Média
Jó Pajtás (2023. május 18.): Az erdő gombáit vesszük szemügyre
Betűméret:             

A Jó Pajtás legújabb számában az erdő gombáit vesszük szemügyre. Kétoldalas poszterünkön a gombák felépítését, fejlődését és felhasználási módjukat szemléltetjük. Félreértésből verekedés – szerinted milyen módszerekkel érvényesíthetjük harc nélkül az akaratunkat? Eztfilózdki! című rovatunkban erre keressük a választ.

Hogyan képzeled el magad tíz év múlva? Az óbecsei Petőfi Sándor iskola tanulóit arról faggattuk, miként látják önmagukat a jövőben. Céltudatos diákok, kiemelkedő eredmények – tartalmas riportban számolunk be a csantavéri Hunyadi János iskola nyolcadikosainak sikereiről.

Miféle gépkígyókat küld a NASA a Holdra? Tudományos rovatunkban többek között erre is fény derül. A vidrák Ausztrália és az Antarktisz kivételével az egész világon megtalálhatók. Élő természet című rovatunkban az európai és a tengeri vidrát mutatjuk be.

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat amikor szakítunk valakivel. Mit is kellene mondanod, hogy ne bántsd meg az illetőt? A Tiniturmixban hat olyan indoklást sorakoztatunk fel, amelyek talán enyhíthetik a szétválás okozta fájdalmat.

A Zsibongóból megtudhatod, hogyan készül a mézes-mandulás süti, és ha kitöltöd a tesztet, kiderül, mennyire függsz a barátodtól. A Kaleidoszkópban az úszás történetének, és az ásítás okainak jártunk utána.

Még jelentkezhetsz a Jó Pajtás Sakktornájára, amelyet május 27-én tartunk Újvidéken. A részleteket a 26. oldalon találod.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a legújabb HÉT NAP 16 oldalas RTV-MELLÉKLETTEL! A HÉT NAP AZ INTERNETEN: www.hetnap.rs E heti, 38. számunk tartalmából kiemeljük: * Libasorban. Martinek Imre heti jegyzete * VILÁGKÉP: 2,25 milliárd eurós segély. EU-s támogatás Görögországnak * Bonyolult sakkjátszma Afrikában. Interjú Besenyő...
2023. SZEPTEMBER 19.
[ 11:46 ]
A magyar zsurnaliszták doyenje 103 éves volt. Életének száznegyedik évében elhunyt Tatár Imre, a magyar újságírók – Vas- és Aranytoll-díjas – doyenje – írja az Index Kulcsár Lászlónak, az Infovilág főszerkesztőjének Facebook-bejegyzése nyomán. A legöregebb magyar újságíró élettörténetének rövid...
2023. SZEPTEMBER 17.
[ 22:07 ]
Bayer Zsolt író, publicista, Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője voltak Lánczi Tamás vendégei az M1 és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttérműsorában, a 48 perc - Házigazda: Lánczi Tamás című műsor évadnyitó...
2023. SZEPTEMBER 15.
[ 9:23 ]
Beolvasás folyamatban