Szerbia
Vučić az SNS mai nagygyűlésére karneváli hangulatot ígér

A Szerb Haladó Párt (SNS) Szerbia jövője elnevezésű kampánya keretében ma 18 órakor nagygyűlést tartanak Belgrádban a parlament épülete előtt.

A nagygyűlésen Aleksandar Vučić államfő mellett felszólal Ana Brnabić kormányfő, Ivica Dačić kormányfőhelyettes, Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség elnöklője és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentések szerint Dragutin Dimčevski nyugalmazott alezredes is beszédet mond, jelenti a szerb sajtó.

A szerb elnök bejelentette, a nagygyűlésen karneváli hangulat uralkodik majd, s „a polgárok nem miatta fognak elmenni a gyűlésre, hanem Szerbia jövője miatt”. Elnézést kért a polgároktól, mert - mint mondta – „a városban minden út járhatatlan lesz”.

Ivica Dačić külügyminiszter, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) vezetője kijelentette, a belgrádi nagygyűlés tovább fog tartani és tömegesebb lesz, mint a múlt szombati ellenzéki tüntetés. Hozzátette, ő és Dragan Marković mozgósították pártjaik tagságát és meghívták szimpatizánsaikat, hogy menjenek el Belgrádba.

Mint mondta, a gyűlés 16 órakor kezdődik Aca Lukas koncertjével, azután a Riblja čorba következik, 18 órakor pedig Aleksandar Vučić és a többi tisztségviselő szólal fel, majd Oliver Mandić koncertje zárja a rendezvényt.

Több mint százezer embert várnak

Marija Obradović, az SNS alelnöke bejelentette, több mint százezer polgárt várnak a nagygyűlésre.

Az SNS újvidéki városi bizottságának becslése szerint Vajdaságból mintegy 30 ezer ember megy ma Belgrádba.

„Arra kértük az embereket, hogy már 14 órakor legyenek Belgrádban, a központban pedig kivetítőkön keresztül lehet majd követni az eseményeket” – mondta az SNS alelnöke. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. ÁPRILIS 19. [ 15:08 ]

A Föld világnapjáról is megemlékeznek? Április 22-én lesz, de előbb már lehet kampányolni Földünk megmentéséért.


A szerbiai Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) június 12. és 19. között próbaösszeírást hajt végre a mezőgazdaságban. Az összeírás a jövő évi mezőgazdasági összeírás előkészületeinek keretébe tartozik. A végrehajtáshoz alkalmazott összeírók kötelessége előzőleg elvégezni egy online...
2020. JÚNIUS 5.
[ 12:16 ]
A várakozások szerint az Avdullah Hoti vezette új koszovói kormány visszavonja Albin Kurti volt miniszterelnök döntését a reciprocitás elvéről, írja a Zëri. „Ezt megtesszük annak érdekében, hogy megnyílhasson a brüsszeli párbeszéd útja” – mondta Hoti a KoSSev jelentése szerint. A köztévének adott interjúban...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:56 ]
Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Beolvasás folyamatban