Szerbia
Vučić az SNS mai nagygyűlésére karneváli hangulatot ígér

A Szerb Haladó Párt (SNS) Szerbia jövője elnevezésű kampánya keretében ma 18 órakor nagygyűlést tartanak Belgrádban a parlament épülete előtt.

A nagygyűlésen Aleksandar Vučić államfő mellett felszólal Ana Brnabić kormányfő, Ivica Dačić kormányfőhelyettes, Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség elnöklője és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentések szerint Dragutin Dimčevski nyugalmazott alezredes is beszédet mond, jelenti a szerb sajtó.

A szerb elnök bejelentette, a nagygyűlésen karneváli hangulat uralkodik majd, s „a polgárok nem miatta fognak elmenni a gyűlésre, hanem Szerbia jövője miatt”. Elnézést kért a polgároktól, mert - mint mondta – „a városban minden út járhatatlan lesz”.

Ivica Dačić külügyminiszter, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) vezetője kijelentette, a belgrádi nagygyűlés tovább fog tartani és tömegesebb lesz, mint a múlt szombati ellenzéki tüntetés. Hozzátette, ő és Dragan Marković mozgósították pártjaik tagságát és meghívták szimpatizánsaikat, hogy menjenek el Belgrádba.

Mint mondta, a gyűlés 16 órakor kezdődik Aca Lukas koncertjével, azután a Riblja čorba következik, 18 órakor pedig Aleksandar Vučić és a többi tisztségviselő szólal fel, majd Oliver Mandić koncertje zárja a rendezvényt.

Több mint százezer embert várnak

Marija Obradović, az SNS alelnöke bejelentette, több mint százezer polgárt várnak a nagygyűlésre.

Az SNS újvidéki városi bizottságának becslése szerint Vajdaságból mintegy 30 ezer ember megy ma Belgrádba.

„Arra kértük az embereket, hogy már 14 órakor legyenek Belgrádban, a központban pedig kivetítőkön keresztül lehet majd követni az eseményeket” – mondta az SNS alelnöke. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. ÁPRILIS 19. [ 15:08 ]

A Föld világnapjáról is megemlékeznek? Április 22-én lesz, de előbb már lehet kampányolni Földünk megmentéséért.


Több a turista Szerbiában - illusztráció
2019. JÚLIUS 22.
[ 15:10 ]
A legmagasabb jövedelemmel rendelkező szerbiai polgárok ötödének átlagosan 9,4-szer magasabb a jövedelme, mint a legkevesebbet keresők ötödének fizetése, derül ki az Eurostat hivatalos adataiból. Az Európai Unió országaiban kisebb a különbség, ugyanis ott a legnagyobb bevételt megvalósítók ötöde átlagosan ötször...
2019. JÚLIUS 21.
[ 16:38 ]
A turistaidény kezdete, vagyis június 1-je óta 90 ember vesztette életét közlekedési balesetben Szerbiában. Ez 43 százalékkal magasabb arány, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A rendőrség emiatt a hétvégétől fokozottan ellenőrzi a gyorshajtást, a biztonsági öv használatát és a jármű állapotát. Júniusban 14...
2019. JÚLIUS 21.
[ 15:44 ]
A hétvége második napján is fokozott forgalom várható a Magyarország és Horvátország irányából Bulgária és Észak-Macedónia felé vezető szerbiai autópályákon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség (AMSS). A külföldi állampolgárok tömeges útnak indulása ma is hosszabb várakozási időt eredményez a...
2019. JÚLIUS 21.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban