Szerbia
Vučić az SNS mai nagygyűlésére karneváli hangulatot ígér

A Szerb Haladó Párt (SNS) Szerbia jövője elnevezésű kampánya keretében ma 18 órakor nagygyűlést tartanak Belgrádban a parlament épülete előtt.

A nagygyűlésen Aleksandar Vučić államfő mellett felszólal Ana Brnabić kormányfő, Ivica Dačić kormányfőhelyettes, Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség elnöklője és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentések szerint Dragutin Dimčevski nyugalmazott alezredes is beszédet mond, jelenti a szerb sajtó.

A szerb elnök bejelentette, a nagygyűlésen karneváli hangulat uralkodik majd, s „a polgárok nem miatta fognak elmenni a gyűlésre, hanem Szerbia jövője miatt”. Elnézést kért a polgároktól, mert - mint mondta – „a városban minden út járhatatlan lesz”.

Ivica Dačić külügyminiszter, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) vezetője kijelentette, a belgrádi nagygyűlés tovább fog tartani és tömegesebb lesz, mint a múlt szombati ellenzéki tüntetés. Hozzátette, ő és Dragan Marković mozgósították pártjaik tagságát és meghívták szimpatizánsaikat, hogy menjenek el Belgrádba.

Mint mondta, a gyűlés 16 órakor kezdődik Aca Lukas koncertjével, azután a Riblja čorba következik, 18 órakor pedig Aleksandar Vučić és a többi tisztségviselő szólal fel, majd Oliver Mandić koncertje zárja a rendezvényt.

Több mint százezer embert várnak

Marija Obradović, az SNS alelnöke bejelentette, több mint százezer polgárt várnak a nagygyűlésre.

Az SNS újvidéki városi bizottságának becslése szerint Vajdaságból mintegy 30 ezer ember megy ma Belgrádba.

„Arra kértük az embereket, hogy már 14 órakor legyenek Belgrádban, a központban pedig kivetítőkön keresztül lehet majd követni az eseményeket” – mondta az SNS alelnöke. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. ÁPRILIS 19. [ 15:08 ]

A Föld világnapjáról is megemlékeznek? Április 22-én lesz, de előbb már lehet kampányolni Földünk megmentéséért.


Elfogadták a "Tijana-törvényt": Életfogytiglan a legsúlyosabb bűncselekményekért - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 15:03 ]
Maja Kocijančič, az Európai Bizottság szóvivője reagált arra, hogy a pristinai média tévesen értelmezte a lajmi.net portálnak tett kijelentéseit, amelyek arra vonatkoztak, hogy Kadri Veseli, a koszovói parlament elnöke kezdeményezte egy nemzetközi törvényszék létrehozását, amely a Koszovóban elkövetett állítólagos szerb...
2019. MÁJUS 21.
[ 12:58 ]
Radiša Pavlović, a szerb kormány eltűnt csecsemőkkel foglalkozó bizottságának tagja, aki egyben a hasonló tevékenységgel foglalkozó egyesület elnöke is, azt állítja, hogy megvannak az első bizonyítékok arra, hogy 1981-ben elloptak egy újszülöttet a kruševaci kórházból. Ez a ma már 38 éves férfi, aki Aleksinac...
2019. MÁJUS 21.
[ 9:33 ]
Goran Mihajlović, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) igazgatóhelyettese a Prva televíziónak elmondta: az idei májusi időjárás egyáltalán nem szokatlan a területeinken. Arra a kérdésre, hogy milyen nyár elé nézünk, Mihajlović elmondta: az elkövetkező egy hónapban folyamatosan követik egymást az esős,...
2019. MÁJUS 21.
[ 9:31 ]
Beolvasás folyamatban