Sport
Polgármesteri fogadás a horgosi ezüstös pingpongos lányoknak

A horgosi Asztalitenisz Klub lánycsapatát fogadta ma Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester abból az alkalomból, hogy az Újvidéken megrendezett országos versenyen második helyezést értek el. A csapat tagjai Folberth Julianna, Erdélyi Blanka, Móra Réka és File Lara voltak. A sportolókat a klub elnöke, Dávid József és edzőjük, Rekecki Titusz kíséri el a fogadásra.

Folberth Julianna, aki a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola 6. osztályba jár elmondta, hogy rengeteget edzettek, viszont a járvány miatt kevés versenyen tudtak részt venni. Ahová eljutottak, ott sikeresen szerepeltek. Az újvidéki országos versenyen másodikok lettek, a vajdasági ligában is második helyet szereztek, Szegeden pedig vigasz ágon harmadikok lettek.

A fogadáson Fejsztámer Róbert polgármester, aki elbeszélgetett a lányokkal, elmondta, a számára nagyon nagy öröm, hogy már ilyen fiatal sportolók is ilyen szép eredményeket érnek el országos versenyen.

- Annak is örülök, hogy nemcsak Magyarkanizsán, hanem a falvakban is vannak olyan sikeres sportklubok, amelyekben a versenyzők tartományi vagy országos eredményeket tudnak elérni. Bízom benne, hogy majd a további eredmények is azt bizonyítják, hogy jó az önkormányzat sporttámogatási politikája. Megéri a 35 sportegyesületnek pénzügyi támogatást biztosítani, mert ezek a klubok nevelik a fiatalokat az egészséges életmódra, a csapat- és versenyszellemre.

Dávid József, a horgosi Asztalitenisz Klub elnöke büszkén újságolta, hogy az elmúlt félévben a klub egy magasabb szintre lépett:

- A klub vezetése és az edzők úgy döntöttünk, hogy komolyabb edzésprogramot vezetünk be. Ez azt jelenti, hogy ötnapos edzések vannak két licences edzőnkkel, s meg is lett mindennek az eredménye. Nagyon ügyesek és céltudatosak a fiataljaink, bár sokszor fáradtak.

A klubelnök bízik abban, hogy az eredmény, amit most elértek, erőt ad nekik, hogy folytassák azt az edzést, amit kitaláltunk a számukra. Biztos benne, hogy ezután még jobb eredmények következnek akár a vajdasági ligában vagy országos szinten, egyéni és csapatversenyekben is.

Rekecki Titusz edző elmondta, hogy nagyon erős volt a mezőny a versenyen, hisz olyan klubok képviseltették magukat, amelyek hosszú ideje vannak jelen az asztalitenisz sportban, s tapasztalt edzők foglalkoznak a versenyzőkkel. Ezeknek a fiataloknak az edzésébe még több munkát kell befektetni, hogy ezen a szinten maradhassanak, sőt, még jobb eredményeket érhessenek el.

A polgármester a találkozó végén ajándékkal lepte meg az ezüsérmes lányokat, illetve a klub vezetését.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az európai világbajnoki selejtezősorozat A-csoportjának 10. fordulójában Szerbia ugyan a 2. percben hátrányba került Portugália vendégeként, de Aleksandar Mitrović 90. percben szerzett góljával végül fordított, győzött és így a csoport élén zárt, vagyis kivívta a részvételi jogot a jövő évi világbajnokságra, míg...
2021. NOVEMBER 14.
[ 23:02 ]
A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője - a tizedik helyről rajtolva - nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíjat, sikerével 14 pontra csökkentve lemaradását a vb-pontversenyben. A 36 éves brit pilótának ez az idei hatodik és pályafutása 101. futamgyőzelme. Hamilton mögött...
2021. NOVEMBER 14.
[ 21:10 ]
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) döntése értelmében a decemberi női kézilabda-világbajnokságon és a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon is csak beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok szerepelhetnek. Ez vonatkozik a teljes küldöttségre, beleértve az edzőket, a...
2021. NOVEMBER 14.
[ 17:27 ]
Beolvasás folyamatban