Szerbia
Kon: Szerbiában most tetőzik a járvány, a jövő héttől csökkenni fog

Predrag Kon, a válságtörzs tagja kijelentette, hogy Szerbiában most tetőzik a koronavírus-járvány, ezután csökkenni fog az újonnan megfertőzöttek száma. Az RTS reggeli műsorának vendégeként a szakorvos kiemelte, hogy a ma bevezetett intézkedések 14 napig lesznek érvényben, és azért volt rájuk szükség, mert a járvány intenzitása nem hagyott volna alább.

Kon szerint nem számoltak a pandémia súlyosbodásával, mert a meleg beálltával a vírusnak gyengülnie kellett volna. A helyzet nem súlyosabb, mint márciusban vagy áprilisban volt, de nem „ártatlan”, tette hozzá.

Novi Pazarban csökken az újonnan fertőzöttek száma

Novi Pazarban, ahol a legsúlyosabb a helyzet, csökken az újonnan fertőzöttek száma, ami jó jel.

Belgrádban az egyetemistákkal volt gond, de a fertőzés nem elsősorban az otthonokban terjedt, hanem különböző ünnepségeken, mulatságokon. A főváros júniusban zsúfolt volt, amire korábban nem volt példa az évi szabadságok miatt. Ezért voltak tömegesebbek a gyülekezések, magyarázta dr. Kon.

Véleménye szerint az arcmaszkok viselése és egyéb intézkedések egészen biztosan eredménnyel járnak majd, s a válságtörzs ellenzi Belgrád teljes lezárását, amit nem is volna könnyű végrehajtani. Jelenleg nagyon nagy a fertőzés veszélye, de két hét alatt csillapodni fog a helyzet, ha betartjuk az intézkedéseket.

Ez a második csapás az egészségügyi rendszer számára, s egyben figyelmeztetés, hogy nem szabad lazítani, a koronavírussal folytatott harc legalább tavaszig el fog tartani. A nyár általában járványmentes, de

amikor nyáron jelentkezik az influenza, azt jelzi, hogy a télen nagy járvány várható,

mondta dr. Kon.

Szerinte nagy kihívást fog jelenteni az EXIT és a gučai trombitás fesztivál megszervezése.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Gere István
2020. JÚLIUS 3. [ 15:14 ]

Kon "doktor" a szakma szégyene!


Közel 200 új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2021. JÚLIUS 25.
[ 16:32 ]
Az állam további 20 euró támogatást folyósít a polgároknak decemberben, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. A nyugdíjasok szeptemberből decemberig 100 eurót kapnak az államtól, a többi állampolgár pedig, aki jelentkezett, decemberben újabb 20 eurót, tehát összesen 50 eurót kap majd, de azok a polgárok, akik nem...
2021. JÚLIUS 25.
[ 10:59 ]
A Kraljevo közelében található Polumir településnél ma 13 óra 35 perckor kisiklott egy személyvonat és sziklának ütközött. A Rudnica-Kraljevo vonalon közlekedő vonatot ért baleset során senki sem sérült meg. Az említett szakaszon jelenleg szünetel a vasúti forgalom. (B92.rs)
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:56 ]
Az utóbbi 24 óra folyamán Szerbiában 8596 tesztelt személyből 249 bizonyult pozitívnak, a koronavírus szövődményeiben öt ember vesztette életét. Lélegeztetőgépen kilenc páciens van jelenleg. Emlékeztetőül, tegnap 8853 teszt elvégzését követően 202 pozitív személyt regisztráltak Szerbiában. Vajdaságban is...
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban