Szerbia
Magyarország maszkokat és védőöltözeteket küldött Szerbiának

Magyarország jelentős adományt és orvosi segélyt küldött Szerbiának, vagyis 200 ezer maszkkal és 10 ezer védőöltözettel járul hozzá a szerbiai egészségügyi dolgozók koronavírus elleni harcához, jelentette be ma Jadranka Joksimović európai integrációs miniszter.

„Állandó kapcsolatban állok Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, egyeztetünk a helyzetről, a foganatosított intézkedésekről, a szükséges orvosi felszerelésekről” – mondta Joksimović a kabinetje által kiadott közlemény szerint.

Szijjártó Péter, Szerbia igaz barátjaként 200 ezer maszkból és 10 ezer védőöltözetből álló segélyt ajánlott fel, mondta Joksimović.

„A felszerelés megérkezett Szerbiába, s minden tekintetben sokat jelent számunkra. Nagyon hálás vagyok Szijjártó kollégának, a magyar államnak és népnek amiért ezekben a nehéz időkben igaz szolidaritást és barátságot mutat” – mondta a tárcavezető, s hozzátette, „ez a tisztelet, valamint a Vučić elnök és Orbán miniszterelnök által kiépített jószomszédi viszony kifejeződése”, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
mukica
2020. ÁPRILIS 8. [ 22:49 ]

A tatár közmondás magyarul: "Többet ér baráttal a porban feküdni, mint az ellenséggel csillogni a hatalom trónján." Jó volna, ha a hozzászólások magyarul jelennének meg. Nem tud mindenki szerbül, sem románul. Előző hozzászólásomban Erre akartam felhívni a figyelmet a tatár szöveggel. Gondolom, a vajdasági magyarok között majdnem annyian értik, mint a románt.


???
2020. ÁPRILIS 8. [ 20:43 ]

Talán Écskaitól kapott ihletet mukica, vagy csak véletlen egybeesés, hogy mindketten úgy gondolják, a hülyeség véd a fertőzéstől.


mukica
2020. ÁPRILIS 8. [ 17:37 ]

Teviz birle beklik tözide viurmaktin, szever birle csikailik tozida jatmak jekdir!


Óbecsei
2020. ÁPRILIS 8. [ 17:05 ]

Aki esetleg nem tud románul, itt a fordítása is: Ébredj fel, román, a halál alvásából, amelyben a zsarnokok barbárai behatoltak téged! Most vagy soha ne adj magadnak újabb sorsot, amelyet kegyetlen ellenségeid is imádni fognak!


???
2020. ÁPRILIS 8. [ 16:49 ]

Hogy kerül ide a román himnusz? Écskai mit szeretett volna üzenni ezzel? Szerbiának üzen ezzel? Ki az ellensége kinek?


Écskai
2020. ÁPRILIS 8. [ 15:14 ]

Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani! Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte, La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!


Óbecsei
2020. ÁPRILIS 7. [ 10:30 ]

Hajrá Magyarország ! - Hajrá Szerbia !


Az ellenzéki pártok, amelyek aláírták a néppel kötött egyezséget, az elmúlt napokban két csoportra szakadtak. Az egyikbe tartoznak azok, akik „elárulták” a bojkottot, a másikba pedig azok, akik kitartanak a választások bojkottja mellett. A két csoport az egymás elleni küzdelemben nem válogatják meg az eszközöket, a...
2020. JÚNIUS 2.
[ 14:21 ]
Anthony Godfrey, az Amerikai Egyesült Államok (USA) szerbiai nagykövete az éjjel kijelentette, hogy az elmúlt hetekben alkalma volt beszélgetni „minden politikai irányzat vezetőjével‟ az előttünk álló parlamenti választásokról, és reményét fejezte ki, hogy mindenkinek lehetősége lesz részt venni a...
2020. JÚNIUS 2.
[ 8:43 ]
A szerbiai belügyminisztérium Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya fontos figyelmeztetést adott ki a szerbiai cégek és polgárok részére. Arra figyelmeztetnek, hogy külföldről irányított, összehangolt kibertámadás, adathalászati kampány indult a szerbiai cégek és polgárok adatai ellen, főként a...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:20 ]
Beolvasás folyamatban