Sport
Polgármesteri fogadás a horgosi ezüstös pingpongos lányoknak
Betűméret:             

A horgosi Asztalitenisz Klub lánycsapatát fogadta ma Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester abból az alkalomból, hogy az Újvidéken megrendezett országos versenyen második helyezést értek el. A csapat tagjai Folberth Julianna, Erdélyi Blanka, Móra Réka és File Lara voltak. A sportolókat a klub elnöke, Dávid József és edzőjük, Rekecki Titusz kíséri el a fogadásra.

Folberth Julianna, aki a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola 6. osztályba jár elmondta, hogy rengeteget edzettek, viszont a járvány miatt kevés versenyen tudtak részt venni. Ahová eljutottak, ott sikeresen szerepeltek. Az újvidéki országos versenyen másodikok lettek, a vajdasági ligában is második helyet szereztek, Szegeden pedig vigasz ágon harmadikok lettek.

A fogadáson Fejsztámer Róbert polgármester, aki elbeszélgetett a lányokkal, elmondta, a számára nagyon nagy öröm, hogy már ilyen fiatal sportolók is ilyen szép eredményeket érnek el országos versenyen.

- Annak is örülök, hogy nemcsak Magyarkanizsán, hanem a falvakban is vannak olyan sikeres sportklubok, amelyekben a versenyzők tartományi vagy országos eredményeket tudnak elérni. Bízom benne, hogy majd a további eredmények is azt bizonyítják, hogy jó az önkormányzat sporttámogatási politikája. Megéri a 35 sportegyesületnek pénzügyi támogatást biztosítani, mert ezek a klubok nevelik a fiatalokat az egészséges életmódra, a csapat- és versenyszellemre.

Dávid József, a horgosi Asztalitenisz Klub elnöke büszkén újságolta, hogy az elmúlt félévben a klub egy magasabb szintre lépett:

- A klub vezetése és az edzők úgy döntöttünk, hogy komolyabb edzésprogramot vezetünk be. Ez azt jelenti, hogy ötnapos edzések vannak két licences edzőnkkel, s meg is lett mindennek az eredménye. Nagyon ügyesek és céltudatosak a fiataljaink, bár sokszor fáradtak.

A klubelnök bízik abban, hogy az eredmény, amit most elértek, erőt ad nekik, hogy folytassák azt az edzést, amit kitaláltunk a számukra. Biztos benne, hogy ezután még jobb eredmények következnek akár a vajdasági ligában vagy országos szinten, egyéni és csapatversenyekben is.

Rekecki Titusz edző elmondta, hogy nagyon erős volt a mezőny a versenyen, hisz olyan klubok képviseltették magukat, amelyek hosszú ideje vannak jelen az asztalitenisz sportban, s tapasztalt edzők foglalkoznak a versenyzőkkel. Ezeknek a fiataloknak az edzésébe még több munkát kell befektetni, hogy ezen a szinten maradhassanak, sőt, még jobb eredményeket érhessenek el.

A polgármester a találkozó végén ajándékkal lepte meg az ezüsérmes lányokat, illetve a klub vezetését.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A világbajnokságok csúcsával 63,52 méteres dobásával aranyérmes lett a kolumbiai Cali városában megrendezett U20-as világbajnokságon Világos Adriana kishegyesi gerelyhajító. Országos csúcsot dobott és a junior világbajnokságok eddigi legjobb eredményét érte el. Érdekes még megemlíteni, hogy a versenyen ezen kívül...
2022. AUGUSZTUS 3.
[ 7:04 ]
Világos Adriana kishegyesi gerelyhajító bejutott a döntőbe a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokságon. Már az első sorozatban teljesítette és jócskán meg is haladta a döntőbe jutáshoz szükséges 54,50 méteres szintet, ugyanis 58,87 méterre hajította el a gerelyt, amivel címvédőként a legjobb eredményt...
2022. AUGUSZTUS 1.
[ 20:14 ]
Három góllal idegenben nyert a topolyai TSC a niši Radnički ellen. A topolyai szuperligás megőrizte veretlenségét és felzárkózott az élvonalhoz. Az első gól a második félidő első percében esett, amikor viszonylag eseményetlen első félidő után Stanojev góljával megszerezte a vezetést a TSC. A folytatás...
2022. JÚLIUS 31.
[ 21:41 ]
Beolvasás folyamatban