Szerbia
Átadták a 10-es korridor keleti szakaszát: Autópályán Bulgáriáig

Szombattól autópálya köti össze Szerbiát és Bulgáriát, átadták ugyanis az autópálya utolsó, 22,5 kilométeres szakaszát.

Szombaton, pontosan délben megnyitották a 10-es számú közúti folyosón, közismert nevén a 10-es korridoron végighaladó autópálya keleti ágát Ništől a bolgár határig, csaknem 87 kilométer hosszúságban. A megnyitón Aleksandar Vučić államfő azt üzente, hogy "álom és csoda" beteljesüléséről van szó.

Az út összeköti Szerbiát Bulgáriával és tranzitútvonalként szolgál a Törökországból érkező áruforgalom esetében is. A megnyitón Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök elmondta, a 10-es közlekedési folyosó megépítésével leomlott a Szerbiát és Bulgáriát szétválasztó fal, összehasonlítva azt a berlini fal leomlásával. Kiemelte: „Nekünk ott van a várnai és a burgaszi kikötőnk és egészen Isztambulig nincs akadály előttünk. A bolgár gazdaság természetesen használja majd ezt az autópályát.”

A szerb államfő azt mondta, az út kiépítését az ország lakosai tették lehetővé. Aleksandar Vučić hozzáfűzte, büszkének kell lennünk az elvégzett munkára. Nem állunk meg, folytatni fogjuk a fejlesztést és az építkezést, hogy több munkahelyet, több befektetési lehetőséget teremtsünk, ezzel pedig egy sikeres országot hozzunk létre - mondta Aleksandar Vučić a megnyitón. A szerb államfő kiemelte, Bulgária közelebb van Szerbiához mint valaha: „Néhány hónap múlva Bojko Boriszov és a bolgárok befejezik az utolsó 12 kilométert Szófiáig, majd Szófiától Isztambulig és Burgaszig nem lesz egy méter sem, ahol ne lenne autópálya. De hamarosan befejezzük és összekapcsoljuk a gázvezetékeinket, az úgynevezett Balkáni Áramlatot, ahogy a bolgárok mondják, a Balkáni Patakot. Valójában ezen a módon is összekapcsolódunk a baráti és testvéri Bulgáriával”, tudósít a Pannon RTV.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Június 8-ig, vagyis hétfőig mindenkinek kifizetik a 100 eurós egyszeri segélyt, amire ma éjfélig lehet jelentkezni, jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. „Több mint négymillióan jelentkeztek online, az 1,9 millió nyugdíjasnak és szociális segélyben részesülőnek pedig automatikusan átutaltuk a pénzt” – mondta...
2020. JÚNIUS 5.
[ 9:29 ]
Aleksandar Vučić államfő ma kijelentette, hogy hatalmas nyomásra számít a koszovói kérdés megoldása kapcsán, ezért fontos, hogy Szerbiának a választások után erős kormánya legyen. „De hogy könnyű dolga lesz-e Szerbiának, teljesen biztos, hogy nem‟, tette hozzá Vučić és ismét kiemelte: ebben a folyamatban Szerbia...
2020. JÚNIUS 4.
[ 20:36 ]
Az elmúlt 24 órában 4024 személyt teszteltek Szerbiában, és 48 esetben mutatták ki a koronavírus fertőzést. Egy személy belehalt a szövődményekbe – írják a covid19.rs oldalon közzétett összesítésben. 470 fertőzöttet ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen 15-en vannak. 6910-en már kigyógyultak a kórból.
2020. JÚNIUS 4.
[ 16:33 ]
Beolvasás folyamatban