Szerbia
Šarićot pénzmosásért kilencévi börtönbüntetésre ítélték

A különleges bíróság tanácsa kilencévi börtönbüntetésre ítélte Darko Šarićot, mint annak a bűnszervezetnek a vezetőjét, amely több mint 20 millió eurónyi pénz „mosásáért” felelős, amely összeg feltételezhetően kokaincsempészésből ered. Šarić nem volt jelen az elsőfokú ítélet kimondásánál.

A belgrádi felsőbíróság közleménye szerint Šarić összesen kilencévi börtönbüntetést kapott oly módon, hogy előzőleg a bíróság „egyenként elítélte: folyamatos pénzmosásért hét évre, pénzmosásra serkentésért pedig négy évre”.

Šarić ellen mintegy öt tonna kokain csempészéséért és terjesztéséért párhuzamosan is folyik eljárás. A kábítószert a „Balkáni harcos” fedőnevű akció során foglalták le, ezért már kimondták a 15 év börtönbüntetést, de az ügy jelenleg a fellebbviteli bíróságon várja végkifejletét.

Emlékeztetőül: a szervezett bűnözés elleni ügyészség maximális büntetést követelt azért, mert „piszkos” pénzt dobtak be a szerbiai pénzügyi folyamatokba, míg a védelem felmentő ítéletet kért azzal érvelve, hogy Šarić pénze legális gazdálkodásból származik.

A vádirat szerint Darko Šarić a kábítószer-eladásból származó pénzen vállalatokat, termőföldet és más ingatlanokat vásárolt fel vagy vett bérbe, túlnyomórészt Vajdaság területén.

Az ügyészség állítása szerint ezt offshore vállalatokon keresztül valósította meg, amelyeket Amerikában alapított, továbbá montenegrói vállalatainak közvetítésével, a maga szervezte bűnözői csoport segítségével, amelyben minden tagnak megvan a maga meghatározott szerepe. (N1)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt huszonnégy órában 247 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a vizsgált időszakban összesen 9100 tesztet végeztek el. A vírus okozta szövődmények következtében 3 személy halt meg. Jelenleg 78 páciens szorul mesterséges lélegeztetésre.
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 15:05 ]
A tanügyi dolgozók négy reprezentatív szakszervezete ma tárgyalt Mladen Šarčević oktatási miniszterrel a közelgő tanév oktatási modelljeiről. Ružica Todić Brdarić, a Függetlenség tanügyi dolgozók ágazati szakszervezete képviselője elmondta, hogy a találkozón elemezték a felkínált oktatási modelleket, és...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 14:42 ]
A hatalmas bevételkiesés ellenére sem emeli meg az idén az útdíjakat a Szerbia Útjai Közvállalat, nyilatkozta Zoran Drobnjak megbízott igazgató. A lecsökkent forgalom miatt most 40-45 millió euróval kevesebb bevételre számítanak. Augusztus elejétől mostanáig 5,4 millióval kevesebb jármű haladt át az autóutakon, mint...
2020. AUGUSZTUS 13.
[ 13:39 ]
Beolvasás folyamatban