Szerbia
Magyarország maszkokat és védőöltözeteket küldött Szerbiának
Betűméret:             

Magyarország jelentős adományt és orvosi segélyt küldött Szerbiának, vagyis 200 ezer maszkkal és 10 ezer védőöltözettel járul hozzá a szerbiai egészségügyi dolgozók koronavírus elleni harcához, jelentette be ma Jadranka Joksimović európai integrációs miniszter.

„Állandó kapcsolatban állok Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, egyeztetünk a helyzetről, a foganatosított intézkedésekről, a szükséges orvosi felszerelésekről” – mondta Joksimović a kabinetje által kiadott közlemény szerint.

Szijjártó Péter, Szerbia igaz barátjaként 200 ezer maszkból és 10 ezer védőöltözetből álló segélyt ajánlott fel, mondta Joksimović.

„A felszerelés megérkezett Szerbiába, s minden tekintetben sokat jelent számunkra. Nagyon hálás vagyok Szijjártó kollégának, a magyar államnak és népnek amiért ezekben a nehéz időkben igaz szolidaritást és barátságot mutat” – mondta a tárcavezető, s hozzátette, „ez a tisztelet, valamint a Vučić elnök és Orbán miniszterelnök által kiépített jószomszédi viszony kifejeződése”, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2020. ÁPRILIS 8. [ 22:49 ]

A tatár közmondás magyarul: "Többet ér baráttal a porban feküdni, mint az ellenséggel csillogni a hatalom trónján." Jó volna, ha a hozzászólások magyarul jelennének meg. Nem tud mindenki szerbül, sem románul. Előző hozzászólásomban Erre akartam felhívni a figyelmet a tatár szöveggel. Gondolom, a vajdasági magyarok között majdnem annyian értik, mint a románt.


???
2020. ÁPRILIS 8. [ 20:43 ]

Talán Écskaitól kapott ihletet mukica, vagy csak véletlen egybeesés, hogy mindketten úgy gondolják, a hülyeség véd a fertőzéstől.


mukica
2020. ÁPRILIS 8. [ 17:37 ]

Teviz birle beklik tözide viurmaktin, szever birle csikailik tozida jatmak jekdir!


Óbecsei
2020. ÁPRILIS 8. [ 17:05 ]

Aki esetleg nem tud románul, itt a fordítása is: Ébredj fel, román, a halál alvásából, amelyben a zsarnokok barbárai behatoltak téged! Most vagy soha ne adj magadnak újabb sorsot, amelyet kegyetlen ellenségeid is imádni fognak!


???
2020. ÁPRILIS 8. [ 16:49 ]

Hogy kerül ide a román himnusz? Écskai mit szeretett volna üzenni ezzel? Szerbiának üzen ezzel? Ki az ellensége kinek?


Écskai
2020. ÁPRILIS 8. [ 15:14 ]

Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte, La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!


Óbecsei
2020. ÁPRILIS 7. [ 10:30 ]

Hajrá Magyarország ! - Hajrá Szerbia !


Albin Kurti, a pristinai miniszterelnök ismét elutasította a szerb községek közösségének (ZSO) megalakítását, miután az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése elfogadta a javaslatot Koszovó csatlakozásáról az Európa tanácshoz. Kurti Strasbourgban, ahol tegnap este ülésezett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése, azt...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 15:03 ]
Goran Vesić építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter kijelentette, hogy a Montenegróval közös TAG-készülékek április 15-én nem működtek teljesen, ahogy azt a Szerbia Útjai bejelentette. Mint hozzátette, ha ez május végéig nem változik, akkor a Szerbia Útjaiban felelni fog az a személy, aki miatt megszegték...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 13:15 ]
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében (PACE) tegnap este 29 képviselő szavazott nemmel Koszovó Európa tanácsi tagságának javaslatára, ebből nyolc képviselő spanyolországi volt. Négy magyarországi és két ciprusi képviselő is ellene voksolt, az öt görög képviselő közül pedig csak egy szavazott nemmel, valamint...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 9:46 ]
Beolvasás folyamatban