Média
Jó Pajtás (2023. május 18.): Az erdő gombáit vesszük szemügyre
Betűméret:             

A Jó Pajtás legújabb számában az erdő gombáit vesszük szemügyre. Kétoldalas poszterünkön a gombák felépítését, fejlődését és felhasználási módjukat szemléltetjük. Félreértésből verekedés – szerinted milyen módszerekkel érvényesíthetjük harc nélkül az akaratunkat? Eztfilózdki! című rovatunkban erre keressük a választ.

Hogyan képzeled el magad tíz év múlva? Az óbecsei Petőfi Sándor iskola tanulóit arról faggattuk, miként látják önmagukat a jövőben. Céltudatos diákok, kiemelkedő eredmények – tartalmas riportban számolunk be a csantavéri Hunyadi János iskola nyolcadikosainak sikereiről.

Miféle gépkígyókat küld a NASA a Holdra? Tudományos rovatunkban többek között erre is fény derül. A vidrák Ausztrália és az Antarktisz kivételével az egész világon megtalálhatók. Élő természet című rovatunkban az európai és a tengeri vidrát mutatjuk be.

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat amikor szakítunk valakivel. Mit is kellene mondanod, hogy ne bántsd meg az illetőt? A Tiniturmixban hat olyan indoklást sorakoztatunk fel, amelyek talán enyhíthetik a szétválás okozta fájdalmat.

A Zsibongóból megtudhatod, hogyan készül a mézes-mandulás süti, és ha kitöltöd a tesztet, kiderül, mennyire függsz a barátodtól. A Kaleidoszkópban az úszás történetének, és az ásítás okainak jártunk utána.

Még jelentkezhetsz a Jó Pajtás Sakktornájára, amelyet május 27-én tartunk Újvidéken. A részleteket a 26. oldalon találod.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megszökött az őrizetből az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy veszélyeztette Ana Lalić Hegediš újságíró, a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete (NDNV) elnöke, valamint családja biztonságát, jelentette be Veran Matić, az újságírók biztonságával foglalkozó állandó munkacsoport tagja. Egy olyan férfiról van...
2024. JÚLIUS 4.
[ 19:47 ]
Eltelt egy hónap ugyan a választások után, azok azonban számos jelenségre rámutattak, éppen ezért érdemes még egy kis időt eltölteni az elemzésükkel, elsősorban a vajdasági magyarság helyzete és jövője szempontjából. Nem kerülhette el ugyanis az eseményeket figyelmesen követő polgár figyelmét az az ellentmondás,...
2024. JÚLIUS 3.
[ 7:24 ]
Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs TÁJÉKOZÓDJON, MŰVELŐDJÖN ÉS JÁTSSZON A HÉT NAPPAL! — Megjelent nyereményjátékunk 1. szelvénye E heti, 27. számunk tartalmából kiemeljük: * A háború mérlege. Talpai Lóránt heti jegyzete *...
2024. JÚLIUS 2.
[ 13:50 ]
Beolvasás folyamatban