valakivel. Mit is kellene mondanod, hogy ne bántsd meg az illetőt? A Tiniturmixban hat olyan indoklást sorakoztatunk fel, amelyek talán enyhíthetik a szétválás okozta fájdalmat.

A Zsibongóból megtudhatod, hogyan készül a mézes-mandulás süti, és ha kitöltöd a tesztet, kiderül, mennyire függsz a barátodtól. A Kaleidoszkópban az úszás történetének, és az ásítás okainak jártunk utána.

Még jelentkezhetsz a Jó Pajtás Sakktornájára, amelyet május 27-én tartunk Újvidéken. A részleteket a 26. oldalon találod.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hiánypótló vállalkozásba kezdett a péterrévei Falunkért Ifjúsági Csoport: leromboltemlekmuvek.hu néven egy olyan weboldalt indított, amelyen olyan régi emlékműveket gyűjtenek össze és őriznek meg az utókor számára, amelyeket leromboltak ugyan, de történelmi és kulturális jelentőségük továbbra is fontos. A kutatást...
2024. OKTÓBER 16.
[ 11:43 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 42. számunk tartalmából kiemeljük: * A gyüttmönt. Martinek Imre heti jegyzete * VILÁGKÉP: Az atomfegyver nélküli világért. A Nihon Hidankjo mozgalom Nobel-békedíja * Semmi sem az, aminek látszik....
2024. OKTÓBER 15.
[ 14:12 ]
A zújvidéki lány esete Pesten: Egyik nap itt élsz, másik nap meg már amott A jövő a lányoké is Krimi, amit nektek írtak – Petra Soukupová: Hová tűnt Hópihe? Japanology – A hajad is milyen? A Kosztolányi gimi szelleme – Farkas Írisszel beszélgettünk Szólt a holló, sohazöld – Három évtizede nyergeli...
2024. OKTÓBER 14.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban